Saturday, 20 April, 2024

Κρίσεις ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής

Έπειτα από πρόταση του Υπουργού και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη παρέμεινε στη θέση του ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Σκούμας.

Τέθηκαν σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία οι αντιστράτηγοι Γιάννινας και Κανέλλος. Ο Γιώργος Γιάννινας υπηρετούσε ως υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο Γιώργος Κανέλλος ως επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος.

Παραμένει εν ενεργεία ο σημερινός επιτελάρχης, Λάζαρος Μαυρόπουλος. Στην Αθήνα κλήθηκε για να αναλάβει καθήκοντα και να συμμετάσχει στο Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. ο επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Γιώργος Δούβαλης. Αυτό σημαίνει πως στις τρεις πρώτες θέσεις της ιεραρχικής πυραμίδας θα βρίσκονται αξιωματικοί που υπηρέτησαν στη Θεσσαλονίκη. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. πέρασε από τη θέση του επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος ενώ οι κύριοι Μαυρόπουλος και Δούβαλης πέρασαν τον υπηρεσιακό τους βίο στη Θεσσαλονίκη.

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Υποστρατήγων Αστυνομίας.

Κρίσεις στην Πυροσβεστική: Νέος Υπαρχηγός ο Μάριος Αποστολίδης, Επιτελάρχης ο Χρ. Λάμπρης

Συνεδρίασε το αρμόδιο Συμβούλιο και σύμφωνα με πληροφορίες ορίστηκε νέος Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ο Μάριος Αποστολίδης, μέχρι πρότινος Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο οποίος προήχθη σε Αντιστράτηγο, καταλαμβάνοντας την θέση του Γιάννη Πετρούτσου, ο οποίος αποστρατεύθηκε.

Νέος Επιτελάρχης αναλαμβάνει ο Αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης που μέχρι πρότινος ήταν ο Προϊστάμενος Κλάδου Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων.

Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου παραμένει ο διατηρητέος στον βαθμό του, υποστράτηγος Νίκος Ρουμελιώτης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου