Friday, 29 March, 2024

Φολέγανδρος: Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο

μετά την απολογία του ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα. Την ίδια ώρα, υποβλήθηκε αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.
Ο 30χρονος δράστης που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση αναμένεται να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.
Σύμφωνα με συνήγορο υπεράσπισης του 30χρονου, Γιάννη Βλάχο, «ο κατηγορούμενος δήλωσε συντετριμμένος και ομολόγησε την πράξη του». Νωρίτερα, το CNN Greece επικοινώνησε με τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία στη σορό της άτυχης κοπέλας, και ο οποίος επιβεβαίωσε το σενάριο ότι ο 30χρονος την είχε χτυπήσει και την πέταξε στα βράχια προτού την ρίξει στη θάλασσα ζωντανή.
Σύμφωνα με όσα είπε ο ιατροδικαστής, η σορός έφερε πολλαπλές βαριές κακώσεις κεφαλής από θλων όργανο, πράγμα που σημαίνει ότι ο 30χρονος πιθανώς τη χτύπησε, και εκδορές που κάνει τον ιατροδικαστή να μιλά για σύρσιμο της κοπέλας στα βράχια.
Επίσης, ο ιατροδικαστής επιβεβαιώνει ότι ο δράστης την έριξε από τα βράχια, ενώ η 26χρονη ήταν ακόμα ζωντανή.
Ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας έχει συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία και το φωτογραφικό υλικό που ζήτησε και όπως είπε θα ακολουθήσει η έκθεση κανονικά μετά από μερικές ημέρες.
Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης ισχυρίστηκε πως όταν έριξε το αυτοκίνητο στην πλαγιά και η νεαρή κοπέλα βγήκε τρομοκρατημένη, εκείνος την ακολούθησε και πάνω στον καυγά την έσπρωξε (δυο φορές), ρίχνοντάς την στα βράχια και εν συνεχεία στη θάλασσα, όπου πνίγηκε.
Ο 30χρονος απολογείται ενώπιον του ανακριτή Νάξου. Το βράδυ της Τετάρτης ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος πήγε στο κέντρο υγείας του νησιού επικαλούμενος ζητήματα μνήμης και επιληπτική κρίση. Οι γιατροί γνωμάτευσαν «πτώση επιπέδου συνείδησης», του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή και μετά τη βελτίωση της υγείας του σήμερα το πρωί πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στα δικαστήρια.
Η αιτία της εισαγωγής του στο ιατρικό κέντρο ήταν ασαφής αρχικά αφού, σύμφωνα με διαρροές από το περιβάλλον του συνηγόρου του, όπως μετέδωσε ο ANT1, είχε αρχικά γίνει γνωστό ότι ο 30χρονος επιχείρησε να κρεμαστεί με ένα σεντόνι στο κελί του, στα κρατητήρια Νάξου, για να βάλει τέλος στην ζωή του. Για απόπειρα αυτοκτονίας έκανε λόγο νωρίτερα και το Mega.
Ο 30χρονος μέχρι και νωρίς το πρωί της Πέμπτης νοσηλευόταν φρουρούμενος.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 30χρονου έφτασαν και αυτοί νωρίς το πρωί στο Κέντρο Υγείας Νάξου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση.
«Ήταν η κακιά η ώρα»
Να σημειωθεί ότι ο 30χρονος, επικαλέστηκε συχνούς τσακωμούς μεταξύ του ζευγαριού που βρισκόταν στο νησί για διακοπές. «Με ειρωνευόταν και με πρόσβαλλε κι αυτή ήταν η κυριότερη αιτία της έντασης μεταξύ μας. Αυτό έγινε και την ημέρα που ήμαστε μέσα στο αυτοκίνητο, προχθές» δεν δίστασε να πει στους αστυνομικούς, ομολογώντας ότι την έσπρωξε από τα βράχια και την εγκατέλειψε στη θάλασσα μόλις διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της.
Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί έσπρωξε την κοπέλα, απάντησε ότι «ήταν η κακιά η ώρα, μαλώσαμε, χάλασε η φάση» και πρόσθεσε ότι «δεν ήθελα να την σκοτώσω και δεν είχα προσχεδιάσει τίποτα».

Οργισμένη ανακοίνωση Κούγια
Μετά την είδηση της εισαγωγής του στο κέντρο υγείας του νησιού, ο συνήγορος της οικογένειας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως.
Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία».
Θα επικαλεστεί ψυχική νόσο
Παράλληλα, ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου, Γιάννης Βλάχος, αναφερόμενος στην επικοινωνία με τον πελάτη του δήλωσε πως για να υπάρξει ειλικρινής μετάνοια από την πλευρά του χρειάζεται να έχει πλήρη συνείδηση, κάτι που δε συμβαίνει.
Μίλησε ακόμα για ψυχική νόσο που έχει εμφανιστεί εδώ και καιρό και σημείωσε πως υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα και διάγνωση από ειδικούς που την αποδεικνύει, την οποία και θα προσκομίσουν στις αρμόδιες αρχές.
Μένει να αποδειχθεί ότι όντως υπάρχουν αυτά τα έγγραφα και ποια είναι η διάγνωση των ειδικών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου