Sunday, 23 June, 2024

Λαμία: Ληγμένα τρόφιμα εδώ κι ένα χρόνο βρέθηκαν στο εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα

Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για το εργοστάσιο στη Λαμία που παρασκεύαζε σχολικά γεύματα

από τα οποία δηλητηριάστηκαν μαζικά δεκάδες μαθητές που τα κατανάλωσαν.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο εργοστάσιο βρέθηκαν ζυμαρικά και όσπρια που είχαν λήξει εδώ κι ένα χρόνο.

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της «Καθημερινής», οι ληγμένες πρώτες ύλες παρέμεναν στην επιχείρηση και πλέον αναμένεται να διερευνηθεί αν μέρος από αυτά τα ληγμένα, είχε χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή σχολικών γευμάτων. «Κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησαν στελέχη της Πυροσβεστικής στον χώρο του εργοστασίου εντόπισαν και κατάσχεσαν ως πειστήρια, πρώτες ύλες για την παρασκευή γευμάτων οι οποίες –σε ορισμένες περιπτώσεις– είχαν λήξει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η εταιρεία για την ώρα δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα. Από τη πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι δέχεται πόλεμο από ανταγωνιστές και κάνει λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε. Όπως αποκάλυψε στο Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, δύο μέρες πριν από τον εμπρησμό που διαπίστωσε η Πυροσβεστική, η εταιρεία είχε ζητήσει από την ασφαλιστική να αυξηθεί το ποσό της αποζημίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Τους πυροσβέστες προβλημάτισε από την πρώτη στιγμή η γρήγορα εξάπλωση της φωτιάς, η μυρωδιά βενζίνης όταν έφτασαν στο σημείο για την κατάσβεση, αλλά και το γεγονός πως δεν βρέθηκε το τρίτο καταγραφικό, που δεν φαίνεται να είχε καταστραφεί από τις φλόγες. Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται δύο πρόσωπα, που φέρονται όχι μόνο να ήταν στο εργοστάσιο την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, αλλά με τις κινήσεις και τις πράξεις τους, να έπαιξαν ρόλο στην ταχύτατη εξάπλωσή της

«Οι ανακριτικοί υπάλληλοι πήραν δείγματα από το εσωτερικό του εργοστασίου, τα οποία έστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. σε αναζήτηση τυχόν εύφλεκτου υλικού. Δεν έχουν ωστόσο προκύψει αποτελέσματα», έγραφε το δημοσίευμα.

Η αρχική έρευνα της Πυροσβεστικής έδειξε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από την μπροστινή πλευρά ενός φορτηγού, που ήταν παρκαρισμένο στο κτίριο του εργοστασίου που έπιασε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής έχουν προβληματιστεί καθώς το φορτηγό φαίνεται να ήταν σχεδόν κολλητά στο κτίριο, σαν κάποιος όπως λένε, να ήθελε να το συνδέσει με την πυρκαγιά. «Τις τελευταίες ημέρες ο όμιλος εταιρειών «Γιαννίτσης Logistics Α.Ε». έχει βρεθεί στο επίκεντρο εκτεταμένης αρνητικής δημοσιότητας που έχει προκαλέσει πλήθος ψευδών και αβάσιμων ισχυρισμών που διασύρουν τη φήμη του Ομίλου μας και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια ούτε συνάδουν με τα υψηλά ηθικά επιχειρηματικά πρότυπα της έως τώρα πορείας μας», γράφει στην ανακοίνωσή της το εργοστάσιο.

Πρόκειται για το εργοστάσιο που δύο μέρες πριν τη φωτιά είχε βρεθεί στο επίκεντρο όταν σχολικά γεύματα που ετοιμάζονταν σε αυτές τις εγκαταστάσεις, είχαν οδηγήσει στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Τα κρούσματα ανήλθαν σε 63, από 7 σχολεία της περιοχής. Σε βάρος της εταιρείας ασκήθηκαν πάνω από 30 μηνύσεις από οργισμένους γονείς. Οι ανακριτικοί υπάλληλοι πήραν δείγματα από το εσωτερικό του εργοστασίου, τα οποία έστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. σε αναζήτηση τυχόν εύφλεκτου υλικού. Δεν έχουν ωστόσο προκύψει αποτελέσματα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου