Saturday, 27 July, 2024

Τριήμερο πένθος στις Ε.Δ.-Συλλυπητήρια για τον θάνατο του 40χρονου πιλότου, στην Καλαμάτα

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά από απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια,

για τον θάνατο του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, που σκοτώθηκε με το εκπαιδευτικό αεροπλάνο στην Καλαμάτα.

Ο άτυχος επισμηναγός, που ήταν μόλις 40 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους Τ-2 στην Καλαμάτα. Μάλιστα, ήταν η τελευταία του πτήση με τα εκπαιδευτικά αυτά αεροσκάφη.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αποφάσισε να κηρύξει τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις: «Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου2023, για τον θάνατο εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας, η οικογένειά του, η γυναίκα του και τα δύο παιδιά, ήταν εκεί, παρακολουθώντας με τα ίδια τους τα μάτια την μοιραία πτήση.

Συλλυπητήρια

Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του 40χρονου Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, που επέβαινε στο μοιραίο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το οποίο κατέπεσε κατά την προσγείωσή του στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, έστειλε ο Νίκος Δένδιας κηρύσσοντας τριήμερο εθνικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σε ανάρτησή του ο κ. Δένδιας έγραψε:

«Ο θάνατος εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, προκαλεί θλίψη σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη 27/12 έως και την Παρασκευή 29/12/2023. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του Επισμηναγού και στη μεγάλη οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας».

Μητσοτάκης για τον θάνατο του 40χρονου επισμηναγού: Όλοι μας θρηνούμε έναν περήφανο Έλληνα Ίκαρο

«Η Πολεμική Αεροπορία και μαζί της όλοι μας θρηνούμε έναν περήφανο Έλληνα Ίκαρο. Τον Επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, που έπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Σε μία αποστολή από εκείνες που δεν σταματούν σε καμία στιγμή του χρόνου», τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τον θάνατο του 40χρονου επισμηναγού ο οποίος κατέπεσε με ένα εκπαιδευτικόT-2 στην Καλαμάτα νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Η απώλεια αυτή αναδεικνύει πόσο δύσκολο είναι το έργο των πιλότων μας. Αλλά και πόσο μεγάλη η αφοσίωσή τους στο καθήκον. Η πατρίδα θα ευγνωμονεί για πάντα τον Επισμηναγό. Μένοντας στο πλευρό της οικογένειάς του, προς την οποία απευθύνω και εγώ τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» τονίζει ακόμη ο πρωθυπουργός.

Αποστολάκης: Συλλυπητήριο για τον χαμό του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα

Ο βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευάγγελος Αποστολάκης, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον τραγικό χαμό του Επισμηναγού (Ι) της Π.Α. Επαμεινώνδα Κωστέα, χειριστή του αεροσκάφους Τ-2 , το οποίο κατέπεσε στην Καλαμάτα κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Παράλληλα, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του καθώς και στην οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας, που επιτελεί καθημερινά το καθήκον της απέναντι στην Πατρίδα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου