Tuesday, 23 April, 2024

Πώς κινητό και DNA θα δείξουν τον δολοφόνο της Αναστάζια. Σκληρή στάση ο Μπαγκλαντεσιανός. Καταθέτει ο σύντροφος

Σε προτεραιότητα έχει τεθεί η εξέταση των πειστηρίων που έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.

έτσι ώστε να αποκαλυφθεί ποιος ή ποιοι είναι οι δολοφόνοι της 27χρονης Αναστάζια στην Κω.

Αποτυπώματα, DNA καθώς και η ανάλυση από τα κινητά τηλέφωνα χαρακτηρίζονται καθοριστικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης, που έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Άκρως σημαντικές θεωρούνται και οι απαντήσεις από τις εργαστηριακές εξετάσεις για τις οποίες θα ενημερώσει τις Αρχές ο ιατροδικαστής.

Δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις η νεκροψία-νεκροτομή

Η νεκροψία-νεκροτομή της σορού της Αναστάζια ολοκληρώθηκε χθες, η οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, δεν έδωσε ξεκάθαρη εικόνα για το τι έχει συμβεί, λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόταν το άψυχο σώμα της.

Ο ιατροδικαστής φέρεται να εντόπισε ενδείξεις στραγγαλισμού, κι αυτό γιατί είναι αρκετά αλλοιωμένη η σορός της, ενώ δεν εντοπίζεται μέχρι στιγμής κάποια άλλη αιτία θανάτου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, δεν φαίνεται να ξυλοκοπήθηκε πριν τον θάνατό της, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί κατάγματα ή άλλα ευρήματα.

Θολό παραμένει το σημείο εάν πριν τη δολοφονία της έπεσε θύμα βιασμού.

Αυτό συμβαίνει επειδή η σορός της πετάχτηκε στον βάλτο, εκεί όπου, όπως εκτιμάται, βρισκόταν για μέρες, με συνέπεια να μην καταστεί δυνατή η λήψη κολπικών δειγμάτων.

Ωστόσο, ιδιαίτερα σημαντικά χαρακτηρίζονται τα δείγματα από τα νύχια της Αναστάζια, που θα αποκαλύψουν εάν υπάρχει γενετικό υλικό του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, του Πακιστανού συγκατοίκου του ή άλλου προσώπου.

Συμπληρωματικές καταθέσεις θα δώσει ο σύντροφός της

Να σημειωθεί ότι σε όλο αυτό το πλαίσιο, ο Μπαγκλαντεσιανός, που θεωρείται ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία, φαίνεται να κρατά σκληρή στάση και να αρνείται τα πάντα. Χθες πήρε προθεσμία και θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή ξανά την Τετάρτη. Την ίδια ώρα, ο 28χρονος Πολωνός σύντροφός της-ο οποίος δεν είναι ύποπτος για τη δολοφονία, έχει ισχυρό άλλοθι-καλείται σε συμπληρωματικές καταθέσεις για να δώσει διευκρινίσεις τόσο για τη σχέση του με την άτυχη κοπέλα, όσο και για τις επαφές που ενδεχομένως να είχε με τον Μπαγκλαντεσιανό πριν τη δολοφονία της.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε με το “okmag” και αναφέρθηκε στην πολύπλοκη υπόθεση. Η δολοφονία αυτή έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον και συζητήσεις, καθώς περιλαμβάνει πολλά ανεξιχνίαστα κομμάτια. Ο Σταύρος Μπαλάσκας αναλύει τα γεγονότα και προσπαθεί να φωτίσει πτυχές της υπόθεσης που μέχρι στιγμής παραμένουν ασαφείς.

Ειδικότερα, ο συνδικαλιστής της ελληνικής αστυνομίας έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι ο δράστης του εγκλήματος άφησε πίσω του πολλά στοιχεία, τα οποία το τμήμα των ανθρωποκτονιών ερευνά.

Σταύρος Μπαλάσκας: Ακολουθούν οι δηλώσεις του

“Από την αρχή κατάλαβε η Ελληνική Αστυνομία και οι αστυνομικοί της Κω, ότι έχουμε να κάνουμε με ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Ο πρώτος ύποπτος, ο υπήκοος του Μπαγκλαντές προσήλθε στην υπηρεσία της Κω και εκεί αποκάλυψε τις σχέσεις του με το θύμα. Κατάλαβαν οι αστυνομικοί της Ρόδου ότι υπάρχει μια μεγάλη ιδιαιτερότητα και κάλεσαν το ειδικό κλιμάκιο του ανθρωποκτονιών από την Αθήνα να επιληφθεί, όπου δυο εξαίρετοι αξιωματικοί ήρθαν αμέσως στο νησί. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με πολλές αντιφάσεις που έχει πέσει ο Μπαγκλαντεσιανός. Ακόμη, έχουμε να κάνουμε με συνεργούς, διότι για να μεταφερθεί το πτώμα που βρέθηκε κάτω από ένα δέντρο, χρειαζόταν μεταφορικό μέσο. Και έχουμε να κάνουμε με παράλληλες υποθέσεις, όπως είναι ένα site γνωριμιών – συνοδών που βρέθηκε η φωτογραφία της άτυχης κοπέλας. Οι δηλώσεις και οι καταθέσεις του Μπαγκλαντεσιανού για την πώληση ναρκωτικών, ο βιασμός της και τα αίτια του θανάτου που ιατροδικαστικά αποδεικνύεται ότι ήταν ιδιαίτερα.”

-Τι έχει δείξει η ιατροδικαστική έρευνα;

“Η πρώτη ματιά του ιατροδικαστή έδειξε στραγγαλισμό και χτυπήματα στο κεφάλι και στο υπόλοιπο σώμα. Από εκεί και πέρα εξελίσσονται τα πάντα και παίρνουν καταθέσεις από τους αξιωματικούς του ανθρωποκτονιών και ως το βράδυ θα έχει βγει μέρος του αποτελέσματος της αστυνομικής δουλειάς.”

-Εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο κύκλωμα πίσω από την υπόθεση;

“Ερευνώνται οι σχέσεις του Μπαγκλαντεσιανού με τον αρραβωνιαστικό – σύντροφο της κοπέλας και την ίδια την κοπέλα, όσον αφορά αυτά που ο ίδιος δήλωσε για την πώληση ναρκωτικών και την ανταλλαγή ναρκωτικών ή είδους. Και εξετάζεται και η συμμετοχή άλλων υπηκόων του Μπαγκλαντές, όπως ο συγκάτοικος του πρώτου υπόπτου στην υπόθεση της δολοφονίας της κοπέλας.”

-Εσείς από την πείρα σας πιστεύετε ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί άμεσα;

“Η υπόθεση δεν χαρακτηρίζεται για τα τσακάλια του ανθρωποκτονιών ως μια δύσκολη δουλειά. Είναι μια υπόθεση με πάρα πολλά στοιχεία: δαχτυλικά αποτυπώματα, τρίχες, DNA, σημάδια, αστοχίες όπως το κινητό και η τοποθέτηση του πτώματος σε ένα σημείο που θα βρισκόταν γρήγορα. Έγιναν λάθη που παραπέμπουν σε σκληρή δολοφονία, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα επαγγελματική”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου