Saturday, 6 July, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σε ετοιμότητα η ΠΚΜ για την αυριανή κακοκαιρία. Προσοχή στις παραλίες και στις μετακινήσεις

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αυριανή κακοκαιρία με χαλαζοπτώσεις, κεραυνούς και καταιγίδες που αναμένονται στην περιοχή.
Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης το 112 ήχησε στη Θεσσαλονίκη με συστάσεις για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας και όπως επισημαίνει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης οι πολίτες θα πρέπει να επιδείξουν επαγρύπνηση.

Ο κ. Στεργιάδης συγκεκριμένα σε εκδήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με τις «Φυσικές καταστροφές: Δραστηριοποίηση-Εγρήγορση-Χώροι Καταφυγής», ανέφερε τα εξής: «Ως ΠΚΜ έχουμε κάποια πλάνα για το καιρικό που θα μας απασχολήσει αύριο ιδιαίτερα. Ήδη έχει έρθει το 112 το απόγευμα της Τετάρτης σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή στις παραλίες, γιατί θα έχουμε έντονη κεραυνική δραστηριότητα στην περιοχή της Χαλκιδικής που είναι γεμάτη από τουρίστες. Οι πολίτες θα πρέπει να προστατευτούν τα χαράματα της Πέμπτης μέχρι και αργά το απόγευμα, όσοι κινηθούν σε παραλίες ή κάνουν μπάνιο έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα». Στις συστάσεις προς τους πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας, ο κ. Στεργιάδης υπογραμμίζει χαρακτηριστικά τα εξής: «Πρέπει οπωσδήποτε οι πολίτες να προσέχουν τις κινήσεις με το αυτοκίνητό τους ή στις παραλίες. Όταν έχουμε ισχυρές βροχοπτώσεις ή ισχυρούς ανέμους δεν περπατάμε πεζή κάτω από επικίνδυνα κτίρια. Προστατεύουμε πρώτα τον εαυτό μας. Με το αυτοκίνητο κυκλοφορούμε σε ψηλά σημεία ώστε να μη μπορεί να έρθει νερό. Δεν πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτόν. Να κάνουμε αν χρειαστεί μια διαδρομή λίγο μεγαλύτερη για να είμαστε σώοι στην επιστροφή ή στον τόπο προορισμού μας. Επίσης δεν κάνουμε μπάνιο στη θάλασσα όταν έχουμε έντονη κεραυνική δραστηριότητα»… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.