Sunday, 21 April, 2024

40 χρόνια πριν: Το βίντεο με τον «Λαλάκη τον Εισαγόμενο» που κάνει θραύση

Χαμός έχει ξεσπάσει με το περιστατικό στη Ρόδο μάλιστα Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του beach bar είναι ο πρώην μισθωτής του κυλικείου της Βουλής.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό  με τον σερβιτόρο που «βούτηξε» στην θάλασσα να παραδώσει παραγγελία, σκεφτήκαμε πόσο μπροστά ήταν η ελληνική ταινία του 1984 «Λαλάκης ο εισαγόμενος» που πριν 40 χρόνια είχε γυριστεί παρόμοιο σκηνή με τον ηθοποιό Νίκο Παπαναστασίου να σερβίρει μέσα σε πισίνα.

Δείτε το βίντεο

Ρόδος: Ανακοίνωση των εργαζομένων στο μπιτς μπαρ. Δεν εκβιαζόμαστε, έχουμε κέφι και το κάνουμε!

Ο σάλος που ξέσπασε και η κρατική παρέμβαση για τον σερβιτόρο που βουτούσε μέσα στη θάλασσα προκειμένου να εξυπηρετήσει πελάτες στα social media, οδήγησε τους εργαζόμενους στο γνωστό μπιτς μπαρ στη Ρόδο να εκδώσουν ανακοίνωση γύρω από τις συνθήκες εργασίας.

Η ανακοίνωση:

Ως εργαζόμενοι της επιχείρησης για τους οποίους υπήρξε καταιγισμός σχολίων, αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε τα παρακάτω: Δεν εργαζόμαστε με «συνθήκες μεσαίωνα» όπως ειπώθηκε από μέσα μαζικής ενημέρωσης ούτε «εκβιαζόμαστε» ούτε «εξαναγκαζόμαστε» να κάνουμε πράγματα που δεν επιθυμούμε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας. Αντίθετα:

Το beach bar στο οποίο εργαζόμαστε, στελεχώνεται από νέους ανθρώπους στο οποίο οι περισσότεροι εργαζόμαστε ήδη πολλά χρόνια, έχουμε κέφι και διάθεση για δουλειά, μεταξύ μας επικρατεί φιλικό κλίμα και πνεύμα συνεργασίας για κοινό όφελος, παίρνουμε πρωτοβουλίες και μοιραζόμαστε ιδέες τις οποίες όλοι μαζί πραγματοποιούμε.

Λειτουργούμε ως ομάδα, αντιμετωπίζουμε την εργασία μας σαν δική μας δουλειά και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο, ακριβώς επειδή έχουμε πολύ καλές συνθήκες εργασίας και καλές οικονομικές απολαβές. Η καλή διάθεσή μας βγαίνει προς τα έξω και την εισπράττουν οι επισκέπτες, πράγμα που προφανώς δεν θα συνέβαινε αν εργαζόμασταν σε «άθλιες συνθήκες» και αν ο εργοδότης μας μας «εκμεταλλευόταν» και μας «βασάνιζε», όπως ειπώθηκε.

Θεωρούμε ότι ήταν ακραίο όλο αυτό που συνέβη και αισθανθήκαμε ότι δεν μας αντιπροσωπεύει. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι αρμόδιες αρχές για να αποταθούμε αν χρειαστεί. Αυτό που βγήκε προς τα έξω το τελευταίο 24ωρο ως κλίμα που επικρατεί στην εργασία μας, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι συνθήκες εργασίας μας, δεν είναι συνθήκες «μεσαίωνα» ούτε υφιστάμεθα «βασανιστήρια», όπως ειπώθηκε.

Προηγήθηκαν πρόστιμα πριν από λίγες μέρες

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις λίγες μέρες πριν συμβεί το περιστατικό σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, τόσο στις 16 Μαΐου όσο και στις 21 Ιουνίου, είχαν βεβαιωθεί πρόστιμα για ανάλογες παραβάσεις, όμως, δεν είχε αλλάξει τίποτα.

Επίσης επιβλήθηκαν εκ νέου πρόστιμα για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές. Εργατολόγος ανέφερε πως η νομοθεσία περιλαμβάνει διατάξεις που προστατεύουν τον εργαζόμενο, καθώς, όπως είπε, προκύπτουν διάφοροι κίνδυνοι ανάμεσα στους οποίους είναι οι ώρες στο νερό και το σώμα του απορροφά πολύ υγρασία… Τις συνθήκες γαλέρας στα εργοστάσια, πχ δεν τις βλέπει κανείς ή στις σεζόν 18ωρα δουλειάς και 10 νομά σε ένα δωμά… τώρα τους έπιασε όλους ο “πόνος”…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου