Friday, 28 January, 2022
Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΟΕΔΗΝ: Πορεία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο της Αθήνας κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών έναντι του κορωνοϊού.
Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μαβίλη όπου οξύνθηκαν τα πνεύματα στην παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν μετά από αίτημα των υγειονομικών και ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου για να καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.
Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί -μεταξύ άλλων- την άρση των αναστολών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, οι οποίες ξεπερνούν τις 7.500 με τραγικές ελλείψεις στα υπό πίεση νοσοκομεία. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με στάση εργασίας έως τις 3 μετά το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Αττικής και 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.
Τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ:
1.Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Έλεγχος μόνο των τυπικών προσόντων και ολοκλήρωση με κατεπείγουσες διαδικασίες των προσλήψεων του συνόλου των υποψηφίων, και των επιλαχόντων, για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.
2.Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις επικουρικών-συμβασιούχων. Κατάργηση του απαράδεκτου μέτρου της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.
3.Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, με επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές του 2012. Καταβολή του συνόλου των αναδρομικών διαφορών. Επιστροφή συντάξεων και εφ’ άπαξ στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές.
4.Αύξηση της εξευτελιστικά χαμηλής ωριαίας αποζημίωσης της εφημερίας. Κατάργηση πλαφόν και περικοπών στην αποπληρωμή των πρόσθετων εφημεριών.
5.Αυτοτελής φορολόγηση τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
6.Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης.
7.Καμία μείωση του αριθμού των νοσοκομειακών κρεβατιών, συγχώνευση – κατάργηση τμημάτων κλινικών νοσοκομείων. Πλήρης, επαρκής, αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων υγείας για σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό.
8.Σε περίπτωση άγονων προκηρύξεων επαναπροκήρυξη θέσεων με τα κίνητρα των άγονων.
9.Πλαίσιο κινήτρων για την προσέλκυση και παραμονή γιατρών σε άγονες, απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές. Επανεξέταση των κριτηρίων για τον χαρακτηρισμό των άγονων περιοχών.
10.Κατάργηση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ως προαπαιτούμενο για έναρξη ειδικότητας, για τη συμμετοχή στις εξετάσεις για την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας. Κατάργηση του παραλογισμού σε ειδικότητες όπως η Αναισθησιολογία, ο ειδικευμένος γιατρός χωρίς υπηρεσία υπαίθρου («αγροτικό») να έχει «δικαίωμα» στην επικουρική ομηρία αλλά να μην έχει δικαίωμα αίτησης σε μόνιμη θέση επιμελητή αλλά ούτε καν στην εξειδίκευση.
11. Κάλυψη όλων των θέσεων «υπηρεσίας υπαίθρου» (αγροτικών) με μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς επιμελητές ΕΣΥ, μέχρι την οριστική κατάργηση του αναχρονιστικού θεσμού της «υπηρεσίας υπαίθρου».
12.Τέλος στην υπερεφημέρευση-στις μετακινήσεις-στις αναστολές αδειών.
13.Τέλος στον αυταρχισμό της κυβέρνησης των διοικήσεων ΥΠΕ και διοικητών σε βάρος των υγειονομικών που υπερασπιζόμενοι τους ασθενείς αναδεικνύουν δημόσια προβλήματα και ελλείψεις.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου