Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη: Κατερίνα και Ανδρέας να γιορτάσουν τηλεφωνικά

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μετά από σύσκεψη με φορείς

τόνισε ότι «ο άμεσος στόχος είναι να δώσουμε δέκα μέρες στο Σύστημα Υγείας για να ανασάνει, εμείς έξω στους δρόμους και οι πολίτες στα σπίτια τους».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστα, ο επιθεωρητής Αστυνομικών Υπηρεσιών Β. Ελλάδας Κωνσταντίνος Σκούμας και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαυρόπουλος. «Ό,τι χρειάζεται, ό,τι μπορεί να γίνει, θα γίνει. Έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει», διαβεβαίωσε ο υπουργός.
Είναι πολύ σημαντική η στιγμή για τη Θεσσαλονίκη, η πόλη και η Κεντρική Μακεδονία δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία. Θα αντέξουν γιατί έχουμε πάρει όλα τα μέτρα, επιτηρούμε και εφαρμόζουμε όλες τις διατάξεις εκείνες προκειμένου να περιορίσουμε τον κορονοϊό». Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοϊδης πρόσθεσε «προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα πεδίο συνεργιών έτσι ώστε οι έλεγχοι να είναι πιο στοχευμένοι και κατά συνέπεια πιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί. Ο άμεσος στόχος αυτή τη στιγμή είναι να δώσουμε καιρό 10 μέρες στο σύστημα υγείας, εμείς έξω στην πόλη και οι πολίτες στα σπίτια τους», είπε.

Στις ονομαστικές εορτές μόνο τηλεφωνήματα, όχι συναντήσεις
Αναφερόμενος στις ονομαστικές εορτές που ακολουθούν τόνισε ότι όλα θα πρέπει να γίνουν τηλεφωνικά, μέσα από τρόπους που δεν θα επιτρέψουν την άμεση επαφή. «Από γιορτές, η Κατερίνα κι ο Ανδρέας να γιορτάσουν απ’ το τηλέφωνο. Στις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις: στα ψώνια, στον δρόμο, στη δουλειά, παντού με μάσκα. Το ξαναλέω, ειδικά με τη δουλειά, όλοι με μάσκα», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Εμείς θα ελέγχουμε κάθε σημείο συνάθροισης και θα βοηθάμε όπου χρειαστεί. Θα πάμε νομό νομό και πόλη πόλη, θα πάμε όπου χρειάζεται για να μηδενίσουμε τις εστίες μετάδοσης. Το ζήτημα δεν είναι να κόβουμε μόνο πρόστιμα, το ζήτημα είναι όλοι μαζί να κόψουμε τον δρόμο στον ιό», είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης τονίζοντας ότι δεν υπάρχει νέο επιχειρησιακό σχέδιο. «Υπάρχουν στοχοποιημένοι έλεγχοι κυρίως σε σημεία συνάθροισης και συνεπώς εκεί περαιτέρω θα αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους».

Ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σήμερα απόφαση για διάθεση 1,5 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας με 60 οχήματα και άλλο εξοπλισμό.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου