Thursday, 28 March, 2024

Φορτηγό παρέσυρε μοτοσυκλέτα στην Βόνιτσα

Νεαρός οδηγός φορτηγού οδηγώντας υπό την επήρεια μέθης, παρέσυρε, τραυμάτισε σοβαρά και εγκατέλειψε έναν οδηγό μοτοσικλέτας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη, χθες το βράδυ, στη Λευκάδα, από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου Βόνιτσας, ένας 24χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, πρόκληση σωματικών βλαβών και εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στο 21ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βόνιτσας – Αστακού, ο δράστης οδηγώντας ιδιωτικής χρήσης φορτηγό, συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα, που οδηγούσε ένας 43χρονος Έλληνας από την Πρέβεζα, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του τελευταίου, ο οποίος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ Αττικής, όπου και νοσηλεύεται και κινδυνεύει μάλιστα με ακρωτηριασμό του χεριού του.

Ο δράστης αμέσως μετά το ατύχημα, εγκατέλειψε τον τόπο του τροχαίου ατυχήματος, αφήνοντας αβοήθητο τον σοβαρά τραυματία, ενώ το φορτηγό που οδηγούσε εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς στη Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας, όπου κατοικεί ο δράστης.

Ο 24χρονος δράστης, συνελήφθη από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου Βόνιτσας στο νοσοκομείο της Λευκάδας, όπου είχε μεταβεί με ιδία μέσα και σε έλεγχο μέθης που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης με τρεις φορές επάνω από το όριο του αυτοφώρου, δηλαδή στο αλκοτέστ με την εκπνεόμενη μέθοδο βρέθηκε με σχεδόν 1,90 όταν το αυτόφωρο στο εκπνεόμενο είναι από 0,60 και πάνω…

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση αυτοί οι αστυνομικοί προχώρησαν στο αλκοτέστ με την εκπνεόμενη μέθοδο για να προλάβουν τα όρια του αυτοφώρου. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου