Saturday, 21 September, 2024

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ενοικιάσετε σκάφος στη Σαντορίνη

Η ενοικίαση σκάφους στη Σαντορίνη σας δίνει την ελευθερία να δείτε το νησί

από μια εντελώς διαφορετική οπτική γωνία. Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την ησυχία και τη μαγεία των απομονωμένων παραλιών και κολπίσκων του νησιού, που δεν είναι εύκολα προσβάσιμοι από την στεριά, ούτε με τα πόδια. Επιπλέον, το σκάφος σας δίνει την δυνατότητα να κάνετε την δική σας κρουαζιέρα, προσαρμόζοντας το δρομολόγιο όπως εσείς θέλετε, σύμφωνα με τον δικό σας χρόνο και προϋπολογισμό. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για δρομολόγια πλοίων ή σκαφών. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα σας με ηρεμία, είτε σαν ζευγάρι είτε με τους φίλους και την οικογένεια σας. Επίσης, οι εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες  Santorini Boat Cruise μπορούν να σας παρέχουν και εξοπλισμό κατάδυσης για να εξερευνήσετε τον βυθό της καλντέρας. Στην συνέχεια, θα δούμε μερικές από τις πιο γνωστές παραλίες και σημεία που μπορείτε να επισκεφθείτε.

Η Κόκκινη Παραλία είναι μία από τις πιο διάσημες παραλίες του νησιού, λόγω της εντυπωσιακής κόκκινης άμμου και τους βράχους που απλώνονται στην ακτογραμμή. Ωστόσο, η προσέγγιση από τη στεριά μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Με το σκάφος, μπορείτε να φτάσετε απευθείας στην παραλία και να απολαύσετε το τοπίο, χωρίς να υποστείτε την ταλαιπωρία της κίνησης.

Σε μικρή απόσταση από την Κόκκινη Παραλία βρίσκεται η Λευκή Παραλία, η οποία είναι γνωστή για τους λευκούς βράχους και τα καθαρά, κρυστάλλινα νερά της. Πρόκειται για μια απομονωμένη περιοχή, που είναι προσβάσιμη σχεδόν αποκλειστικά με σκάφος. Η παραλία είναι ιδανική για χαλάρωση και κολύμπι, σε ένα ήρεμο και γαλήνιο περιβάλλον. Η παραλία της Βλυχάδας χαρακτηρίζεται από τα θεαματικά, ηφαιστειακά βράχια της, που δημιουργούν ένα σχεδόν εξωγήινο τοπίο. Οι λιγοστοί επισκέπτες που την προσεγγίζουν συνήθως έρχονται με σκάφος. Αν έχετε νοικιάσει καταδυτικό εξοπλισμό, είναι το ιδανικό μέρος για να κάνετε ψαροντούφεκο και κολύμβηση. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε ένα BBQ στην άμμο, με τα θαλασσινά που θα έχετε ψαρέψει.

Εκτός από τις παραλίες, μια κρουαζιέρα με σκάφος στη Σαντορίνη σας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσετε τα ηφαιστειογενή νησιά γύρω από την καλντέρα. Το μικρό νησί της Θηρασιάς έχει πανέμορφες παραλίες και ταβερνάκια, όπου μπορείτε να απολαύσετε τοπικά παραδοσιακά γεύματα με ντόπια υλικά. Επίσης, μπορείτε να περπατήσετε στον κρατήρα του νησιού στην Νέα Καμένη, όπου εκεί κοντά θα βουτήξετε στα ιαματικά νερά που αναβλύζουν από τα έγκατα της ηφαιστειακής γης.

Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση για την ενοικίαση σκάφους, θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν πολλοί τύποι σκαφών, ανάλογα με τα χρήματα που θέλετε να ξοδέψετε και τα άτομα που σκοπεύετε να πάρετε μαζί σας. Η ενοικίαση ενός ιδιωτικού σκάφους σας προσφέρει μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας. Μπορείτε να επιλέξετε το δικό σας δρομολόγιο, εφόσον έχετε εμπειρία στην οδήγηση ή να μισθώσετε και skipper. Δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα ή περιορισμοί, σε αντίθεση με άλλες οργανωμένες κρουαζιέρες, όπου μπορεί να βρεθείτε με δεκάδες άλλους τουρίστες.

Γενικά, πριν ενοικιάσετε σκάφος στη Σαντορίνη, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες Santorini Boat Rental, είναι αξιόπιστη και τηρεί τα απαραίτητα πρότυπα ασφάλειας. Ελέγξτε την κατάσταση του σκάφους και ζητήστε πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.