Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Γονείς Άλκη Καμπανού: “Ήθελαν να σκοτώσουν”. «Δώδεκα μάνες και καμία συγγνώμη»

«Λύγισε» κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον του Δικαστηρίου ο πατέρας του Άλκη Καμπανού για την δολοφονία του γιου του τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

«Θα έπρεπε να συμπεριφερθούν ανθρώπινα όταν χτυπούσαν τον Άλκη και φώναζε μην με χτυπάτε άλλο. Δεν ξέρω γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο», ανέφερε συγκινημένος ο Αριστείδης Καμπανός.

Ερωτηθείς για την συγγνώμη που ζήτησαν τέσσερις εκ των κατηγορουμένων ο κ. Καμπανός ανέφερε «να ζητήσουν συγχώρεση από τον Θεό. Εφόσον δεν έχουν κάνει κάτι για ποιο λόγο ζητάνε συγνώμη. Κατέστρεψαν την ζωή όχι μόνο του Άλκη αλλά και την ζωή όλη της οικογένειάς του».

«Ήθελαν να σκοτώσουν»

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στην κατάμεστη αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο πατέρας του Άλκη σημείωσε ότι οι κατηγορούμενοι «ήθελαν να σκοτώσουν». «Από την δικογραφία φαίνεται ότι οι κατηγορούμενοι ενήργησαν οργανωμένα και ψυχρά» σημείωσε ο ίδιος και χρησιμοποίησε την στρατιωτική του ιδιότητα για να περιγράψει πως ενήργησαν οι κατηγορούμενοι το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης. «Ήταν γραμμένοι σε ένα σύνδεσμο, την θύρα 4, στην οποία υπάρχει αρχηγός και μέλη. Ήταν προσχεδιασμένο. Και οι 12 είχαν κινητά, τα οποία τα άφησαν στη θύρα 4 και τα υπόλοιπα τα πήραν κατά τη διάρκεια κατά τη διάρκεια κίνησης και τα σίγησαν. Αυτό λέγεται σιγή ασυρμάτου. Χτύπησαν γρήγορα».

Αναφερόμενος στα μαχαίρια τύπου κάραμπιτ που κρατούσαν ορισμένοι εκ των κατηγορουμένων κατά της διάρκεια της επίθεσης, ο Αριστείδης Καμπανός τόνισε ότι τα «χρησιμοποιούν για να σκοτώσουν, για να ξεκοιλιάζουν».

Στην έναρξη της κατάθεσής του ο κ. Καμπανός μίλησε για το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του γιου του. «Η τελευταία επικοινωνία που είχαμε με ήταν στις 20:15 το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, τον κάλεσα στο Viber, δεν μου απάντησε, μου είπε ότι ήταν στη λέσχη για φαγητό και ότι θα επέστρεφε σπίτι διότι έδινε μάθημα. Έφυγε για βόλτα με τους φίλους του στη Χαριλάου και γύρω στις 3 το βράδυ επικοινώνησε ο αδερφός τηλεφωνικώς για να μου το περιστατικό», περιέγραψε ο ίδιος προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους κατηγορούμενους.

Μιλώντας για τον γιο του ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν ένα ήσυχο παιδί και δεν δημιουργούσε φασαρίες, ενώ πρόσθεσε ότι δεν ήταν εγγεγραμμένος σε κάποιο σύνδεσμο φιλάθλων.

«Ο Άλκης ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί στα καινούργια περιβάλλοντα, ένα παιδί ήσυχο ήρεμο δεν δημιουργούσε φασαρίες. Εγώ και η σύζυγος μου δεχόμασταν ευμενείς ισχυρισμούς για την ποιότητα του χαρακτήρα του Άλκη. Ο Άλκης ήταν ο πνευματικός μου πατέρας, η φωνή της συνείδησης μου. Με συνέστησε να συμπεριφέρομαι ευγενικά προς τους συνανθρώπους μου» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ήταν απλός φίλαθλος του Άρη. «Παρακολουθούσε αγώνες αλλά όχι τακτικά. Δεν ήταν εγγεγραμμένος σε κανένα σύλλογο. Ήταν φίλαθλος, αγαπούσε του Άρη. Ποτέ δεν είχε προσαχθεί για επεισόδια σε αστυνομικό τμήμα. Ήταν πολύ καλός μαθητής. Ασχολούνταν με τον αθλητισμό», υπογράμμισε. Η δίκη διεκόπη πριν καλά καλά ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων, Βασίλης Ταουξής, κατηγόρησε τον Αλέξη Κούγια για τις δηλώσεις του σε κανάλια αναφορικά με ελλιπή μέτρα στα Δικαστήρια, τονίζοντας πως αυτό δεν ισχύει. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Αλέξης Κούγιας τονίζοντας ότι οπαδοί πηγαίνουν έξω από τις φυλακές και εκφράζουν την συμπαράσταση τους στους κατηγορούμενους. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση των συνηγόρων των κατηγορουμένων με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση μεταξύ των συνηγόρων και η πρόεδρος του δικαστηρίου να διακόψει για λίγο διαδικασία.

«Είμαι η μητέρα του, κοιτάξτε με! Στα μάτια μου θα δείτε το παιδί μου». «12 μάνες και καμία συγγνώμη»

 «Είμαι η μητέρα του Άλκη, κοιτάξτε με!» φώναξε οργισμένη η κα. Μελίνα προς τους κατηγορουμένους, οι οποίοι ήταν με σκυμμένο το κεφάλι, την ώρα που ήρθε η σειρά της να καταθέσει ενώπιον της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Η ίδια τόνισε πως περίμενε εδώ και έναν χρόνο αυτή την στιγμή. «Σηκώστε το κεφάλι! Αν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν κατάματα! Στα μάτια μου θα έβλεπαν τον Άλκη. Ήθελα να δω εγώ, ποια είναι αυτά τα παιδιά, που δολοφόνησαν το δικό μου. Και τώρα είμαι εδώ. Κανείς δεν τολμάει να σηκώσει το κεφάλι».

Στην σοκαριστική κατάθεσή της επεσήμανε πως δεν υπάρχουν λόγια για να μιλήσει για το παιδί της. «Μόνο μία λέξη. Αγάπη. Αυτή θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει. Αποδεχόταν και αγαπούσε τους πάντες, όλα τα παιδιά ήταν στην παρέα του. Είχε διαμορφωμένη προσωπικότητα και ήξερε τα όριά του. Ήταν ένα παιδί γεμάτο χαρίσματα, χαμόγελο, και ειλικρίνεια». Μεγαλώνοντας, προσθέτει, εξελίχθηκε σε ένα σοφό παιδί. «Ποτέ δεν έλεγε “το δικό μου σπίτι στη Θεσσαλονίκη”, αλλά έλεγε πάντα “το σπίτι της παρέας”. Σεβόταν ακόμη και την ψυχολογία των ζώων, ακόμη και μίας γατούλας».

Σε αυτό το σημείο, απευθυνόμενη στους κατηγορουμένους και τους δικηγόρους υπεράσπισης και φώναξε «γιατί τον σκότωσαν; Ένα γιατί. Δεν ήταν δολοφονία, ήταν μια κτηνωδία που έζησε το δικό μου παιδί. Ήταν καβγάς; Ήταν ραντεβού θανάτου; Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου;».

«Δώδεκα μάνες και καμία συγγνώμη»

Στη συνέχεια, μίλησε για τα 30 χτυπήματα που δέχθηκε ο Άλκης, και τόνισε πως κανείς από τους κατηγορουμένους δεν παραδέχθηκε ότι τον χτύπησε. «Πολτοποίησαν το κρανίο του. Είχε χτυπήματα στο σώμα του με καραμπίτ». Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η μητέρα του Άλκη, γύρισε και πάλι προς τους κατηγορουμένους, λέγοντας τα ονόματά τους με την σειρά, και ανέφερε πως «από τις 12 μάνες δεν ακούσαμε μια συγγνώμη. Ούτε καν μια συγγνώμη. Ούτε καν μέσω του κ. Κούγια». Η δίκη συνεχίζεται.

Thestival.gr-thesstoday.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου