Thursday, 25 April, 2024

Πατέρας Αντώνιος: «Καλοθελητές εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού». Το υπόμνημα

Σε προφανείς σκοπιμότητες καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου», αποδίδει ο πατέρας Αντώνιος τις καταγγελίες

σε βάρος του, οι οποίες τον οδήγησαν ενώπιον της Δικαιοσύνης με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης ενός κακουργήματος και ενός πλημμελήματος.

Ειδικότερα στις έγγραφες ανωμοτί εξηγήσεις του ενώπιον των εισαγγελέων Ανηλίκων ο ιδρυτής της οργάνωσης, πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει διαπράξει το κακούργημα της «κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση», καθώς και το πλημμέλημα της «ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες αδύναμων προσώπων κατά συρροή».

Όπως μετ’ επιτάσεως τονίζει, οι καταγγελίες τόσο του 19χρονου σήμερα νεαρού, που άνοιξε πρώτος τον ασκό του Αιόλου με τις καταγγελίες για το τι φέρεται να συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πύλες της «Κιβωτού του Κόσμου», όσο και ενός 15χρονου από τη δομή του Βόλου είναι «ψευδείς και κατασκευασμένες». Και βάσει αυτών συντάχθηκαν «αόριστα κατηγορητήρια» χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων.

Το υπόμνημα

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημα των έγγραφων εξηγήσεων που προσκόμισε ο πατέρας Αντώνιος ενώπιον τον εισαγγελέων που διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» αναφέρει μεταξύ άλλων:

Λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο, (τονίζεται ο αριθμός 2), καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη ΚΙΒΩΤΟΥ, που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα. Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης.

Με βάση τις παραπάνω ψευδείς καταγγελίες συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους.

Η μεθοδευμένη δράση του πρώτου και κύριου καταγγέλλοντος εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του. Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών. Η ανύπαρκτη ποινική υπόθεση επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της ΚΙΒΩΤΟΥ.

Μία μόνη παρατήρηση: παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν. Μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής. Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της.

Αμέσως μετά την παροχή εξηγήσεων του πατέρα Αντώνιου η Εισαγγελία, συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, θα αποφασίσει για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης σε βάρος του. Σε περίπτωση που ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», διωχθεί ποινικά, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή, ο οποίος, αφού καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο, θα αποφασίσει για τον αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την προφυλάκισή του ή μη.

πηγή: cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου