Sunday, 29 May, 2022
Τελευταίες Ειδήσεις

H απολογία της Πισπιρίγκου – Προκαταρκτική εξέταση για τους θανάτους Ίριδας-Μαλένας, αλλά και της σπιτονοικοκυράς

Δια υπομνήματος θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία έφτασε το πρωί στα δικαστήρια, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, κάνοντας λόγο για πιθανό λάθος των γιατρών, ενώ βέβαια θα υποστηρίξει ότι δεν κατείχε η ίδια την κεταμίνη που βρέθηκε στο παιδί.

Η 33χρονη φέρεται να περιγράφει στο υπόμνημα της ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώνεται στις 14.30 το μεσημέρι αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10. Σύμφωνα λοιπόν με όσα ισχυρίζεται, εφόσον το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, όπως λένε οι γιατροί, η ίδια δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με περιστατικό, αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.

Σχετικά με την ανυπαρξία κεταμίνης στο νοσοκομείο Παίδων, η κατηγορούμενη φέρεται να αντιτείνει πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική και την παιδοχειρουργική.

Εξαγριωμένο πλήθος αποδοκίμασε την Ρούλα Πισπιρίγκου

Στον ανακριτή έφτασε η Ρούλα Πισπιρίγκου, με αυτοκινητοπομπή από τη ΓΑΔΑ, προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, ενώ στο χώρο υπάρχει πλήθος εξαγριωμένου κόσμου που την αποδοκίμασε έντονα κατά την άφιξή της. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Η ίδια είχε και πάλι καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν δημιουργήσει κυριολεκτικά ανθρώπινη ασπίδα γύρω της ώστε να την προφυλάξουν από τις αντιδράσεις του κόσμου. Η 33χρονη κρατείται στη ΓΑΔΑ από το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, μετά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν σε βάρος της οι δικαστικές αρχές για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Η απολογία της ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών, μετά την πενθήμερη προθεσμία που ζήτησε και έλαβε η 33χρονη. Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνο και αφορά το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται στις 29 Ιανουαρίου 2022 να δηλητηρίασε την κόρη της χορηγώντας της την τοξική ουσία «κεταμίνη» σε μεγάλη ποσότητα μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου το παιδί νοσηλευόταν.

Η κατηγορουμένη πάντως εμμένει στη θέση της και αρνείται ότι είναι εκείνη που έβαλε την κεταμίνη στο παιδί της, προκαλώντας του μαρτυρικό θάνατο. Μάλιστα, στη χθεσινοβραδυνή συνάντηση που είχε με τους δικηγόρους της, ήταν απόλυτη. «Η ουσία αυτή υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση των γιατρών»… «Η ουσία η συγκεκριμένη υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορουμενης. Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να τη βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπο συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται. Η ίδια υποπτεύεται ότι είναι ουσία που υπήρχε ηδη στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στα πλαίσια κακής χρήσης της από αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία του παιδιού» είπε ο Όθωνας Παπαδόπουλος. Η ανακριτική έρευνα ωστόσο τρέχει, όπως τρέχουν και οι έρευνες για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας. Και την ίδια ώρα, η εισαγγελία της Πάτρας ανοίγει δικογραφία για τις συνθήκες θανάτου της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας και του συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη, ενώ παράλληλα θα γίνουν φύλλο και φτερό τα οικονομικά της θανούσης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου πάντως φαίνεται ότι έχει χαράξει άλλη πορεία από τον Μάνο, ο οποίος δεν την έχει επισκεφθεί στη ΓΑΔΑ όπου κρατείται, χαρακτηρίζοντας την παράλληλα ως «η κατηγορουμένη». Μιλώντας στον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό, ο πρώην σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε χαρακτηριστικά «εμένα μου λέει ότι δεν το έχει κάνει, αλλά με βάση αυτά που βρέθηκαν δεν μπορεί να τα αναιρέσει κανείς». Όπως είπαν οι συνήγοροι της γυναίκας, προτίθεται να ζητήσει να υποβληθεί στην εξέταση ανιχνευτή ψεύδους, αίτημα που εάν γίνει δεκτό, δεν είναι ωστόσο δεσμευτικό ως προς το αποτέλεσμά του. Παράλληλα, υποστήριξαν ότι η γυναίκα βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Είναι σε κατάσταση ταραχής, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, εκπλήσσεται απο συμπεριφορές ανθρώπων που δεν περίμενε. Εννοούμε τον πρώην σύζυγό της, για τον οποίο διατύπωσε την άποψή της να υποβάλει αίτημα για τη λύση του γάμου της μαζί του. Ωστόσο, έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις της για να ανταπεξέλθει στην επίπονη διαδικασία και να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της, όπως έχει δικαίωμα».

Πάτρα: «Δε γνωρίζαμε καν ότι έχει πεθάνει» – Τι λέει ο ξάδερφος της σπιτονοικοκυράς

Πιθανή εντός της ημέρας η εκταφή της Τζωρτζίνας

Εντός της ημέρας ενδέχεται να γίνει η εκταφή της μικρής Τζωρτζίνας ώστε να εξεταστεί τι υπάρχει στο tablet που είχε τοποθετήσει η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου στο φέρετρο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, πληροφορίες αναφέρουν πως η εκταφή της 9χρονης μπορεί να γίνει κι εντός των επόμενων ωρών, καθώς η εντολή έχει δοθεί και μένει να φανεί πότε θα εκτελεστεί. Όπως είχε εξηγήσει στον ΣΚΑΪ ο ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, το τάμπλετ μπορεί να περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τις αρχές. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι υπάρχει κι άλλος λόγος να γίνει αυτή η εκταφή. Όπως είπε, έχει επιβεβαιωθεί η χρήση της κεταμίνης ως αιτία θανάτου, κάνοντας την εκταφή μπορούν να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά της για να γίνει ανάλυση και να μάθουν πώς συνέβησαν τα προηγούμενα περιστατικά.

Το χρονικό της φρίκης

Το χρονικό της φρίκης και τον τρόπο που οδηγήθηκε στον θάνατο η μικρή Τζωρτζίνα αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV. Όπως αποδεικνύεται, το παιδί πέρασε τραγικές ώρες και βασανίστηκε μέχρι τελικά να καταλήξει. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η Ρούλα Πισπιρίγκου ξεκίνησε την προσπάθεια να δολοφονήσει την 9χρονη μια μέρα πριν τον θάνατό της.

Μέσα στη δικογραφία ξεκαθαρίζεται πως η Ρούλα ήταν μόνη της στο δωμάτιο κάθε φορά που το παιδί είχε επεισόδια. Από την άλλη, δεν φέρεται να έπαθε κάποιο επεισόδιο όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην εντατική.

Με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, στις 28/1/2022 η Τζωρτζίνα υπέστη ένα πρώτο επεισόδιο 3,5 λεπτών κατά το οποίο παρουσίασε ταχυκαρδία, ταχύπνοια και καταγράφηκαν άλλα φαινόμενα, όπως κόρες σε μυδρίαση και ακινησία άκρων. Με χορήγηση φαρμάκου η κατάστασή της βελτιώθηκε. Περίπου 25 λεπτά αργότερα σημειώθηκε ακόμα ένα επεισόδιο 1,5 λεπτού, το οποίο λύθηκε αυτόματα. Στις δυόμιση την ίδια ημέρα, ακόμα ένα επεισόδιο 3 λεπτών προβλημάτισε τους γιατρούς, ενώ η 9χρονη εμφάνισε και πυρετό.

Τα επόμενα περιστατικά καταγράφηκαν στις εξίμιση το απόγευμα και στις δωδεκάμιση τα μεσάνυχτα, ενώ διήρκεσαν για 1,5 λεπτό το καθένα. Στη συνέχεια ακούστηκε η φράση της Ρούλας Πισπιρίγκου «αυτά τα επεισόδια δεν είναι τίποτα, το μεγάλο δεν το έχετε δει ακόμα». Την επόμενη μέρα, στις 29 του μήνα, το παιδί στις δυόμιση το μεσημέρι έπαθε άπνοια και οι κόρες ήταν πάλι σε μυδρίαση. Οι γιατροί προχώρησαν σε προσπάθεια ανάνηψης για μία ώρα, ενώ η Τζωρτζίνα διασωληνώθηκε. Τελικά λίγο πριν τις τέσσερις κατέληξε.

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας μπαίνουν οι θάνατοι της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, οι δικογραφίες για τους θανάτους των δύο κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων οι οποίοι θα διενεργήσουν κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με εντολή η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα. Η εξέλιξη έρχεται την ημέρα που η μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, απολογείται για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Με βάση τα νέα στοιχεία που έχουν ανακύψει οι εισαγγελείς θα διερευνήσουν τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2021, αλλά  και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι στο θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει εκτός το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα, και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» αλλά και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά το θάνατο του με σταγόνες αίμα.

Όσον αφορά το θάνατο της Μαλένας, προβληματισμό έχουν προκαλέσουν, οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

Εντολή για εκταφή της σπιτονοικοκυράς της. Μυστήριο με τη φωτογραφία στον τάφο της

Παράλληλα με την υπόθεση θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών από την Πάτρα, εκτυλίσσεται και ένα θρίλερ με τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας που, όχι μόνο πέθανε ξαφνικά και μυστηριωδώς αλλά ακόμα και η ταφή της αποτελεί θέμα προβληματισμού και συζητήσεων.

Κάποιοι είπαν ότι το ζευγάρι -που είχε τον έλεγχο των χρημάτων της γυναίκας- αποφάσισε να την αποτεφρώσει. Ταυτόχρονα όμως, υπάρχει τάφος με το όνομά της γυναίκας αλλά πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι πάνω στο μνήμα με το όνομά της, βρίσκεται η φωτογραφία ενός… άνδρα!

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, η ανδρική φωτογραφία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τον τάφο.

Τώρα, σύμφωνα με το flamis.gr δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία Πατρών για εκταφή της σορού της 69χρονης σπιτονοικοκυράς από το Α’ Νεκροταφείο Πατρών. Η εντολή δόθηκε νωρίτερα σήμερα (4/4/22) και θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ του Δήμου Πατρέων, της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του Μητροπολίτη Πατρών, ο οποίος θα δώσει εντολή στον αρμόδιο ιερέα για να γίνει η εκταφή παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. και πιθανόν και ιατροδικαστή.

Τα σενάρια για καύση

Σύμφωνα με τον εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο Δήμος Πατρέων πιστοποιεί ότι από την στιγμή που στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο υπάρχει σταυρός με όνομα, έγινε εκεί ταφή της σπιτονοικοκυράς. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι κλήθηκε γραφείο τελετών και έγινε η ταφή της γυναίκας το 2020. Άρα τα σενάρια για καύση της σορού φαίνεται ότι δεν ισχύουν…

Μυστήριο εξακολουθεί να αποτελεί το ζήτημα της ανδρικής φωτογραφίας που υπήρχε πάνω στον τάφο της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού. Ένας τάφος που αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι απεριποίητος αν και η γυναίκα, όσο ήταν εν ζωή, είχε οικονομική επιφάνεια. Πάνω στον τάφο, είναι ένας ξύλινος -και όχι μαρμάρινος- σταυρός ενώ ο τάφος είναι χορταριασμένος και μοιάζει εγκαταλελειμμένος. Όσον αφορά στη φωτογραφία του άνδρα, που μέχρι πρόσφατα υπήρχε στη βάση του σταυρού, έχει… εξαφανιστεί. Άγνωστο παραμένει ποιος ήταν ο άνδρας στη φωτογραφία, ποιος την εξαφάνισε, γιατί την πήρε και… πού την πήγε.

Τι είπε ο Μάνος Δασκαλάκης

Ο πατέρας των τριών κοριτσιών εξήγησε, μεταξύ άλλων, πως την γυναίκα δεν την πρόσεχε η Ρούλα, παρά μόνο στις αρχές. Τόνισε, μάλιστα, ότι την πήγαν στο νοσοκομείο την πρώτη φορά, καθώς «ένα βράδυ ξαφνικά κόντευε να κάνει σηψαιμία. Ήταν να της κόψουν το πόδι αν θυμάμαι καλά», είπε χαρακτηριστικά ο Μάνος Δασκαλάκης. Εξήγησε, μάλιστα, πως δεν θα υπήρχε όφελος από τον θάνατο της γυναίκας, καθώς έπαιρνε απλώς μια σύνταξη, δεν είχε χρήματα, ενώ δεν τους είχε γράψει και το σπίτι στο οποίο διέμεναν οικογενειακά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», υπάλληλος του γραφείου τελετών που ανέλαβε την κηδεία της γυναίκας, είπε: «Ο τάφος είναι στο Α’ νεκροταφείο της Πάτρας. Εάν έχει ταφεί η γυναίκα αποδεικνύεται από τις ληξιαρχικές πράξεις. Ο τάφος έχει πληρωθεί για τρία χρόνια από τον Μάνο Δασκαλάκη και έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι μετά την τριετία θα παραλάβει τα οστά της θανούσης». «Ο τάφος επάνω έχει μια φωτογραφία ενός άνδρα. Αν είναι δυνατόν να έχουν βάλει σε έναν τάφο δημοτικού νεκροταφείου το όνομα ενός ανθρώπου και να είναι κάποιος άλλος μέσα. Όταν εδώ οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι έχει γίνει ταφή, πώς είναι δυνατόν να μιλάνε κάποιοι για αποτέφρωση»;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου