Tuesday, 20 April, 2021
Τελευταίες Ειδήσεις

Λιγνάδης: Μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Τρίπολης

Στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης μεταφέρθηκε πριν από λίγο ο Δημήτρης Λιγνάδης,
σύμφωνα με την ιστοσελίδα arcadiaporta.gr. Την ώρα που οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση μετά τις καταγγελίες και την προφυλάκιση του άλλοτε κραταιού καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου είναι ραγδαίες, ο ίδιος μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρικό Τμήμα, αν και η αιτία της διακομιδής του στο νοσοκομείο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή, έχει κριθεί προφυλακιστέος και κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης από την Παρασκευή.

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Λιγνάδη με τον μηνυτή ζητά ο Κούγιας
Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Δημήτρη Λιγνάδη με τον φερόμενο ως βιασθέντα, ζητά ο Αλέξης Κούγιας, με αίτημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Πρόκειται για τον Αιγύπτιο που ο σκηνοθέτης κατηγορείται ότι βίασε το 2015 σε ξενοδοχείο της Επιδαύρου. Επίσης, ζητά να διενεργηθεί αυτοψία στον χώρο που φέρεται ότι τελέστηκε ο βιασμός, ενώ στη συνέχεια να ακολουθήσει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον δεύτερο καταγγέλλοντα, κάτοικο Σουηδίας.

“Όπως είναι γνωστό από τις μέχρι τώρα δημοσιοποιθείσες υπερασπιστικές θέσεις του κ. Δημητρίου Λιγνάδη, ο εντολέας μας αμφισβητεί την αλήθεια όλων των καταγγελιών εις βάρος του και έχει προσκομίσει ακλόνητα έγγραφα στοιχεία, αλλά και ζήτησε να εξεταστούν ιδιαίτερα αξιόπιστοι μάρτυρες, οι οποίοι εξετάστηκαν από την κα Ανακρίτρια. Τα παραπάνω αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία στη συνήθη επεξεργασία, την οποία είναι υποχρεωμένοι να κάνουν Εισαγγελείς και Δικαστές, «κατεδαφίζουν» στην κυριολεξία την κατηγορία.

Προς μεγαλύτερη υποστήριξη της αθωότητας του κατηγορουμένου, συνεργάτες του γραφείου μας σήμερα κατέθεσαν στην κα Ανακριτή, αναφορικά με την πράξη που φέρεται ότι διέπραξε ο εντολέας μας στις 8.8.2015, αίτημα: 1. περί αυτοψίας του χώρου και 2. κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης του εντολέα μας με τον φερόμενο ως βιασθέντα, ο οποίος μέχρι σήμερα ούτε αποκάλυψε ούτε ερωτήθηκε έστω να περιγράψει ποιο είναι το ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, στο οποίο δήθεν ο εντολέας μας τον βίασε με πρωκτολειχία (αυτή είναι η περιγραφή του δήθεν βιασμού του) και σε ποια σουίτα αυτού του αγνώστου μέχρι τώρα ξενοδοχείου έγινε αυτή η πράξη” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας. “Σημειωτέον ότι σε έρευνα που έχει κάνει το γραφείο μας μέχρι τώρα σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής της Επιδαύρου, ο κ. Λιγνάδης δεν διέμεινε σε οποιοδήποτε εξ αυτών στις 8.8.2015. Εφόσον ο φερόμενος ως βιασθείς έστω και καθυστερημένα υποδείξει ποιο ξενοδοχείο ήταν αυτό, στο οποίο συνέβησαν οι καταγγελλόμενες πράξεις, αυτονόητο είναι ότι θα ζητήσουμε να εξετασθούν ως μάρτυρες οι υπεύθυνοι και οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου, μια προανακριτική και ανακριτική πράξη που θα έπρεπε ήδη να έχει διενεργηθεί, αλλά και να ζητηθούν από την αστυνομία οι καταστάσεις όλων των προσώπων που διανυκτέρευσαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο της περιοχής που τυχόν θα υποδειχθεί.

Λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας της υποθέσεως το δικηγορικό μας γραφείο θα δημοσιοποιεί κάθε νόμιμη διαδικαστική ενέργεια, την οποία ζητούμε από τη Δικαιοσύνη να διεξαγάγει, και για το λόγο αυτό σας κοινοποιούμε και το περιεχόμενο της ως άνω αιτήσεώς μας” προσθέτει ο συνήγορος του γνωστού σκηνοθέτη-ηθοποιού ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως.

Δικηγόρος 25χρονου: Αίτημα για έρευνα στα κινητά και τους υπολογιστές του Λιγνάδη – Κατέθεσε κατάλογο με μάρτυρες
Κατάλογο με μάρτυρες που πρέπει να εξεταστούν, καθώς έχουν στοιχεία να εισφέρουν στην ανάκριση που διενεργείται για τον Δημήτρη Λιγνάδη , κατέθεσε στην ανακρίτρια ο δικηγόρος του 25χρονου μηνυτή που κατήγγειλε βιασμό του από τον ηθοποιό το 2015, Γιάννης Βλάχος. Ο κ. Βλάχος ζήτησε επιπλέον να ερευνηθούν τα ψηφιακά αρχεία του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Βλάχου: «Στο πλαίσιο της υποχρεωτικής να στηρίξουμε την κατηγορία, εισέφερα σήμερα στοιχεία στην ανακριτική διαδικασία. Έναν κατάλογο μαρτύρων οι οποίοι θα έρθουν να καταθέσουν κρίσιμα περιστατικά, καθώς και ένα αίτημα για κατάσχεση των ψηφιακών δεδομένων του κατηγορούμενου, να διερευνηθούν από τα αρμόδια εγκληματολογία εργαστήρια της ΓΑΔΑ ως προς το περιεχόμενο τους η ως προς τυχόν παρεμβάσεις που έχουν γίνει».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου