Friday, 29 March, 2024

Νέα Ιωνία: Συνελήφθη η 19χρονη μητέρα – Ζήτησε να δει το μωρό της

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως ένα βρέφος, βρέθηκε τα ξημερώματα μέσα σε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ στην είσοδο μίας πολυκατοικίας στην Νέα Ιωνία.
Το νεογέννητο βρέφος βρέθηκε τυλιγμένο σε πετσέτα, στο καρότσι σούπερ μάρκετ, από έναν κάτοικο της πολυκατοικίας, φοιτητή συγκεκριμένα, που το άκουγε να κλαίει 45 λεπτά και νόμιζε πως επρόκειτο για γάτα.
«Μόλις το είδα σοκαρίστηκα» δήλωσε ο φοιτητής
«Ήτανε γύρω στις 3:50. Εγώ άκουσα το κλάμα του μωρού. Βγαίνοντας στο μπαλκόνι δεν μπόρεσα να αντιληφθώ αν το μωρό ήταν σε διαμέρισμα ή στην αυλή. Χωρίς δεύτερη σκέψη, δεν μπορούσα να μείνω στο σπίτι, κατέβηκα κάτω και αντίκρισα το μωρό μέσα στο καροτσάκι του σούπερ μάρκετ», είπε ο 19χρονος Παναγιώτης Μαδουρος στην ΕΡΤ.
«Το κλάμα αν το ακούγατε… Σε έπιανε η καρδιά σου… Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, μόλις το είδα σοκαρίστηκα. Μίλησα στους γονείς μου, κατέβηκαν και αυτοί. Ειδοποίησα το Χαμόγελο του Παιδιού και την Άμεση Δράση», ανέφερε ο νεαρός.
Δάκρυσε ο αστυνομικός
Όπως αναφέρει και ο 19χρονος φοιτητής, μόλις έφθασε η αστυνομία, παρέλαβε αμέσως το βρέφος. Ο αστυνομικός μάλιστα που το πήρε στα χέρια του βούρκωσε, όπως είπε χαρακτηριστικά ο νεαρός που βρήκε πρώτος το μωρό.
«Συγκινήθηκαν οι αστυνομικοί. Ήταν μια εικόνα που δε μπορούσες να κρατηθείς. Βούρκωσα κι εγώ», ανέφερε καθώς ο αστυνομικός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, αφού και αυτός πριν λίγες ημέρες, είχε γίνει πατέρας.
Συνελήφθη η 19χρονη μητέρα
Οι αστυνομικές αρχές στην την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής προχώρησαν στην σύλληψη μίας 19χρονης, η οποία, όπως παραδέχθηκε, κατά την διάρκεια της κατάθεσής της, είναι η μητέρα του βρέφους που εντοπίστηκε στο καρότσι, στην είσοδο της πολυκατοικίας στην Νέα Ιωνία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η 19χρονη έμενε με την γιαγιά της κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε το βρέφος, από έναν νεαρό κάτοικο της περιοχής, τυλιγμένο με πετσέτα μέσα στο καρότσι σούπερ μάρκετ.
Οι αστυνομικοί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, εντόπισαν από κάμερες ασφαλείας τις κινήσεις της μητέρας, που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ομολόγησε την πράξη της. Η 19χρονη αρχικά προσήχθη και κατόπιν της ομολογίας της συνελήφθη.
Υιοθετημένη η 19χρονη μητέρα
Η 19χρονη μητέρα του μωρού είναι υιοθετημένη, σύμφωνα με πληροφορίες του star. Η νεαρή μητέρα συγκεκριμένα, υιοθετήθηκε σε ηλικία 2,5 ετών από την αδελφή του πατέρα της, την θεία της δηλαδή, χωρίς ακόμα να έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι.
Τι είπε η 19χρονη για τον πατέρα του βρέφους
Μεταξύ άλλων η νεαρή μητέρα, αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι διατηρούσε σχέση με έναν συνομήλικό της. Μετά τα νέα της εγκυμοσύνης, όπως αναφέρει το star, το ζευγάρι είχε προστριβές και τελικά χώρισαν.
Η 19χρονη μητέρα συνειδητοποιώντας την ευθύνη που συνεπάγεται το βρέφος, θεώρησε ότι θα ήταν καλύτερο να μεγαλώσει μαζί με μία άλλη οικογένεια.
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της όμως, ζήτησε από τους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, «να δει το μωρό της».
Η 19χρονη γέννησε σε δημόσιο νοσοκομείο
Η 19χρονη μητέρα γέννησε σε μαιευτήριο ενώ οι κάτοικοι που το βρήκαν υποστήριξαν ότι το μωρό ήταν «καλοταϊσμένο και περιποιημένο». Το νεογέννητο κοριτσάκι ήταν τυλιγμένο σε μία πετσέτα και στον ομφάλιο λώρο υπήρχε ακόμα το ειδικό μανταλάκι, που βάζουν στα μαιευτήρια.
Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου