Tuesday, 21 September, 2021

ELPEN: «Ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία!»

ELPEN: «Ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία!»

 «Ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία!» πραγματοποιεί η ELPEN από τον περασμένο Μάρτιο, ως αποκλειστικός χορηγός Εκπαιδευτικού Προγράμματος Πρώτων Βοηθειών, σε Δημοτικά σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες ή δύσβατες περιοχές της Ελλάδας.

Τη διοργάνωση του εν λόγω προγράμματος αναλαμβάνει η Άγονη Γραμμή Γόνιμη, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.), και εντάσσεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ELPEN για το 2015.

Η ΕΛΠΕΝ είναι ο Αποκλειστικός χορηγός Εκπαιδευτικού Προγράμματος Πρώτων Βοηθειών, σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, σε συνεργασία με την Άγονη Γραμμή Γόνιμη και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει, σε πρώτη φάση, επίσκεψη σε 25 σχολεία σε νησιά του Αιγαίου και σε απομακρυσμένα χωριά της Θράκης και των Ιωαννίνων. Στόχος είναι η ισότιμη πρόσβαση των μαθητών του Δημοτικού σε γνώσεις που άπτονται των βασικών αρχών των Πρώτων Βοηθειών, ώστε τα παιδιά να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίζουν έκτακτα περιστατικά και να συμβάλλουν στην ασφάλεια των φίλων, των συμμαθητών ή ακόμα και των μελών της οικογένειάς τους. Στο πλαίσιο της χορηγίας τηςELPEN, κάθε σχολείο θα λαμβάνει ένα πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο – κουτί Πρώτων Βοηθειών καθώς και ένα βιβλίο Πρώτων Βοηθειών (Π.Β.) του Τομέα Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ., εναρμονισμένο με τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες παροχής Π.Β. και με επεξηγηματικές φωτογραφίες για μη εξειδικευμένο κοινό.

Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, θα παρακολουθούν ένα δίωρο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που πραγματοποιείται από ειδικά εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο νοσηλευτή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Τα παιδιά μέσω σύγχρονης, διαδραστικής διδασκαλίας και συμμετοχής τους, θα μάθουν να αξιολογούν σωστά ένα ατύχημα, την κατάσταση υγείας του ασθενή αλλά και τη σωστή σειρά των βημάτων που πρέπει να ακολουθήσουν για την ασφαλή και αποτελεσματική παροχή Πρώτων Βοηθειών. Τα παιδιά θα μάθουν να αναγνωρίζουν μια διάσειση και ποια είναι η πρώτη βοήθεια που πρέπει να παρέχουν, να περιποιούνται τραύματα και να σταματούν μια εξωτερική αιμορραγία ή μια αιμορραγία από τη μύτη, να αποφεύγουν ένα έγκαυμα ή να βοηθούν σε περίπτωση εγκαύματος, να αντιμετωπίζουν επιτυχώς ένα ξένο σώμα στον λάρυγγα αλλά και μια λιποθυμία. Επίσης, τα παιδιά θα μάθουν ποια είναι τα απαραίτητα υλικά που πρέπει να περιέχει ένα πλήρες Φαρμακείο – κουτί Πρώτων Βοηθειών και πώς να τα χρησιμοποιούν σε κάθε περίπτωση.

«Η ELPEN γιορτάζοντας φέτος 50 χρόνια προσφοράς στον άνθρωπο, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ταξιδεύει μακριά από τις μεγάλες πόλεις, για να γνωρίσει από κοντά και να προσφέρει σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν τυγχάνουν ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε θέματα εκπαίδευσης ή άλλων ερεθισμάτων» σημείωσε ο Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων & Εταιρικής Επικοινωνίας της ELPEN κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, προσθέτοντας, «Το ταξίδι μόλις άρχισε, και με τον ενθουσιασμό ενός παιδιού σκοπεύουμε να προσεγγίσουμε όσα το δυνατόν περισσότερα σχολεία και χωριά στο επόμενο χρονικό διάστημα. ”Το ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα, με πυξίδα την Υγεία!” είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα που προάγει 3 νευραλγικούς τομείς, την υγεία, την εκπαίδευση και την ισότητα. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που ‘συνταξιδιώτες’ μας στην προσπάθεια αυτή είναι φορείς όπως η Άγονη Γραμμή Γόνιμη και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινή ευαισθησία και φιλοσοφία προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου