Friday, 19 April, 2024

Φωτιά Εύβοια: Καλύτερη η εικόνα – Τρεις ύποπτοι για εμπρησμό

Καλύτερη είναι η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται εδώ και τρεις ημέρες στην Εύβοια και η οποία άφησε στο πέρασμά της περισσότερα από 22.000 στρέμματα καμένης γης.
Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Ειδικότερα επιχειρούν 382 πυροσβέστες, 98 πυροσβεστικά οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, από την 1η, 2η, 6η, 7η & 8η Ε.Μ.Α.Κ., το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».
Στην αεροπυρόσβεση συμμετείχαν περιοδικά 10 αεροπλάνα και 11 ελικόπτερα καθώς και 2 αεροπλάνα από Ιταλία και 1 από την Ισπανία.
Στο άτυπο κέντρο επιχειρήσεων που έχει στηθεί μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο που μαίνεται η φωτιά, οι υπεύθυνοι εργάζονται πυρετωδώς ώστε να καταφέρουν να κερδίσουν τη μεγάλη μάχη με τις φλόγες.
Τρεις ύποπτοι για εμπρησμό
Την πεποίθησή του ότι τη φωτιά έχει βάλει ανθρώπινο χέρι και πως δεν ήταν τυχαία, εξέφρασε στο One Channel o δήμαρχος Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς.
Ο ίδιος αναρωτήθηκε κατά πόσο ήταν τυχαίο το γεγονός ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στις 3 τα ξημερώματα.
Παράλληλα, μαρτυρίες μιλούν για ένα όχημα και μοτοσικλέτες που βρέθηκαν στην περιοχή και μπορεί να σχετίζονται με τη φωτιά που ξέσπασε.
Νωρίτερα, ο κ. Ψαθάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ένας μοναχός από το μοναστήρι που βρίσκεται στο χωριό Μακρυμάλλη υποστήριξε ότι λίγο πριν την έναρξη της φωτιάς πέρασε από την περιοχή ένα αυτοκίνητο με σβησμένα φώτα. Συγκεκριμένα, το σενάριο εμπρησμού φαίνεται, σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, να επιβεβαιώνεται από τους τους αρμόδιους αξιωματικούς του ανακριτικού τμήματος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός πως η πυρκαγιά ξέσπασε σε 3 διαφορετικά σημεία τα οποία μάλιστα προκάλεσαν ισάριθμες ανεξάρτητες εστίες φωτιάς κοντά στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς- καταφύγιο Αγριλίτσας- κοντά και στην μονή Μακρυμάλλης.
Ειδικότερα, το σημείο έναρξης τοποθετείται 1,5 χιλιόμετρο από το χωριό της Μακρυμάλλης, ενώ οι αρχές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εντοπίζουν ευρήματα που υποδεικνύουν εμπρησμό και στα 3 σημεία που εκδηλώθηκαν οι φωτιές.
Πρόκειται για υλικά καύσης όπως στουπιά, πλαστικά μέρη μπιτονιών. τα οποία ενδεχομένως είχαν εύφλεκτο υγρό, συσσωρευμένη καύσιμη ύλη όπως κλαδιά και ξύλα ενώ εντοπίστηκαν και κάποια φιαλίδια υγραερίου τα οποία ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν όντως σχετίζονται με την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς.
Τα κλιμάκια της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού φαίνεται να έχουν σχηματίσει ήδη βάσει των στοιχείων και τουλάχιστον 25 καταθέσεων κατοίκων και μαρτύρων, το προφίλ τουλάχιστον 3 βασικών υπόπτων.
Οι ύποπτοι αυτοί είναι κάτοικοι της περιοχής και έχουν ήδη εξεταστεί από τις αρχές.
Και οι τρεις σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προτάξει άλλοθι, τα οποία και εξετάζονται.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν και οι τρεις ύποπτοι απουσίαζαν τόσο από την περιοχή όσο και από τις οικίες τους, κατά τον χρόνο εκδήλωσης της πυρκαγιάς.
Σημειώνεται πως ένας εξ αυτών είναι ο ίδιος άνθρωπος που κατηγορήθηκε για την περσινή φωτιά στην περιοχή Κοντοδεσπότι. Δείτε εδώ λεπτομέρειες 
cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου