Monday, 20 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Την βiαζε και εκείνη τον αγκάλιασε επειδή νόμιζε πως ήταν ο σύντροφός της!

Τα 8 χρόνια φυλάκισης που είχε επιβάλει το Κακουργιοδικείο Πάφου στον 32χρονο Ουκρανό Β.Ι., παρέμειναν 8,

καθώς το Κυπριακό Εφετείο δεν δέχθηκε κανέναν από τους λόγους έφεσης τόσο για την καταδίκη όσο και για το ύψος της ποινής.

Ο Β.Ι. τον Ιούνιο του 2020 ενώ ήταν φιλοξενούμενος σε έπαυλη που ενοικίαζε ζευγάρι από την Τσεχία, βίασε την οικοδέσποινα Κ.Ρ. μετά από πάρτι που είχε γίνει για τα γενέθλιά του και ενώ στο κρεβάτι δίπλα από τη γυναίκα κοιμόταν ο σύντροφός της, Μ.Μ. 

Ο Β.Ι. τον Ιούνιο του 2020 έκανε διακοπές στην Κύπρο και μαζί με φιλικό ζευγάρι πήγε σε έπαυλη στην Πάφο, όπου θα τους φιλοξενούσε ένα ζευγάρι από την Τσεχία, με το οποίο δεν γνωριζόταν. Στην έπαυλη βρίσκονταν και άλλα άτομα, όπως επίσης και τα τρία ανήλικα παιδιά των Τσέχων. Στον Β.Ι. παραχωρήθηκε ένας καναπές στο καθιστικό για να κοιμηθεί.

Στις 6 Ιουνίου 2020, στον χώρο της πισίνας της έπαυλης, έκαναν πάρτι, καθώς ο Β.Ι είχε τα γενέθλιά του. Αφού είχαν καταναλώσει αρκετό αλκοόλ, η οικοδέσποινα έβαλε τα παιδιά για ύπνο και κάθισε με τους υπόλοιπους…

Η γυναίκα κάποια στιγμή εγκατέλειψε το πάρτι, καθώς δεν ένιωθε καλά λόγω της κατανάλωσης ποτού. Μπήκε στο σπίτι και έπεσε για ύπνο στο κρεβάτι της.

Οι υπόλοιποι, συνέχισαν τη διασκέδαση αλλά και ο σύντροφος της γυναίκας δεν άντεξε το ποτό και έτσι ο Β.Ι. μαζί με τον φίλο του, τον μετέφεραν στο υπνοδωμάτιο και τον έβαλαν να κοιμηθεί δίπλα στη σύντροφό του, που ήδη κοιμόταν. Αργότερα στο Δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δεν είχε δει τη γυναίκα που κοιμόταν στο κρεβάτι, γιατί ο ίδιος θεωρεί το υπνοδωμάτιο ενός ζευγαριού ιερό χώρο και έτσι δεν έδωσε σημασία όταν μετέφεραν μαζί με τον φίλο του τον οικοδέσπότη στο κρεβάτι για ύπνο.

Λίγο αργότερα, αφού όλοι είχαν κοιμηθεί, ο Β.Ι. πήγε πάλι στο υπνοδωμάτιο του ζευγαριού και αφού αφαίρεσε το κάτω μέρος του μαγιό της γυναίκας άρχισε να τη βιάζει, με εκείνη να νομίζει ότι επρόκειτο για τον σύντροφο της και για αυτό δεν αντέδρασε και τον αγκάλιασε. Όπως είπε στο δικαστήριο, ο σύντροφός της συνήθιζε μια τέτοια συμπεριφορά.

Ωστόσο, όταν ο Β.Ι. με βαριά ουκρανική προφορά της είπε: «Σου αρέσει έτσι π…;», αυτή αντιλήφθηκε πως ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν ο σύντροφός της, τον έσπρωξε και σηκώθηκε αμέσως από το κρεβάτι. Στη συνέχεια η γυναίκα έσπρωξε τον Β.Ι. σε μια από τις τουαλέτες και άρχισε να τον ρωτάει τι ήταν αυτό που έκανε και γιατί το έκανε. Από τον θόρυβο ξύπνησε ο φίλος του Β.Ι. και τους προέτρεψε να βγουν στην πισίνα για να λύσουν τη διαφορά, για να μην ξυπνήσουν οι υπόλοιποι και ιδιαιτέρως τα παιδιά.

Ακολούθησε έντονη λογομαχία και ο φίλος του Β.Ι. πήγε και ξύπνησε τον σύντροφο της γυναίκας. Αφού ενημερώθηκε για το τι είχε συμβεί, πήρε μια καρέκλα και την πέταξε στον Β.Ι. ενώ στη συνέχεια άρχισε να τον χτυπάει με ένα σκουπόξυλο. Ο Β.Ι. αντέδρασε και από το επεισόδιο τραυματίστηκαν και οι δύο.

Ζητήθηκε από τον Β.Ι να παραμείνει στο χώρο και κλήθηκε η αστυνομία. Αν και αρχικώς είπε πως δεν είχε τίποτα να φοβηθεί, στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Συνελήφθη τρεις μέρες αργότερα στο αεροδρόμιο Πάφου, όταν επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πτήση για την Πράγα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Β.Ι. ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα τον έσπρωξε στην τουαλέτα και του ζητούσε επίμονα να συνευρεθούν ερωτικά, κάτι που ο ίδιος, όπως είπε αρνήθηκε, γιατί το θεωρούσε απρέπεια. Ο ισχυρισμός αποδείχθηκε ψευδής.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε πως στο σεντόνι του υπνοδωματίου στην πλευρά που κοιμόταν η γυναίκα υπήρχε γενετικό υλικό του Β.Ι., το οποίο δεν μπορούσε να μεταφερθεί με άλλον τρόπο παρά μόνο από τον ίδιο…

«Αχάριστος και θρασύς»

Το Κακουργιοδικείο επιβάλλοντας την ποινή είχε σημειώσει μεταξύ άλλων πως τα επιβεβαιωμένα γεγονότα φανερώνουν «έντονο το στοιχείο της αχαριστίας, της απουσίας ευσυναίσθησης έναντι της παραπονούμενης, αλλά και θρασύτητας εκ μέρους του κατηγορούμενου, με την είσοδο του στο υπνοδωμάτιο και να τη βιάσει, καθώς αυτή κοιμόταν με τον σύντροφό της. Τον φιλοξένησαν, παρότι ήταν άγνωστός τους, χάριν στη γνωριμία που αυτός είχε με τον φίλο τους T, προσφέροντάς του φαγητό, διαμονή και ψυχαγωγία στο σπίτι τους, και συμπτωματικά βέβαια κατά την ημέρα των γενεθλίων του». Το Εφετείο απέρριψε και τους πέντε λόγους έφεσης που προέβαλε η πλευρά του Β.Ι. και επικύρωσε την καταδίκη σε 8 χρόνια φυλάκιση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου