Sunday, 14 April, 2024

Τέμπη: «Φεύγω για να συνεχίσω το ταξίδι της ζωής μου»: Συγκλονίζει η θεία του 21χρονου Γεράσιμου

Ο 21χρονος φοιτητής του Τμήματος Μηχανολόγων-Μηχανικών του ΑΠΘ, Γεράσιμος Ιάσονας Γεωργιάδης από τον Βόλο

ο μοναδικός επιζώντας από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, αναχώρησε σήμερα το μεσημέρι, για το Ανόβερο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thenewspaper.gr.

Ο Γεράσιμος αεροδιακομίστηκε σε εξειδικευμένο Κέντρο Αποκατάστασης του Ανόβερο της Γερμανίας από τη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Λάρισας.

Μετά από περισσότερες από 100 ημέρες νοσηλείας του στη ΜΕΘ, ο Γεράσιμος, έχει ήδη αρχίσει να δείχνει μία αρχόμενη διαδικασία επαφής του με το περιβάλλον, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κατάστασή της υγείας του δεν παραμένει ακόμη, ιδιαιτέρως σοβαρή και βαριά.

Μάλιστα, στις 14:00 είχε προγραμματισθεί η απογείωση της αεροπορικής πτήσης, η οποία θα μεταφέρει τους γονείς του Γεράσιμου από τη Θεσσαλονίκη στο Ανόβερο της Γερμανίας, ενώ στην πτήση, με την οποία αεροδιακομίστηκε ο Γεράσιμος στο Ανόβερο, επέβαινε ο αδελφός του.

Συγκλονίζει η θεία του 21χρονου Γεράσιμου

Η θεία του 21χρονου Γεράσιμου ανήρτησε μια φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, όπου εύχεται στον ανιψιό της καλό ταξίδι.

Με τη βοήθεια της Παναγίας και τη δική σας, φεύγω για να συνεχίσω το ταξίδι της ζωής μου… Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου!

Το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας του Γεράσιμου

Ο Γεράσιμος, το παιδί μας είναι στο χέρι της Παναγίας. Περιμένουμε την ενημέρωση των γιατρών κάθε μέρα, ευελπιστώντας σε ένα θαύμα. Το παιδί μου θέλει όλοι γύρω του να χαμογελούν, είναι ένα χαμογελαστό παιδί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που προσεύχονται για τον γιο μας και εκφράζουν την συμπαράστασή τους. Ο Γεράσιμος συνθέτει μουσική, του έχω φέρει να ακούει τις μουσικές του. Οι γιατροί του νοσοκομείου, οι νοσηλευτές, είναι άγγελοι, κάνουν για το παιδί μας ό,τι περνάει από το χέρι τους.

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας. Αυτήν την στιγμή θέλω να παραμείνω σιωπηλή και να επικεντρωθώ στο παιδί μου. Υπάρχουν πληροφορίες που έχουν βγει που δεν έχω δώσει εγώ στα μέσα, ίσως είναι λόγια συγγενών, αλλά όχι δικά μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους γιατρούς για την προσπάθειά τους και όλο τον κόσμο που προσεύχεται για το παιδί μου.

Η γιαγιά του Γεράσιμου

Τα ίδια είναι το παιδί… Στείλαμε στο Βοστώνη τις εξετάσεις του και στην πρώτη αξονική μας είπαν ότι είναι νεκρό, στη δεύτερη μας είπαν πως ελαφρώς κάτι δείχνει, καλύτερο θα είναι άλλη αξονική. Τώρα θα στείλω τις εξετάσεις και σε άλλο πανεπιστήμιο για να δούμε τι εξέλιξη θα έχουμε. Είναι βαριά το παιδί μας. Ήταν αριστούχος. Έβγαλε το μουσικό σχολείο. Μάθαινε φτωχά παιδάκια όργανα που δεν είχαν λεφτά. Ένα αγγελούδι, γελαστό, ζεστό… Εμείς πιστεύουμε στον Χριστό, όλη η οικογένεια και ο γιος μου, που ήταν ιπτάμενος εκπαιδευτής στα F-16 και έχει δει θαύματα την ώρα που σκοτώνονταν με τα αεροπλάνα μπροστά του. Μας είπαν ότι το παιδί δεν είναι καλά. Μας είπαν να είμαστε έτοιμοι για όλα. Όλη η Ελλάδα και τα μοναστήρια προσεύχονται. Τον γιο μου τον ξέρουν όλα τα μοναστήρια.

Το παιδί μας είναι στο νοσοκομείο, είναι στα ίδια. Ο Θεός και η Παναγία να το φυλάξει, να γίνει καλά. Η Παναγία το πέταξε έξω από το τρένο και η Παναγία πιστεύουμε ότι θα το κάνει καλά. Δεν έχουμε ενημέρωση από τους γιατρούς. Πηγαίνω στο νοσοκομείο, πώς δεν πηγαίνω. Εγώ δε μπορώ ούτε μέσα να πάω, ούτε να το δω… Ήταν ένα παιδί, αριστούχος μαθητής του μουσικού σχολείου, ένα καλό παιδί. Τον ίδιο πόνο έχουν όλες οι μανούλες που έχασαν τα παιδάκια τους, τα βλασταράκια τους. Από μία σταλιά να τα μεγαλώσεις, να τα μορφώσεις, να τα διαπαιδαγωγήσεις σωστά και να τα χάσεις έτσι, για μία αμέλεια κάποιων! Το φταίξιμο το έχουν οι πρώτοι σταθμάρχες που άφησαν τον άπειρο κι έφυγαν. Αυτοί πρέπει να σουβλιστούν, όχι να μπουν απλά φυλακή!

Η θεία του Γεράσιμου για τα γενέθλιά του

21 σήμερα… Πολύχρονος. Να σε χαιρόμαστε. Ευχόμαστε του χρόνου να σβήσεις μόνος σου τα κεράκια. Κράτα γερά, μικρέ, μεγάλε μας γίγαντα. Σ’ αγαπάμε.

Τα συγκινητικά λόγια του πατέρα του 21χρονου Γεράσιμου

Τώρα μόλις βγήκαμε από την εντατική. Φεύγουμε για τη Γερμανία. Πρώτα ο Θεός, το παιδί θα μεταφερθεί εκεί σε κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο. Άνοιξε τα μάτια του αλλά δεν έχει επαφή με το περιβάλλον. Ανάψτε ένα κεράκι για εκείνον και θα σας τα πω όλα όταν γυρίσουμε με το καλό από τη Γερμανία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου