Thursday, 26 November, 2020

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ!!! ΣΟΚ: Νοικιάζουν τα παιδιά τους σε «εταιρία» επαιτών;

Υπόθεση που θυμίζει εποχή χειρότερη κι από Μεσαίωνα απασχολεί τον τελευταίο καιρό την Εισαγγελία Πατρών, Κοινωνικούς Οργανισμούς αλλά και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Πρόκειται για περίπτωση δύο παιδιών από την περιοχή της Εγλυκάδας για τα οποία υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις πως… ενοικιάζονται σε «εταιρία ανήλικων επαιτών» από την Αθήνα, προκειμένου να εξασφαλιστούν έσοδα για την επιβίωση της υπόλοιπης οικογένειας που είναι πολυμελής καθώς αποτελείται και από ακόμα τέσσερα παιδιά μικρότερης ηλικίας!
Πρόκειται σαφώς για εφιαλτική υπόθεση που έχει θέσει σε συναγερμό τους εμπλεκόμενους φορείς και τις αρμόδιες Αρχές και η διερεύνηση γίνεται με προσοχή εδώ και αρκετές ημέρες.
Τον εφιάλτη φαίνεται ότι βιώνουν δύο αδελφάκια, ένα 16χρονο κοριτσάκι και ο 14χρονος αδελφός της. Οι οποίοι δεν είναι ρομά. Όπως όλα δείχνουν, η σιωπή της μητέρας τους άναψε το «πράσινο» φως στον δεύτερο σύζυγό της, να κλείσει συμφωνία με αλλοδαπούς μαφιόζους της επαιτείας στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα δύο παιδάκια παραλαμβάνονται κάθε εβδομάδα από αλλοδαπούς οι οποίοι φθάνουν στην Πάτρα με φορτηγάκια και μεταφέρονται στην Αθήνα για να τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία όπου είναι αναγκασμένα να ζητιανεύουν για ώρες ολόκληρες και να αποδίδουν στο τέλος της μέρας τα χρήματα!
Στην Πάτρα, γυρίζουν μετά από δύο ή και τρεις μέρες (!) ενώ στο μεσοδιάστημα κανείς δεν νοιάζεται και έχει ασχοληθεί με το τι πέρασαν ή με το τι κινδύνους αντιμετώπισαν τα δύο αδελφάκια!
Πάντως η έρευνα βρίσκεται ήδη σε φάση ολοκλήρωσης και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να υπάρξουν σχετικές παρεμβάσεις.
Πώς …ήλθε στο «φως» η υπόθεση
Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται έπειτα από μια πρώτη καταγγελία που έγινε προς το Χαμόγελο του Παιδιού από γείτονες της οικογένειας. Η καταγγελία εκείνη φυσικά δεν αφορούσε στην εξώθηση των παιδιών στην επαιτεία (κάτι που δεν ήξεραν ούτε φαντάζονταν οι γείτονες) αλλά στο ότι τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας παρέμεναν μόνα και κλειδωμένα στο σπίτι, από το πρωί μέχρι το βράδυ, οπότε γυρνούσε το ανδρόγυνο. Η καταγγελία παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία και από εκεί στους αρμόδιους Οργανισμούς προς διερεύνηση με αποτέλεσμα να προκύψουν και οι υπόλοιπες ενδείξεις για το ότι τα παιδιά εξωθούνται στην επαιτεία.
«Ανθεί» η «βιομηχανία» της επαιτείας
Η «βιομηχανία» της επαιτείας έχει απλώσει για τα καλά τα πλοκάμια της και στην Πάτρα. Ένας ανήλικος επαίτης υπολογίζεται ότι μπορεί να συγκεντρώσει από 30 έως και 200 ευρώ σε ένα οκτάωρο! Το 70% με 80% των εισπράξεων, βέβαια, πηγαίνει κατευθείαν στις τσέπες των επιτήδειων που στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για άτομα προερχόμενα από Βαλκανικές χώρες. Στην Πάτρα, οι λευκές μερσεντές και τα ημιφορτηγάκια, φορτώνουν και ξεφορτώνουν παιδάκια σε καθημερινή βάση. Αρκεί να κάνει κανείς μια πρωινή βόλτα (γύρω στις 6 π.μ.) από περιοχές όπως ο Ι.Ν. Αγ. Ανδρέου, ακόμα όμως και του κέντρου της πόλης, όπως, για παράδειγμα, την Γούναρη.
http://dete.gr/?p=98299

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ!!! ΣΟΚ: Νοικιάζουν τα παιδιά τους σε «εταιρία» επαιτών;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου