Sunday, 29 May, 2022
Τελευταίες Ειδήσεις

Λάρισα: Άρπαξε το κινητό από την έγκυο εργαζόμενη για να μην καλέσει την Αστυνομία

Λάρισα: Άρπαξε το κινητό από την έγκυο εργαζόμενη για να μην καλέσει την Αστυνομία – Αναζητείται ο «νταής» εργοδότης

Αντιμέτωπη με τη βίαια συμπεριφορά του συνιδιοκτήτη της καφετέριας στην οποία εργάζεται βρέθηκε μία 26χρονη έγκυος στη Λάρισα.

Η κοπέλα, που υπέβαλε ήδη μήνυση, δηλώνει ότι κατατρομοκρατήθηκε, καθώς ο επιχειρηματίας την έσυρε βάναυσα έξω από το μαγαζί και της απέσπασε το κινητό για να μην ειδοποιήσει την Αστυνομία. Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας παραμένει άφαντος, ενώ τον αναζητά η Αστυνομία.

Η κοπέλα μιλώντας στο MEGA, περιγράφει την επίθεση που δέχθηκε από τον συνιδιοκτήτη της καφετέριας όπου εργάζεται μπροστά στα μάτια πελατών και περαστικών.

«Πήγα στη βάρδια μου κανονικά, μέχρι που ήρθε ο εν λόγω κύριος και άρχισε να μου λέει να παραιτηθώ από τη δουλειά, ότι δεν με γουστάρει στο μαγαζί. Επειδή νεύριασε, με άρπαξε από το χέρι και τραβώντας με και σπρώχνοντάς με έβγαλε εκτός του μαγαζιού, μου έλεγε να μην ξαναπατήσω, να εξαφανιστώ, να φύγω», αναφέρει.

Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας φέρεται μάλιστα να της πήρε για αρκετή ώρα το κινητό της τηλέφωνο και δεν της το έδινε.

«Bγάζω το κινητό μου να πάρω το σύντροφό μου, μου πήρε το κινητό δεν μου το έδινε για κάποια λεπτά, έγινε ένας χαμός του έλεγαν δώσε το κινητό στη κοπέλα», περιγράφει η 26χρονη.

Η 26χρονη, όπως αναφέρει, είχε προλάβει όμως να καλέσει τον σύντροφό της, ο οποίος πήρε αμέσως την Αστυνομία.

«Έψαχνε το κινητό και το έβαλε στην τσέπη του και δεν της το έδινε, η κοπέλα του έλεγε δώσε το κινητό μου δεν έχεις καμιά δουλειά με το κινητό μου, αλλά αυτός δεν της το έδινε, προφανώς για να μην καλέσει την Αστυνομία αλλά που να ήξερε ότι εγώ την είχα καλέσει ήδη την Αστυνομία», αναφέρει ο σύντροφος της 26χρονης.

Η άτυχη κοπέλα, είχε καταγγείλει, πριν από μερικούς μήνες, τον ίδιο εργοδότη για μη καταβολή μισθών. «Φοβήθηκα πάρα πολύ είναι η αλήθεια γιατί θα μπορούσε να συμβεί το οτιδήποτε εκείνη τη στιγμή», λέει χαρακτηριστικά η 26χρονη. Η εργαζόμενη υπέβαλε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ η κατάσταση της υγείας της έχει ήδη κλονιστεί καθώς φοβήθηκε για την υγεία του μωρού που κυοφορεί.

ΓΣΕΕ: «Η εργοδοτική ανηθικότητα καλά κρατεί. Συνιδιοκτήτης επιχείρησης cafe στη Λάρισα επιτέθηκε σε εργαζόμενη, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης, επειδή τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν στην Επιθεώρηση Εργασίας για καθυστερήσεις στη μισθοδοσία της. Το απαράδεκτο αυτό περιστατικό έγινε στις 4/5/2022 το βράδυ όταν η 26χρονη, ενώ εργαζόταν, δέχτηκε σωματική βία από τον εργοδότη της, ο οποίος φανερά εκνευρισμένος μπήκε στην καφετέρια, την άρπαξε βίαια από το χέρι, την έβγαλε στο πεζοδρόμιο, την εξύβρισε και την έσπρωξε. Το περιστατικό έγινε παρουσία θαμώνων. Ήδη η εργαζόμενη υπέβαλε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ η κατάσταση της υγείας της έχει ήδη κλονιστεί λόγω της διακινδύνευσης της εγκυμοσύνης.

Στη μηνυτήρια αναφορά μάλιστα, υπάρχει και κατάθεση εργαζόμενου σε άλλο κατάστημα – αυτόπτη μάρτυρα υπέρ της, ο οποίος είδε το βίαιο συμβάν. Ο ιδιοκτήτης αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου αλλά ακόμη δεν έχει συλληφθεί αν και η ταυτότητά του είναι γνωστή», σημειώνει η ΓΣΕΕ.

Απάνθρωπες πρακτικές

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται: «Η ΓΣΕΕ φέρνει στη δημοσιότητα αυτήν τη συγκεκριμένη περίπτωση προκειμένου για μία ακόμα φορά να καταγγείλει αυτές τις απαράδεκτες και απάνθρωπες πρακτικές που ακολουθεί μερίδα εργοδοτών. Ζητάμε την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση των αρμοδίων Αρχών για τη σύλληψη του εργοδότη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και την προστασία της εργαζόμενης. Ζητάμε για μία ακόμα φορά τη δημόσια καταδίκη και την άμεση λήψη μέτρων για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων, τα οποία δυστυχώς θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο επικρατούν συνθήκες ατιμωρησίας των υπαιτίων.

Τέτοια περιστατικά αποτελούν δυσφήμιση όχι μόνο για τους κλάδους, όπου εκδηλώνονται συχνότερα, και τις τοπικές κοινωνίες, αλλά για το σύνολο της κοινωνίας, βυθίζοντάς την στην ανοχή της εξαθλίωσης. Οι ελλείψεις προσωπικού που εντοπίζονται σε κλάδους αιχμής μπορούν να βρουν εύκολα απαντήσεις και σε τέτοιου είδους εργοδοτικές συμπεριφορές. Η ΓΣΕΕ ζητά από γυναίκες εργαζόμενες, αλλά και από τους άνδρες εργαζόμενους που γίνονται θύματα παρενόχλησης και βίας στην εργασία τους να απευθύνονται στα σωματεία τους για την υποστήριξή τους στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Τα συνδικάτα έχουμε υποχρέωση έμπρακτης και απρόσκοπτης παρέμβασής μας, τόσο για την προστασία των θυμάτων, όσο και για τη σύμπραξή μας στην πρόληψη των πράξεων βίας.

Η ΓΣΕΕ ενημερώνει ότι το isotita@gsee.gr και οι Δομές δωρεάν πληροφόρησης εργαζομένων και ανέργων (Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ www.kepea.gr , Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ https://www.inegsee.gr/diktio-ipiresion-pliroforisis-simvouleftikis-ergazomenon-anergon/) είναι στη διάθεση των εργαζομένων για την υποβολή καταγγελιών ή την παρακολούθηση καταγγελιών στο ΣΕΠΕ και τον Συνήγορο του Πολίτη που αφορούν ζητήματα παράνομων διακρίσεων, βίας και παρενόχλησης στην εργασία».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου