Saturday, 19 September, 2020

Σιροπιαστό κέικ καρύδας, χωρίς αυγά και βούτυρο

Ετούτο εδώ το κέικ είναι μια παραλλαγή «επί το υγιεινότερον» του αγαπημένου-και αξεπέραστου-ρεβανί με ινδοκάρυδο

Ωραία, ελαφριά παραλλαγή όταν δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με λίγα ακόμη αυγά και βούτυρα. Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι ισότιμο του αυθεντικού, αλλά τρώγεται ευχάριστα και σίγουρα με λιγότερες τύψεις από όσους αγαπούν την καρύδα και τα σιροπιαστά κέικ .
Υλικά:
1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 κούπα τριμμένη καρύδα και λίγη ακόμη για το γαρνίρισμα (αν θέλουμε να θυμίζει ρεβανί, προσθέτουμε μία κουταλιά σιμιγδάλι)
½ κούπα ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας
1 κούπα ζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
½ κούπα γάλα ή γάλα αμυγδάλου ή καρύδας (σε περίπτωση νηστείας ή για όσους δεν θέλουν το γάλα)
Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
1,5 κούπα ζάχαρη, 1,5 κούπα νερό, φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
Δείτε εδώ την πλήρη εκτέλεση

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου