Friday, 19 July, 2024

Θρόμβωση: 3 ροφήματα που μειώνουν τον κίνδυνο

Η φλεβική θρομβοεμβολή σκοτώνει σχεδόν 10 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως κάθε χρόνο και ο σχηματισμός θρόμβου είναι μια από τις πιο διαβόητες συνέπειες της COVID -19.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να ληφθούν όλα τα δυνατά μέτρα για τη μείωση της πήξης του αίματος. Ευτυχώς, υπάρχουν τρία φυσικά ροφήματα που μπορούν να μας βοηθήσουν.

Χυμός ροδιού

Είναι γνωστό ότι αυτό το φρούτο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο όφελος. Έτσι, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ιταλίας ανακάλυψαν ότι ο χυμός του ροδιού έχει αντιπηκτικές ιδιότητες. Στη μελέτη διαπίστωσαν ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν επιτρέπει στα αιμοπετάλια να κολλήσουν μεταξύ τους, γι’ αυτό και τα αιμοφόρα αγγεία δεν στενεύουν. Έτσι, αποτρέπεται η επιταχυνόμενη πήξη.

Το ελλαγικό οξύ που περιέχει αποτρέπει το σχηματισμό ρυτίδων και μολύνσεων του δέρματος. Επιπλέον, αποτρέπει τη διάσπαση του κολλαγόνου.

Ο χυμός ροδιού θα βοηθήσει επίσης πολύ όσους έχουν πρησμένες αρθρώσεις. Σύμφωνα με μελέτη του Case Western Reserve University, στις ΗΠΑ, ο χυμός ροδιού είναι ικανός να αναστέλλει τα ένζυμα που επηρεάζουν τις αρθρώσεις.

Τίλιο (φλαμούρι) 

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τσαγιού από τίλιο μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία διαφόρων μυϊκών πόνων και σπασμών, πόνων των αρθρώσεων, πονοκεφάλους, αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα, αλλά και φαγούρα στο δέρμα και κακώσεις των κάτω άκρων που προκαλούνται από κακή κυκλοφορία του αίματος.

Είναι αποτελεσματικό έναντι διαφόρων στελεχών ιών και βακτηρίων και αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα του κρυολογήματος ή της γρίπης όπως ο βήχας, ο πονόλαιμος, η βουλωμένη μύτη, η συμφόρηση και ο πυρετός. Περιέχει μια κολλώδη ουσία η οποία μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του ερεθισμού στο λαιμό ή στο στόμα. Είναι επίσης σε θέση να μειώσει την παραγωγή μύξας.

Υπάρχει επίσης μια σύνδεση μεταξύ του τίλιου και της μείωσης της αρτηριακής πίεσης. Μειώνει τη φλεγμονή στις αρτηρίες και τα αιμοφόρα αγγεία και ως εκ τούτου, μειώνεται η αρτηριακή πίεση και ωφελείται η υγεία της καρδιάς. Το τίλιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ταχυπαλμιών, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στη μείωση του κινδύνου αθηροσκλήρωσης, στεφανιαίας νόσου, εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακών προσβολών. Ένα από τα δραστικά συστατικά του είναι ένα αιθέριο έλαιο που ονομάζεται φαρνεσόλη, το οποίο βοηθά στη χαλάρωση του καρδιαγγειακού συστήματος. Το τίλιο είναι επίσης ένα ήπιο διουρητικό και διευρύνει απαλά τα αιμοφόρα αγγεία, επιτρέποντας στο αίμα να ρέει πιο ελεύθερα. Αυτό το υπέροχο τσάι μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να μειώσετε τον κίνδυνο υπέρτασης και καρδιαγγειακών παθήσεων και επίσης να ελαττώσετε την ένταση στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, έχοντας τα αποτελέσματα ενός αντιπηκτικού και ενός αγγειοδιασταλτικού.

Μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων τo τίλιο είναι η ηρεμιστική του δράση, η ικανότητά του να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και να διατηρεί την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Κακάο

Οι πολυφαινόλες που περιέχονται σε αυτό το τρόφιμο δεν επιτρέπουν τη δημιουργία μικροσωματιδίων στα αιμοπετάλια. Χάρη σε αυτό, το κακάο έχει παρόμοια δράση με αυτή της ασπιρίνης και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτά τα αποτελέσματα είναι πιο έντονα όταν αυτό το ρόφημα παρασκευάζεται με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο και ελάχιστη ποσότητα προσθέτων, όπως ζάχαρη.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου