Tuesday, 21 September, 2021

Πανελλαδικό Σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.»

Εδώ και μέρες έχει στηθεί ένα καλοστημένο παιχνίδι από στελέχη των επιχειρήσεων ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΚΑΙ ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ προκειμένου να υφαρπάξουν τη συναίνεση

και τις υπογραφές των εργαζομένων. Από την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκεται σε εξέλιξη  μια επιχείρηση εξαπάτησης, εκβιασμών και τρομοκρατίας για να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι την «τροποποίηση» της ατομικής τους σύμβασης με μείωση αποδοχών κατά 20%, κούρεμα των δεδουλευμένων κατά 50% και μείωση προσωπικού κατά 400 άτομα. Με βρισιές, απειλές, τηλεφωνήματα καθημερινά προσπαθούν να «πείσουν» τους εργαζόμενους ότι αυτή είναι η μόνη λύση.

Σήμερα η διοίκηση του Πανελλαδικού Σωματείου συναντήθηκε με τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Νεφελούδη για να του εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την απόφαση μας ότι παραμείνουμε αμετακίνητοι από την θέση μας και ότι δεν αποδεχόμαστε  την πρόταση των εταιρειών που για να διαφυλάξουν την κερδοφορία τους και την ανάπτυξη τους δεν διστάζουν να θυσιάσουν τους εργαζόμενους. Ότι δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα που προετοιμάζουν καιρό τώρα. Σήμερα και κατά την διάρκεια της συνάντησης στελέχη της επιχείρησης Καρυπίδης συνέχιζαν τον βρώμικο ρόλο τους, διαδίδοντας την απόσυρση της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ από την συμφωνία. Τις προηγούμενες μέρες διέδιδαν ψευδώς ότι οι περισσότεροι έχουν συναινέσει, για να αποσπάσουν περισσότερες υπογραφές.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των συναδέλφων,  μετά το τέλος της συνάντησης, εμφανίστηκαν δύο άνδρες της ασφάλειας στην αίθουσα του ΕΚΘ, για να μάθουν την απόφαση  μας για συνέχιση κινητοποιήσεων. Αυτές οι θρασύτατες ενέργειες των εργοδοτών βασίζονται στις αντεργατικές πολιτικές που εφάρμοζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή που έβαζε και συνεχίζει να βάζει πλάτη στους εργοδότες, όχι μόνο γιατί συνεχίζει την αντεργατική πολιτική από εκεί που την άφησαν οι προηγούμενοι, όχι μόνο γιατί εξαπολύει μπαράζ αντιλαϊκών μέτρων που αφαιρούν δικαιώματα από όλους τους εργαζόμενους, μειώνουν τους μισθούς μας, ελαστικοποιούν παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις, ενισχύουν τα δουλεμπορικά-εργολαβικά γραφεία, αυξάνουν την φορολογία, μειώνουν τις κοινωνικές παροχές αλλά  και επιβραβεύουν την «παραβατική επιχειρηματικότητα» της ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ και ανενόχλητοι οι ιδιοκτήτες (παλιοί και νέοι) «επενδύουν» εκεί όπου θα κερδίσουν ακόμα περισσότερα. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε καλά ποιός είναι ο πραγματικός εχθρός και ποιοι οι σύμμαχοί μας. Ποιοι μας εκμεταλλεύονται και ποιοι τους διευκολύνουν για ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Οι εργαζόμενοι στην ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ώριμοι βγάζουμε τα συμπεράσματά μας. Όσο και να προσπαθούν κάποιοι να θολώσουν το τοπίο και να υποστηρίζουν ότι αγωνίζονται για την «δίκαιη ανάπτυξη» και την «υγιή επιχειρηματικότητα». Τα συμφέροντά μας οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε ότι δεν συναντιούνται με εκείνα των εργοδοτών και δεν τους αναγορεύουμε προστάτες μας. Χορτάσαμε από μεγάλα λόγια και παχιές υποσχέσεις. Λύσεις που θα πετσοκόβουν τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς μας (από φόρους και χαράτσια, κόψιμο επιδομάτων κ.α.) δεν αποδεχόμαστε, Δεν αποδεχόμαστε να θυσιαστούν 400 (για αρχή) συνάδελφοί μας για να «γλυτώσουν» οι υπόλοιποι και να σωθούν οι εργοδότες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.

Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων

Η γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους του Καρυπίδη (πρώην Αρβανιτίδη)

Η γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργαζόμενους του Καρυπίδη (πρώην Αρβανιτίδη) που, παρά τα έμμεσα εκβιαστικά διλλήματα από πλευράς της κυβέρνησης αλλά και τους απευθείας εκβιασμούς και το όργιο τρομοκρατίας από το μηχανισμό της εργοδοσίας, έκαναν προς πάσα κατεύθυνση ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν, ούτε το μόχθο τους, ούτε τις κατεκτημένες ΣΣΕ, ούτε τις θέσεις πλήρους και σταθερής εργασίας, για τα κέρδη κανενός.

Τα δεκάδες ταξικά συνδικάτα, οι επιτροπές αγώνα σε κάθε κλάδο του Ν. Θεσσαλονίκης δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα τους, θα είμαστε με όλα τα μέσα στο πλευρό τους έως ότου δικαιωθούν. Η κυβέρνηση ας αφήσει το κάλπικο ενδιαφέρον για την περιφρούρηση του αγώνα των εργαζομένων. Η παρουσία ανδρών της ασφάλειας στη συνέλευση των εργαζομένων στο ΕΚΘ αμέσως μετά τη συνάντηση στο υπουργείο είναι προκλητική. Οι εργαζόμενοι, κάτι που αποδείχθηκε και σήμερα, ξέρουν να περιφρουρούν τις συλλογικές τους διαδικασίες, τις αποφάσεις τους και τις κινητοποιήσεις τους χωρίς τη “συνδρομή” της κρατικής ασφάλειας.

Πανελλαδικό Σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε.»

 

 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου