Tuesday, 22 June, 2021

Κεφτεδάκια λαχανικών νηστίσιμα

Κεφτεδάκια λαχανικών νηστίσιμα ή μη είναι ένας ωραίος μεζές ή κυρίως πιάτο με ένα πιλάφι για γεύμα!
Υλικά Συνταγής
4 κολοκύθια μεγάλα χοντροκομμένα
1 μελιτζάνα τριμμένη (αφού την κόψουμε και την αλατίσουμε, στρίβουμε να φύγει η πικρίλα)
1 κρεμμύδι τριμμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
1 ντομάτα χωρίς σπόρους τριμμένη
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά χτυπημένα
200 γραμ τυρί νηστίσιμο (ή φέτα για όσους δε νηστεύουν)
100 γραμ. κασέρι νηστίσιμο (ή κεφαλοτύρι για όσους δε νηστεύουν)
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 φλ. αλεύρι
αλεύρι για το τελείωμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τα κεφτεδάκια λαχανικών, τρίβοντας τα κολοκύθια και τη μελιτζάνα. Αφήνουμε να σταθούν για 10΄, τα στύβουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι κι αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο, ώστε να γίνουν ζύμη και να πλάθονται.
Πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Εναλλακτικά, αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια σε λαδόκολλα, σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 15΄στους 200 βαθμούς C.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια λαχανικών ζεστά ή κρύα με ντιπ γιαουρτιού και ντιπ μεσογειακής σάλτσας ντομάτας.
argiro.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου