Wednesday, 25 May, 2022

27 Απριλίου 2015, Η «εξαφάνιση» της 4χρονης Άννυ, που ο πατέρας της την σκότωσε και την τεμάχισε

Ο λόγος της μεταφοράς των όσων θα διαβάσει ο αναγνώστης, δεν είναι ο εντυπωσιασμός. Η υπόθεση αυτή αφορά φρικαλεότητες που έγιναν σε βάρος ενός αθώου μικρού παιδιού.

Το παιδί αυτό δεν έπεσε θύμα μόνο του πατέρα, ή της μητέρας του, αλλά έπεσε θύμα μιας πολυκατοικίας, μίας κοινωνίας, που όταν ακούει ένα παιδί να κλαίει επίμονα, γιατί βασανίζεται… η κοινωνία αυτή προσποιείται ότι δεν ακούει! Το παιδί αυτό ίσως να ζούσε εάν η κοινωνία που ζούμε είχε μάθει να αφουγκράζεται, να ενδιαφέρεται αντί να αδιαφορεί…

Η εξαφάνιση

Στις 27 Απριλίου 2015 εμφανίζεται Πανευρωπαϊκά σε όλα τα ΜΜΕ η ανακοίνωση Amber Alert, έχοντας τη φωτογραφία της 4χρονης μικρούλας Άννυ Μπορίσοβα, κάνοντας γνωστό στο Πανελλήνιο την εξαφάνιση της στην περιοχή της Ομόνοιας στις 21 Απριλίου.

Το παιδί έχει καστανά μαλλιά και μάτια, κατάγεται από τη Βουλγαρία και είναι αγνώστου πατρός. Την εξαφάνιση της μικρής κατήγγειλε η βουλγαρικής υπηκοότητας μητέρα της πρώτα στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η υπόθεση έγινε εξαιρετικά περίεργη όταν η μητέρα της μικρής , η 25χρονη  Dimitrina Borisova  εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας για να δηλώσει την εξαφάνιση της μικρής, μετά από 6 μέρες. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, που ανέλαβαν την υπόθεση ήταν έντονα προβληματισμένοι, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσίαζε, όπως και η κατάθεση που έδωσε η 25χρονη Βουλγάρα.

Ένα παραμύθι όλο αντιφάσεις

Η 25χρονη μητέρα του παιδιού, στην κατάθεση της δήλωσε ιερόδουλη με προβλήματα χρήσης ναρκωτικών, και ότι φιλοξενείτο στο σπίτι ενός 70χρονου Έλληνα στην Ομόνοια.

Τρεις ημέρες πριν την εξαφάνιση του παιδιού, η Borisova, έπρεπε να μεταβεί στην πατρίδα της για προσωπικούς της λόγους και άφησε, σύμφωνα με την ίδια, το παιδάκι σε μία συμπατριώτισσα της, που το μόνο που γνώριζε για’ αυτήν, ήταν ότι την έλεγαν Σύλβια. Αγόρασε ένα καρτοκινητό τηλέφωνο και της το έδωσε για να επικοινωνούν όσο θα έλειπε. Η φίλη της έβγαλε το παιδί βόλτα σε παιδική χαρά στην περιοχή της Ομόνοιας, απ’ όπου κάτω από άγνωστες συνθήκες εξαφανίστηκε.

Όταν γύρισε μητέρα του παιδιού στην Αθήνα, δεν έβρισκε την «Σύλβια», ενώ έχασε και τον αριθμό τηλεφώνου που υποτίθεται η ίδια της είχε προμηθεύσει. Κατά την διάρκεια της εξέτασης της η Borisova έπεσε σε αντιφάσεις στις 17 από τις 20 ερωτήσεις που της υπέβαλλαν.  Παράλληλα οι άντρες της Ασφάλειας εντόπισαν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στην κατοχή της 25χρονης μητέρας. Οι έμπειροι Αξιωματικοί της Ασφάλειας αρχίζουν να εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα συν αυτό της πώλησης του παιδιού, ελπίζοντας να διαψευστούν τα χειρότερα σενάρια.

Την επόμενη μέρα της εξέτασης της Borisova, οι άντρες του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων εντοπίζουν τον 27χρονο, Βούλγαρο, βιολογικό πατέρα της μικρής,  επίσης τοξικομανή και τον οδηγούν στην Ασφάλεια για κατάθεση, ο οποίος δήλωσε άγνοια για την εξαφάνιση, όμως έδωσε πληροφορίες στην ασφάλεια για την ύπαρξη ενός ηλικιωμένου Γερμανού στη ζωή της μητέρας, ο οποίος  την «συντηρούσε»…

Αλλάζει την κατάθεση ο πατέρας

Μετά την «ανεπίσημη» ανάκριση του ζευγαριού η Borisova παραδέχτηκε πως έφυγε για ένα μήνα στην Γερμανία και άφησε το παιδί της, στο σπίτι της μάνας του συντρόφου της. Ο ίδιος δήλωσε πως μία ημέρα πριν γυρίσει στην Αθήνα η σύντροφός του, πήγε το παιδί στο δικό του σπίτι η μάνα του, το οποίο βγήκε να παίξει με το σκυλάκι του και έκτοτε εξαφανίστηκε. Στο σημείο αυτό η Borisova είπε ότι την ιστορία με την φανταστική «Σύλβια» την σκαρφίστηκε για να καλύψει την αμέλεια του συντρόφου της. Η  γιαγιά του παιδιού όμως  που, κατέθεσε στην ΓΑΔΑ πως η «Σύλβια» είναι φανταστικό πρόσωπο και δεν υπάρχει και πως όντως πήγε το παιδί στον γιο της μία ημέρα πριν εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί ήταν πεπεισμένοι ότι όλοι είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής και προσπαθούν με συνεχείς εναλλαγές στις ιστορίες τους να καθυστερήσουν τις έρευνες. Ενημέρωσαν τις γερμανικές Αρχές μέσω Interpol , φοβούμενοι ότι μπορεί το παιδί να έχει πωληθεί σε ηλικιωμένο, που κανείς δεν γνωρίζει το ποιόν του, έχοντας ως δεδομένο το ότι βρέθηκαν χρήματα στην κατοχή της Borisova που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Εκφράζονταν οι χειρότεροι φόβοι για την τύχη του παιδιού, με την λογική ότι ένα 4χρονο παιδί δεν υιοθετείται παράνομα τόσο εύκολα και εξετάζονταν σοβαρά όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και τα πλέον τραγικά.

Η έρευνα της Interpol

Η Borisova κατά την ανάκριση της παραδέχτηκε το ταξίδι στην Γερμανία και έδωσε τα στοιχεία του 50χρονου Γερμανού G.S που πήγε να δει στο Βερολίνο. H Borisova έφυγε από το «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό το Βερολίνο στις 20 Μαρτίου και επέστρεψε στην Αθήνα, χωρίς να πάει στη Σόφια όπως ισχυρίστηκε, στις 21 Απριλίου, ημέρα εξαφάνισης της 4χρονης Άννυ. Στον τραπεζικό της λογαριασμό βρέθηκαν 4.000 ευρώ, ενώ όπως προέκυψε είχε ταξιδέψει ξανά στο Βερολίνο όπου είχε μείνει ξανά έναν μήνα με τον 50χρονο. Όταν γύρισε τότε, είχε στον τραπεζικό της λογαριασμό, περίπου ιδίου ύψους χρήματα, που είχαν κατατεθεί από τον 50χρονο. Τα ταξίδια και οι οικονομικές συναλλαγές είχαν να κάνουν με ερωτικές υπηρεσίες της 25χρονης που προσέφερε στον 50χρονο Γερμανό. Ο 50χρονος Γερμανός δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές της χώρας του, συνεπώς ούτε την Interpol, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τα χρηματικά ποσά που έδινε στην 25χρονη Βουλγάρα ήταν συνηθισμένα…

Μοιραία οι έρευνες εστιάστηκαν στην Ελλάδα, στον 27χρονο τοξικομανή πατέρα.

Το ταξίδι στην Βουλγαρία

Οι Ελληνικές Αρχές ζήτησαν την συνδρομή των Βουλγαρικών Αρχών στην παροχή πληροφοριών γύρω από τους γονείς της 4χρονης. Η απάντηση των Βουλγαρικών αρχών περιέπλεξε περισσότερο την υπόθεση καθώς επιβεβαίωσαν, ότι μία ημέρα πριν τη δήλωση της εξαφάνισης της μικρής, οι γονείς της είχαν ταξιδέψει στη Βουλγαρία. Ερωτηματικά, δημιούργησε στις Αρχές η στάση που έδειξε το ζευγάρι, καθώς η μητέρα του κοριτσιού είχε ενημερωθεί όταν βρισκόταν στη Γερμανία, τρεις ημέρες πριν επιστρέψει, πως η κόρη της χάθηκε και επιστρέφοντας, προτίμησε να μεταβεί με τον σύντροφό της σε ένα ταξίδι «αστραπή» στη Βουλγαρία, υποτίθεται για να συμβουλευτεί τους δικούς της, τι να πράξουν. Στη συνέχεια επέστρεψαν στην Αθήνα, εντός 24ωρου και προχώρησε η μητέρα στην αναγγελία εξαφάνισης της κόρης στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Η έρευνα του «CSI»

Οι Τεχνικοί του Εγκληματολογικού που μετέβησαν στην οικία του 27χρονου πατέρα στην οδό Μιχαήλ Βόδα για να το ελέγξουν εντόπισαν υγρά στο σπίτι, όμως η τελική απάντηση θα δοθεί από τα αποτελέσματα των αναλύσεων τους από το εγκληματολογικό εργαστήριο. Αντίστοιχες έρευνες έγιναν και στο σπίτι του 70χρονου που φιλοξενούσε την 25χρονη μητέρα του κοριτσιού, όμως το βάρος είχε πέσει στο σπίτι του πατέρα όπου φέρεται να πέρασε η μικρή την τελευταία της νύχτα πριν την μυστηριώδη εξαφάνισή της.

Το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων προσπάθησε να εντοπίσει τους φίλους του πατέρα της μικρής που πήγαιναν συχνά στο σπίτι και οι οποίοι επίσης  ήταν τοξικομανείς.

Η μητέρα της μικρής που εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ανέφερε πως στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα έμενε συχνά και ένας ομοεθνής τους, φίλος του πατέρα με το όνομα «Nicky», δίχως να αναφέρει επώνυμο, κάτι το οποίο δεν είχε αναφέρει ποτέ στις Αρχές. Από τα αποτελέσματα της εξέτασης των δειγμάτων που λήφθηκαν από την λεκάνη της τουαλέτας στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα, προέκυψε ότι πρόκειται για αίμα, το οποίο ήταν της 4χρονης Άννυ.

Η κατάθεση του συγκάτοικου

Οι άντρες της Ασφάλειας που είχαν από την πρώτη στιγμή υποψιαστεί τον πατέρα, εντόπισαν τον κύκλο των ατόμων που επισκέπτονταν συχνά τον Bagatziev στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα και τους πήραν καταθέσεις. Μεταξύ αυτών και έναν ομοεθνή του, τον Nasiv Ahmedov  (Νικολάι) που έμενε συχνά στο σπίτι του, και ο οποίος όμως είχε φύγει στη Βουλγαρία. Με τη βοήθεια των Βουλγαρικών αρχών ο Ahmedov εντοπίστηκε, και κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στην γείτονα χώρα για να του πάρουν κατάθεση. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, υπέδειξε τον πατέρα ως τον δολοφόνο, ενώ το ζευγάρι τον επισκέφτηκε στη Βουλγαρία όπου πραγματοποίησαν το ταξίδι αστραπή μετά την άφιξη της Borisova στην Αθήνα, πριν πάει να δηλώσει την δήθεν εξαφάνιση της κόρης της Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Ο συγκάτοικος στην κατάθεσή του είπε, πως του ομολόγησε ο ίδιος ο πατέρας της Άννυ, όταν συνήλθε από χρήση ναρκωτικών, ότι αντιλήφθηκε στο πάτωμα νεκρή την κόρη του και άρχισε να την τεμαχίζει σε πολλά κομμάτια, τα οποία στην συνέχεια έβρασε και τα πέταξε στη λεκάνη και σε κάδους απορριμμάτων. Η δολοφονία της 4χρονης από τον βιολογικό της πατέρα έγινε μεταξύ 8 και 9 Απριλίου, στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα, στο κέντρο της Αθήνας.

«Τελευταία φορά είδα την Άννυ στις 8 Απριλίου. Μετά δεν με άφηνε να μπω στο σπίτι. Ξαναπήγα 13 ή 14 Απριλίου. Τότε είδα ότι είχε βάλει μια κόκκινη πετσέτα στο παράθυρο. Είχε αγοράσει καινούριο χαλί και δυο λεκάνες. 17 ή 18 Απριλίου μου είπε: Αν ήσουν εσύ εδώ δεν θα είχε πάρει ο Θεός το παιδί. Το παιδί «χάθηκε» μου είπε. Μετά μου είπε ότι το παιδί ροχάλιζε τη νύχτα και πνιγόταν και όταν αυτός ξύπνησε το πρωί είδε ότι το παιδί δεν ανέπνεε… Μετά μου άλλαξε την ιστορία και μου είπε ότι έκρυψε το παιδί. Και μετά ότι το έκανε κομμάτια». Για τον κατηγορούμενο ανέφερε ότι «ο Σάββας» δεν συμπεριφερόταν καλά στο παιδί. Του φώναζε συνέχεια και ήταν πολύ νευρικός. Όλα αυτά τα έκανε επειδή έπαιρνε ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί μετά από την διευθέτηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών μετέφεραν τον μάρτυρα στην Αθήνα.

πηγή: crimi.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου