Thursday, 28 October, 2021

Συγκλονιστικό: Επανάφεραν στη ζωή 14χρονο αθλητή με καρδιακή ανακοπή στη Χαλκιδική

Δραματικές στιγμές έζησαν πριν 20 ώρες έφηβοι αθλητές και προπονητές στο γήπεδο ποδοσφαίρου Νέων Μουδανιών

κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης, όταν 14χρονος αθλητής κατέρρευσε ξαφνικά!
Τα επόμενα δευτερόλεπτα ο νεαρός σταμάτησε να αναπνέει και η καρδιά του σταμάτησε λόγω μιας θανατηφόρας αρρυθμίας.
Παράλληλα, μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια (166), έγιναν δύο σημαντικές ενέργειες οι οποίες αποδείχθηκαν σωτήριες για την καρδιά του 14χρονου θύματος καρδιακής ανακοπής.
Επειδή το κάθε δευτερόλεπτο μετράει, κλήθηκαν ιδιώτες Ιατροί της κοινότητας (ο καρδιολόγος Χαράλαμπος Κεμιτζόγλου και η γιατρός του Κέντρου Υγείας Νέων Μουδανιών και εκπαιδεύτρια, Ευγενία Χριστοφορίδου), ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε κατεπείγουσα προσπάθεια να φτάσει ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (AED) του αρτοποιείου FRES CO, ο οποίος διατίθεται στην κοινότητα για δημόσια χρήση.
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!!
Τελικώς, η εντός ολίγων λεπτών απινίδωση που χορηγήθηκε από τον Απινιδωτή της κοινότητας των Νέων Μουδανιών μέσω της Ιατρού Ευγενίας Χριστοφορίδου, κατάφερε να ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ τον 14χρονο έφηβο αθλητή, κάνοντας τους παρευρισκόμενους να πετάνε από χαρά!!!
Ο νεαρός αργότερα διακομίστηκε με το 166 στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών και τώρα βρίσκεται σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης σε σταθερή κατάσταση!
Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής του καταστήματος FRES CO τοποθετήθηκε στο κατάστημα από την οικογένεια του κου Στέλιου Ευγενίου. Είναι χαρακτηριστικό το κείμενο που γράψαμε στον διαδικτυακό Χάρτη Απινιδωτών του KIDS SAVE LIVES (https://kidssavelives.gr/map-wide/) πριν 4 χρόνια: ‘’ Στο κέντρο των Μουδανιών και ειδικότερα στον φούρνο FRES.CO, από τις 26 Ιουνίου 2017 τοποθετήθηκε Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (AED), με σκοπό να βοηθήσει τους δεκάδες πιστοποιημένους μαθητές και πολίτες στην Αναζωογόνηση, για την έγκαιρη αντιμετώπιση θυμάτων καρδιακής ανακοπής. Θερμά συγχαρητήρια για την υπέροχη αυτή πρωτοβουλία στην οικογένεια Στέλιου και Γιάννας Ευγενίου, ένας άνθρωπος να σωθεί και μία οικογένεια να κάνει χαρούμενη, τα έβγαλε τα λεφτά του ο απινιδωτής..!!!’’.
Ένα παιδί ΣΩΘΗΚΕ, μας έκανε όλους ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ, το σωτήριο μηχάνημα τα ΕΒΓΑΛΕ τα λεφτά του!!
Θερμά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους όσοι συμμετείχαν στην αναζωογόνηση, έγιναν μία υπέροχη αλυσίδα επιβίωσης!!
Το KIDS SAVE LIVES κάνει έκκληση σε όλους τους επιχειρηματίες της χώρας να τοποθετήσουν και αυτοί έναν Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή στον χώρο τους και να τον καταγράψουν στον Χάρτη του Συλλόγου για την έγκαιρή χρήση του, με την ελπίδα να σωθεί το επόμενο θύμα καρδιακής ανακοπής.
Όπως συνηθίζουμε να λέμε στις καθημερινές μας εκπαιδεύσεις, οι Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές είναι ασφαλή για όλους μηχανήματα και κοστίζει πλέον όσο ένα smart κινητό τηλέφωνο.
Ήδη 150 νέοι απινιδωτές τοποθετήθηκαν από τους 70,000 μαθητές μας σε 73 σχολεία και 80 περίπου τοπικές κοινότητες, ας ακολουθήσουν το παράδειγμα τους όλοι οι φορείς της Χώρας.
Συστήνεται επίσης στις Διοικήσεις των αγωνιστικών ομάδων, να τοποθετήσουν έναν τουλάχιστον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή σε κάθε αγωνιστικό χώρο της Χαλκιδικής αλλά και της υπόλοιπης Χώρας, με σκοπό να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στα ελληνικά γήπεδα.
Περισσότερες πληροφορίες για νομικά ζητήματα και συμβουλές για την τοποθέτηση ενός απινιδωτή AED: στο info@kidssavelives.gr
Θυμίζουμε πως στο τέλος Ιουνίου οι διασώσεις στην Ελλάδα θα γίνουν ακόμη πιο εύκολες χάρη στο Application i SAVE lives που σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής θα ειδοποιεί με ένα κλικ τους Πρώτους Ανταποκριτές της Κοινότητας δείχνοντας το στίγμα αυτού που κινδυνεύει αλλά και του πλησιέστερου απινιδωτή!!
Το App θα διατίθεται δωρεάν με ανθρωπιστικά κίνητρα από τους δημιουργούς του, δημιουργήθηκε από τον Ελληνικό Ανθρωπιστικό Σύλλογο KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές σε συνεργασία με την Microsoft !
Δωρεάν εκπαίδευση: Όλοι μπορούν να σώσουν μια ζωή, ακόμη και παιδιά! Πληροφορίες για συμμετοχή σε δωρεάν online μαθήματα του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και Εργαστήριο Δεξιοτήτων Πρώτων Βοηθειών ‘’KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές’’: edu@kidssavelives.gr
ΣΩΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ
Στοιχεία του Απινιδωτή που χρησιμοποιήθηκε:
KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές
Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου