Thursday, 28 March, 2024

Σάμος: 700 μετανάστες αιτούντες άσυλο μεταφέρονται στην ενδοχώρα

Ένα σημαντικό κομμάτι μεταναστών-προσφύγων αναμένεται να αποχωρήσει τη Δευτέρα από τη Σάμο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνολικά 700 αιτούντες άσυλο αναμένονται να μεταφερθούν από τη Σάμο στον Πειραιά και από εκεί σε δομές στην ενδοχώρα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει γνωστός, αύριο θα φτάσει στο λιμάνι της Σάμου το ταχύπλοο PAROS Jet το οποίο θα παραλάβει τους αιτούντες άσυλο.

powered by Rubicon Project
Στη Σάμο ζουν σήμερα περισσότεροι από 6.500 αιτούντες άσυλο, δηλαδή μεταφέρονται περισσότεροι από το 10% του σχετικού πληθυσμού του νησιού.
Στο μεταξύ μεταφέρθηκαν σε χώρο μπροστά στην είσοδο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης όπου στήθηκαν σκηνές, οι αιτούντες άσυλο που είχαν διαφύγει από τον καταυλισμό του ΚΥΤ και έμεναν σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη.
Συλλαλητήριο για το προσφυγικό τη Δευτέρα στη Σάμο

Ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος απηύθυνε κάλεσμα στους κατοίκους να δώσουν το «παρών» στο αυριανό συλλαλητήριο (στις 16.00) για το προσφυγικό. Στο μήνυμά του τονίζει ότι «τα τελευταία χρόνια το νησί και ειδικότερα η πόλη της Σάμου ζει μια πρωτόγνωρη και συνάμα τραγική κρίση, όπου έχει ανατραπεί πλήρως η κανονικότητα της ζωής μας. Τίθενται καθημερινά ζητήματα ασφαλείας για τους μόνιμους κατοίκους, τα παιδιά μας, τους επισκέπτες μας, πρόσφυγες και μετανάστες».

Ο κ. Στάντζος αναφέρει πως «η προσπάθειά (της δημοτικής αρχής) τις τελευταίες 50 ημέρες είναι να πετύχουμε, όπως δεσμευτήκαμε: Αποσυμφόρηση εδώ και τώρα, ενίσχυση της ασφάλειας στην καθημερινότητα των πολιτών της Σάμου, αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας, κλείσιμο του ΚΥΤ πόλεως Σάμου και απόδοσή του στον δήμο, επίσπευση των διαδικασιών απόδοσης ασύλου σε αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται».
Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου