Monday, 22 April, 2024

Σάλος με τα σεξιστικά σχόλια του Τζήμερου για τις… άτεκνες και αστεφάνωτες υπουργούς

Σάλος από το σεξιστικό tweet του Θάνου Τζήμερου για την Σοφία Ζαχαράκη. Το κατέβασε στη συνέχεια αλλά… επιμένει στο facebook

Ένα ακόμη ρεσιτάλ χυδαιότητας αλλά και… δειλίας τελικά από τον γνωστό για τις αποτυχίες του στην πολιτική, Θάνο Τζήμερο.

Τα σχόλιά του προκαλούν πάντα, κι ενδεχομένως αυτός να είναι και ο στόχος του κάθε φορά που παίρνει το πληκτρολόγιο και τουιτάρει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Δηλαδή να παραμένει στην επικαιρότητα και να τον θυμάται ο κόσμος, ο οποίος βεβαίως τον ξεχνά στην κάλπη.

Φυσικά έχει πει ότι θα αποσυρθεί από τα πολιτικά πράγματα, προς μεγάλη λύπη των… εκατομμυρίων οπαδών του.

Ο κ. Τζήμερος, λοιπόν, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ και να κάνει μια ανάρτηση που προκάλεσε πλήθος σχολίων.

Συγκεκριμένα έγραψε στο twitter:

«Πάντως το ότι ένα κόμμα που έχει στο πρόγραμμά του την ανατροπή της δημοκρατίας διά των όπλων και την επιβολή δικτατορίας αύξησε τη δύναμή του κατά 45% από το 2019 κανένας δεν το είδε ως άνοδο της ακροαριστεράς. Ούτε το ότι η Αυτής Σουργελότης του ΟΧΙ ξαναμπήκε στη Βουλή. Βούβα περί αυτού, οι εκπρόσωποι της ΝΔ. Φαίνεται με το καλημέρα, πόσα αυγά είναι διατεθειμένοι να σπάσουν. Ευτυχώς που ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής άγαμη άτεκνη για να αρχίσουμε να γεννάμε. Η 2η τετραετία επαναλαμβάνεται ως φάρσα».

Το μήνυμα του κ. Τζήμερου πριν το… διορθώσει

Οι απόψεις του κ. Τζήμερου είναι γνωστές, οπότε τα σχόλια δικά σας… κάνει λόγο για την κ. Σοφία Ζαχαράκη που είναι… άγαμη και δεν έχει και παιδιά, τι δουλειά έχει στο υπουργείο Οικογένειας; Ντροπή του Μητσοτάκη που επέλεξε αυτή την… ανύπαντρη για ένα τέτοιο υπουργείο.

Γιατί δεν ρωτούσε τον κ. Τζήμερο ο πρωθυπουργός πριν κάνει αυτό το αμάρτημα; Είναι δυνατόν να ξέρει από οικογένεια μια αστεφάνωτη, που δεν έχει και παιδιά;

Και τελικά μήπως το υπουργείο Οικογένειας πρέπει να το διοικεί κάποιος που είναι παντρεμένος με παπά και με κουμπάρο κι έχει και πέντε-έξι παιδιά; Και τελικά όταν η επιλογή μιας γυναίκας να μην παντρευτεί ή να μην κάνει παιδιά είναι κριτήριο για την επιτυχία της στη δουλειά που της ανατίθεται;

Όπως ήταν αναμενόμενο, το σεξιστικό σχόλιο του κ. Τζήμερου προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα ο… συνταξιούχος πολιτικός να αποσύρει την τελευταία φράση για το υπουργείο Οικογένειας. Τα γραπτά όμως μένουν και το σχόλιο δεν μπορεί να σβηστεί έτσι απλά. Βεβαίως, στο πλήθος των επικρίσεων και για το σεξιστικό σχόλιο και γιατί το κατέβασε στη συνέχεια, ο κ. Τζήμερος με ανάρτησή του στο facebook συνεχίζει στον ίδιο ολισθηρό δρόμο.

Γράφει λοιπόν: «Και κάτι ακόμα, θλιβεροί γαλαζαίοι, που σπεύσατε να βγάλετε τη χολή σας, χειρότερα κι από τους συριζαίους για την τελευταία φράση του σχολίου μου, κάνοντας γαργάρα όλες τις προηγούμενες. Ναι, η άποψή μου είναι πως είναι προσόν για κάποιον με θέση ευθύνης να έχει ιδίαν πείραν του θέματος που εποπτεύει. Το τι σημαίνει να έχεις ένα σημαντικό meeting στη δουλειά και να σου τηλεφωνούν από το σχολείο ότι το παιδί σου τραυματίστηκε σοβαρά στο διάλειμμα, δεν το ξέρεις αν δεν το ζήσεις. Το τι σημαίνει να ψάχνεις νοσοκομείο γιατί ανέβασε πυρετό στις 4 το πρωί, το τι σημαίνει να σου λέει γυρνώντας από το σχολείο για αδιάφορους δασκάλους και νταήδες συμμαθητές, για όλους τους κινδύνους που το απειλούν, το τι σημαίνει το κράτος να εμποδίζει τους γονείς και ιδιαίτερα τους πολύτεκνους από το να προσφέρουν μια ποιοτική ζωή στα παιδιά τους και τι σημαίνουν εκατοντάδες άλλα θέματα που σχετίζονται με την ανατροφή ενός παιδιού δεν μπορείς να το ξέρεις αν δεν το ζήσεις. Δεν γίνεται αυτό με «περιγραφές συνεργατών». Ούτε το τι σημαίνει να πρέπει συνεχώς να ισορροπείς ανάμεσα στον ρόλο της μητέρας, της συζύγου και της εργαζόμενης, με αναπόφευκτους συμβιβασμούς και παραχωρήσεις και στους τρεις τομείς. Δεν τα ξέρεις αυτά αν δεν τα ζήσεις. Το να είναι μία γυναίκα άγαμη και άτεκνη δεν είναι μεμπτό. Είναι όμως μειονέκτημα όταν χειρίζεται θέματα οικογένειας. Δεν έκανα το ίδιο σχόλιο όταν ήταν στα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας. Και είναι γκάφα του ΚΜ σε σημειολογικό επίπεδο. Είναι σαν να τοποθετείς Υπουργό Άμυνας κάποιον που δεν έχει υπηρετήσει στον Στρατό. Δεν αμφισβητώ ότι η Ζαχαράκη-που μου είναι συμπαθής ως άνθρωπος – θέλει να ασχοληθεί με τα προβλήματα που προανέφερα. Άλλο όμως να ακούς για την οικογένεια και άλλο να έχεις εσύ και να είσαι υπεύθυνος γι’ αυτή»…

πηγή: in.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου