Wednesday, 6 July, 2022
Τελευταίες Ειδήσεις

Συνεδρίαση Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας για το λουτρικό επίδομα

Το ζήτημα του λουτρικού επιδόματος, το οποίο ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας έθεσε με επιστολή του στο γραφείο Πρωθυπουργού

και προς τον Υπουργό Τουρισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβούλιου και των ομάδων εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου, που συνεδρίασαν στη Θεσσαλονίκη στην αίθουσα VIP του σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ.

Σημειώνεται ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος επανειλημμένα ζήτα να μην παραμείνει το λουτρικό επίδομα στα 150 ευρώ, αλλά να αυξηθεί στα 300 ευρώ και να αφορά 15 λούσεις για διάστημα δύο εβδομάδων. Μάλιστα με επιστολές του και ενημέρωση προς φορείς του πολιτικού κόσμου αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης ο Πανελλήνιος Σύλλογος προτείνει την ένταξη της λουτροθεραπείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στο πλαίσιο της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και της ενίσχυσης του θερμαλισμού στην χώρα μας.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε το σώμα ότι έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης η πρόσκληση του ΟΠΕΚΑ για τον κοινωνικό ιαματικό τουρισμό και τα άλλα προγράμματα που υλοποιεί ο οργανισμός.

Το Δ.Σ. συζήτησε αναλυτικά το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα λουτρά Θέρμης, τα οποία στο παρελθόν γνώρισαν άνθηση και σήμερα ρημάζουν. Εξέφρασε, επίσης την αισιοδοξία του για το γεγονός ότι οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Θέρμης ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αξιοποίησή τους.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Ανέλυσε, ακόμη τα δεδομένα σχετικά με την πρόθεση του δήμου Λαγκαδά για προκήρυξη διαγωνισμού σχετικά με την λουτρόπολη Λαγκαδά και την ομόφωνη αντίδραση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης γύρω από τις διαδικασίες που ακολουθεί η διοίκηση του δήμου.

Στο ίδιο πλαίσιο το Δ.Σ. ενημερώθηκε για την παράταση που έδωσε η ΕΤΑΔ για τις προτάσεις αξιοποίησης του ακινήτου ιαματική πηγή λίμνης Καϊάφα λόγω των σχετικών αιτημάτων και του αυξημένου ενδιαφέροντος. Εξέφρασε, στη συνέχεια την ικανοποίησή του, που υπογράφηκε από τον δήμαρχο δυτικής Λέσβου και δημοσιεύθηκε η πρόσκληση προκαταρκτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση ακινήτων και της ιαματικής πηγής Ιπποκράτης Πολιχνίτου. Καθώς και για την ομόφωνη έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο της Ρόδου, της  αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Καλλιθέας του νησιού και των εγκαταστάσεών τους από το δήμο Ρόδου ή από αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου.

Το σώμα εξέτασε, ακόμη τα δεδομένα και εξέφρασε την χαρά του για την έγκριση από το Υπουργείο πολιτισμού των εργασιών αναβάθμισης των ιαματικών πηγών της Πρέβεζας. Σύμφωνα με την απόφαση εγκρίνεται η τμηματική αποδέσμευση του χώρου στην περιοχή των ιαματικών λουτρών για τη συνέχιση των εργασιών του τεχνικού έργου αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των ιαματικών πηγών με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης καθώς και η λήψη μέτρων προστασίας.

Στο ίδιο πλαίσιο ενημερώθηκε για το έργο που υλοποιείται στα Γιάννενα με σκοπό την ενίσχυση του ιαματικού τουρισμού και την ανάδειξη των ιαματικών πηγών και εξέφρασε την αγωνία του για τις 6 ιαματικές πηγές της Αιτωλοακαρνανίας, που «περιμένουν την ανάπτυξη τους» σύμφωνα και με σχετικό δημοσίευμα σε τοπικό φύλλο.

Εξέτασε, ακόμη, την ανακοίνωση της ΔΕΗ ΓΙΑ ανανεώσιμες επενδύσεις 120 εκατομμυρίων ευρώ στη γεωθερμία και ότι μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να αποσταλεί  στο υπουργείο ενέργειας επιστολή για τις περιοχές γεωθερμικού ενδιαφέροντος που πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να εισέλθουν σε διαγωνισμό διαδικασίας για έρευνα και εκμετάλλευση γεωθερμικών πεδίων.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΕΣ

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου ενημέρωσέ, τέλος ότι η επόμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού συνδέσμου ιαματικών πηγών θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα στις 21 έως 23 Σεπτεμβρίου στην Σλοβακία. Και διατύπωσε την πρόταση για την ανάπτυξη συνεργασίας με την λουτρόπολη της eviαν στη Γαλλία, μία κλασική γαλλική λουτρόπολη η οποία απλώνεται μπροστά από τα βαθύ μπλε νερά της λίμνης της Γενεύης και η οποία είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο για τα φυσικά ιαματικά νερά της.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου