Saturday, 27 July, 2024

Φωτιά στη Σταμάτα: Καίγεται δάσος της περιοχής, μήνυμα του 112

Φωτιά στη Σταμάτα. Καίγεται δάσος της περιοχής, μήνυμα του 112 στους κατοίκους.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική καθώς λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (4.9.2023) ξέσπασε φωτιά στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική περιοχή της Σταμάτας στην Αμυγδαλέζα, και επεκτάθηκε γρήγορα. Στο σημείο επιχειρούν 62 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 αεροπλάνα, 3 ελικόπτερα, ενώ η φωτιά παίρνει γρήγορα διαστάσεις και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αυξάνονται διαρκώς.

Η φωτιά ξέσπασε στις οδούς Μικράς Ασίας και Παπανικολή. Λόγω των ανέμων στην περιοχή, οι πυροσβέστες φοβούνται για την πορεία του μετώπου. Μάλιστα, λίγο πριν τις 12:30 εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής, όσοι βρίσκονται στη Σταμάτα να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα του 112 ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή της Σταμάτας, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Λόγω της φωτιάς, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας σε δρόμους, τόσο για την προστασία των πολιτών, όσο και για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των πυροσβεστικών δυνάμεων

πηγη newsit

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου