Thursday, 28 March, 2024

Σκύλοι στήριξης ατόμων με καρκίνο και κώφωση!

Ανταλλαγή Σκύλων Βοηθών Ελλάδας-ΗΠΑ
Με ιδιαίτερη χαρά, συγκίνηση και τιμή, σας ανακοινώνουμε πως στο μοναδικό Ελληνικό επιστημονικό πιστοποιημένο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαίδευσης Σκύλων Βοηθών “Nina Service Dogs”, το χαριτωμένο papillon, τον Pomelo, ο οποίος ταξίδεψε από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και θα είναι ο πρώτος σκύλος βοηθός που θα εκπαιδευτεί ως σκύλος βοηθός ατόμου με κώφωση και σκύλος στήριξης ατόμου με καρκίνο.
Ο Pomelo προέρχεται από το Ειδικό Εκτροφικό πρόγραμμα Σκύλων Βοηθών του μεγαλύτερου παγκοσμίως οργανισμού εκπαίδευσης σκύλων βοηθών “4 Paws For Ability”.
Η πρόεδρος του Αμερικανικού Οργανισμού κα. Σίρκ στηρίζει τον Ελληνικό οργανισμό από το ξεκίνημα του καθώς μέχρι σήμερα έχει δωρήσει τρεις σκύλους βοηθούς και έχει βοηθήσει σημαντικά στο έργο του.
Η χαρά μας είναι διπλή καθώς εκτός από τον ερχομό του Pomelo στην Ελλάδα, ένας δικός μας σκύλος βοηθός, η Αθηνά, ένα Labrador Retriever, ευγενική χορηγία του εκτροφείου #Palmhill_Celebrity, εντάχθηκε στον Αμερικανικό οργανισμό και προσφέρει πλέον τις πολύτιμες υπηρεσίες της εκεί ως σκύλος στήριξης #CSD, στον μικρό Νόα και στην οικογένεια του. Έτσι ολοκληρώθηκε ο σκοπός για τον οποίο επιλέχθηκε, εκπαιδεύτηκε και μεγάλωσε με πολύ αγάπη.
Η συνεχής στήριξη και η συνεργασία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στους δυο οργανισμούς δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερα άτομα με αναπηρία να βοηθηθούν και να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά την κα Σιρκ και τον οργανισμό 4 Paws For Ability για την γενναιόδωρη χορηγία του Pomelo στον οργανισμό μας και στην μελλοντική του χειρίστρια Μωραΐτη Ευδοξία, αλλά και τους σημαντικούς χορηγούς μας στην Ελλάδα, εταιρείες και ιδιώτες που βοήθησαν και προσέφεραν οικονομικά και υλικά για τις ανάγκες της εκπαίδευσης της Αθηνάς μας.
Κατά τη διάρκεια εξεύρεσης χορηγιών, εκπαίδευσης αλλά και μετακίνησης των σκύλων βοηθών στις δυο ηπείρους υπήρξαν πολλοί υποστηρικτές που προσέφεραν βοήθεια και τις υπηρεσίες τους με διαφόρους τρόπους και στήριξαν αυτό το τόσο σημαντικό έργο.
Ο σκοπός όλων να βοηθήσουμε δυο συνανθρώπους μας επιτεύχθηκε με επιτυχία και εμείς συνεχίζουμε το έργο μας με αγάπη και σεβασμό προς όλα τα άτομα με αναπηρία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου