Tuesday, 5 March, 2024

Κέιτ Μίντλετον. Τι επέμβαση λένε ότι έκανε και γιατί θα μείνει 14 ημέρες στο νοσοκομείο

Αναστάτωση και πολλά ερωτήματα προκάλεσε η χθεσινή ανακοίνωση του βρετανικού Παλατιού για την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη η Κέιτ Μίντλετον στην κοιλιακή χώρα.

Ο χρόνος νοσηλείας, 14 ημέρες, αλλά και ο χρόνος ανάρρωσης, τρεις μήνες, είναι ασυνήθιστα μεγάλοι, εξ ου και τα ερωτήματα που προκαλούνται για τη μυστηριώδη ασθένειά της. Το Παλάτι ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για καρκίνο, αρνήθηκε ωστόσο να δώσει την οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον, καθώς ούτε η ίδια το επιθυμεί.

Τα βρετανικά ΜΜΕ είναι μέχρι στιγμής φειδωλά ως προς το τι μπορεί να συμβαίνει, πιθανότατα επειδή δεν θέλουν να αναστατώσουν τους λάτρεις της βασιλικής οικογένειας.

Τι μπορεί να συμβαίνει όμως με την υγεία της Κέιτ Μίντλετον; Τι πρόβλημα αντιμετώπισε και χρειάζεται να παραμείνει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός βασιλικών καθηκόντων; Οι Βρετανοί ανησυχούν για τη μέλλουσα βασίλισσά τους και οι εικασίες για το τι συμβαίνει δίνουν και παίρνουν.

Σε τι επέμβαση μπορεί να υποβλήθηκε η Κέιτ Μίντλετον

Σύμφωνα με τη Sun, η προγραμματισμένη κοιλιακή χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε χθες το πρωί η Κέιτ Μίντλετον μπορεί να αφορά οποιοδήποτε από τα ζωτικά ή αναπαραγωγικά όργανα, όπως το στομάχι, το έντερο ή η μήτρα.

Το νοσοκομείο στο οποίο υποβλήθηκε σε σοβαρή επέμβαση η Κέιτ Μίντλετον και όπου θα παραμείνει περίπου 14 μέρες φρουρούμενη

Σύμφωνα με τη γενικό γιατρό δρ. Ζο Γουίλιαμς, το πρόβλημα υγείας που η Μίντλετον κλήθηκε να αντιμετωπίσει χειρουργικά «μπορεί να είναι κάτι που την ενοχλούσε σε όλη της τη ζωή και δεν έχει καταφέρει να το λύσει ή ένα θέμα που ήρθε στο φως πιο πρόσφατα. Ωστόσο, δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο είναι περισσότερο απ’ ό,τι θα περιμέναμε κανονικά, αλλά δεν έχει μια φυσιολογική ζωή. Είναι η μέλλουσα βασίλισσα, οπότε οι γιατροί θα είναι προσεκτικοί».

«Όλοι ελπίζουμε ότι πρόκειται για κάτι μικρό και ότι η χειρουργική επέμβαση θα είναι απλή, αλλά τα μέτρα προφύλαξης είναι σοφά. Με οτιδήποτε ιατρικό δεν μπορείς ποτέ να είσαι απόλυτα σίγουρος για το πώς θα πάνε τα πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να έχει αρκετό χρόνο ανάρρωσης και να μην είναι πολύ αγχωτικό για την ίδια και την οικογένειά της» πρόσθεσε.

Η δρ Ντέμπορα Λι, μιλώντας στην Express.co.uk σχετικά με τον λόγο για τον οποίο η Κέιτ Μίντλετον μπορεί να παραμείνει στο νοσοκομείο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, είπε: «Για χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά, οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο νοσοκομείο για τέσσερις έως επτά ημέρες. Αν κάποιος κάνει την επέμβαση λαπαρασκοπικά, ο χρόνος νοσηλείας μειώνεται σε 2 με 3 ημέρες. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι ακριβώς έχει γίνει. Εάν ένας ασθενής πρέπει να πάει στη ΜΕΘ, είναι πιθανό η παραμονή του στο νοσοκομείο να είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Μπορεί να χρειαστούν δύο μήνες ή και περισσότερο για να νιώσει ο ασθενής άνετα και να μπορεί να κινείται κανονικά μετά».

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον ήταν την ημέρα των Χριστουγέννων, καθώς μαζί με την υπόλοιπη οικογένειά της παρευρέθηκαν στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στο Σάντριγχαμ. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έδειχνε χαλαρή και χαμογελαστή καθώς μιλούσε με τους πιστούς. Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον ήταν ανήμερα τα Χριστούγεννα στη Λειτουργία στο Σάντριγχαμ με την οικογένειά της

Τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου η πρώτη της δημόσια εμφάνιση

Όσο για το πότε θα επιστρέψει στα βασιλικά της καθήκοντα, σύμφωνα με τη The Sun, εάν αναρρώσει σύμφωνα με το πρόγραμμα, τότε η πρώτη της βασιλική δέσμευση θα μπορούσε να είναι στην οικογενειακή τελετή το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ την Κυριακή του Πάσχα, στις 31 Μαρτίου.

Λίγες ημέρες πιο πριν, στα χριστουγεννιάτικα κάλαντα -μια εκδήλωση που επιμελείται η ίδια-, τίποτα δεν έδειχνε ότι δεν ένιωθε καλά

Ωστόσο, οι γιατροί λένε ότι πιθανότατα θα πρέπει να αναρρώσει μέχρι τον Απρίλιο, επομένως ακόμη και η παρουσία της στην πασχαλινή λειτουργία είναι αμφίβολη.

Τέλος, να σημειωθεί πως η Κέιτ Μίντλετον είχε περάσει αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο με πρωινή ναυτία όταν ήταν 12 εβδομάδων έγκυος στον πρίγκιπα Τζορτζ το 2012.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου