Saturday, 9 December, 2023

Παρενέβη ο Άρειος Πάγος για τις δηλώσεις Μπέου. Αναδίπλωση μέσω social

Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τις χθεσινοβραδινές 08.10.2023 δηλώσεις του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου

παρήγγειλε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στο έγγραφο ζητείται η διερεύνηση αδικημάτων όπως η υποκίνηση μίσους κατά συγκεκριμένης ομάδας και αν η δήλωση αυτή ήταν πρόσφορη να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, και συγκεκριμένα σε βάρος των ομοφυλόφιλων. Επιπλέον, ζητείται να ερευνηθεί «αν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, επιθυμεί να υποβάλει έγκληση κατά του ως άνω Δημάρχου για εξύβριση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κλπ».

Τι αναφέρεται στην παραγγελία:

«Παρακαλούμε, εν όψει της δήλωσης του Δημάρχου Βόλου, που έλαβε χώρα χθες σε live μετάδοση από τα περισσότερα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, με το εξής περιεχόμενο: «Δηλαδή κύριε Κασσελάκη θα μεγαλώνουμε κορίτσια για να παράγουμε π..στηδες; Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή είναι η πατρίδα του; Αφήστε με μόνο μου. Σε καμία περίπτωση δεν θα είστε πρότυπο ρε», να ερευνήσετε τυχόν διάπραξη της αξιόποινης πράξης του άρθρου 1 παρ.1 του ν. 4285/2014.

Θα πρέπει, εκτός των άλλων, να ληφθεί υπόψη ότι η πιο πάνω δήλωση του εν λόγω Δημάρχου, ερμηνευόμενη ως ενιαίο νοηματικό σύνολο, σύμφωνα και με τη νομολογία του ΕΔΔΑ, στοχοποιεί προσδιορίζοντας με απόλυτα διακριτό τρόπο τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα των ομοφυλοφίλων, στα άτομα δε αυτά με τον συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό αρνείται ο ανωτέρω το δικαίωμα να υπάρχουν στην κοινωνία, να συμμετέχουν, να ενεργούν και να εκφράζουν τις αντιλήψεις και επιδιώξεις τους στην κοινωνική ζωή. Συνεπώς, η συγκεκριμένη συμπεριφορά του μπορεί να υποκινήσει μίσος κατά των ομοφυλόφιλων, καθώς η ένταση του λόγου του και μάλιστα δημόσιου, λαμβανομένης υπόψη και της ιδιότητας του Δημάρχου, μπορεί να θεωρηθεί ως πρόσφορη να προκαλέσει στο μέσο άνθρωπο έντονα συναισθήματα απέχθειας, αποστροφής, χαιρεκακίας, αντεκδίκησης και ιδιαίτερης εχθρότητας κατά της ανωτέρω ομάδας προσώπων, τα δε συναισθήματα αυτά είναι αντικειμενικά δυνατόν να προκαλέσουν κίνδυνο τέλεσης πράξεων βίας κατά της συγκεκριμένης ομάδας ή των μελών της, διασαλεύοντας την ειρηνική και ομαλή κοινωνική συμβίωση και τα ατομικά δικαιώματά τους. Με άλλα λόγια πρέπει να διερευνηθεί αν η ως άνω δήλωση του Δημάρχου ήταν πρόσφορη να προκαλέσει διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, και συγκεκριμένα σε βάρος των ομοφυλόφιλων (βλ. και ΑΠ 858/2020).

Σε κάθε περίπτωση, να διερευνηθεί αν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, επιθυμεί να υποβάλει έγκληση κατά του ως άνω Δημάρχου για εξύβριση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κλπ».

Τα «γυρνάει» τώρα ο Μπέος μετά τον σάλο με τον Κασσελάκη

«Εχω πολλούς φίλους με αυτό τον προσανατολισμό, που κάνουμε και καλή παρέα. Τους μόνους που δεν αντέχω είναι τους τοξικούς και επικίνδυνους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου και επιλογών»

Δεν πέρασαν ούτε μερικές ώρες απ’ την επανεκλογή του Αχιλλέα Μπέου ως δήμαρχος στο Βόλο, και ο ίδιος προκάλεσε τον απόλυτο πανικό μετά τις επαίσχυντες εκφράσεις που χρησιμοποίησε για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Η υβριστική και χυδαία τοποθέτηση του Αχιλλέα Μπέου προκάλεσε τόσο την Αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη όσο και του ΣΥΡΙΖΑ που κάλεσαν τη δικαιοσύνη να παρέμβει. «Τα τελευταία χρόνια κυβέρνησαν γιατροί και δικηγόροι την Ελλάδα, αυτοί μας εξαθλίωσαν», δήλωσε αρχικά και συμπλήρωσε «και έχεις κάποιες εκπομπές που αντί να σταθούν στην ουσία κάθονται και ασχολούνται με τον Κασσελάκη, ο οποίος είπε ότι ”επειδή δεν ξέρω πως να συμπεριφερθώ στα κορίτσια, θα ήθελα να υιοθετήσω δύο αγόρια”.

Δηλαδή τι θες να πεις ρε συ με τα κανάλια που σε προβάλλουν; Ότι εμείς οι υπόλοποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά για να παράγουμε π@@@@δες;», δήλωσε ο ίδιος με τους υποστηρικτές του να τον χειροκροτούν και να τον αποθεώνουν. Μάλιστα παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο κ.Μπέος επέμενε στη θέση του, καθώς αργότερα το βράδυ μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου συνέχισε να επιμένει στην τοποθέτησή του.

Τελικά ίσως η αποδοκιμασία που προκάλεσε ο ίδιος, ίσως και το ενδεχόμενο παρέμβασης της Δικαιοσύνης, οδήγησαν τον Αχιλλέα Μπέο να προχωρήσει σε αναδίπλωση μέσω των social.

«Αν και έχουμε άλλα να σκεφτούμε, μια διευκρίνιση είναι αναγκαία. Η αναφορά μου στον Κασσελάκη αφορούσε την απαράδεκτη δήλωσή του για δύο κατά ‘παραγγελία’ γιούς. Ολοι καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνη είναι αυτή. Οσον αφορά τα περί ομοφοβίας και τις λοιπές αηδίες δεν το συζητώ. Εχω πολλούς φίλους με αυτό τον προσανατολισμό, που κάνουμε και καλή παρέα. Τους μόνους που δεν αντέχω είναι τους τοξικούς και επικίνδυνους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου και επιλογών».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου