Tuesday, 5 March, 2024

Μαρί Σαντάλ για τον Παύλο στη λίστα Επστάιν: «Δεν έχουμε καμία σχέση»

Με μια λιτή δήλωση η Μαρί Σαντάλ δίνει την δική της απάντηση σχετικά με τις αναφορές που εμπλέκουν τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και σύζυγό της Παύλο στο σκάνδαλο με τη λίστα του Τζέφρι Έπσταιν, επισημαίνοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τον συγκεκριμένο, ενώ εξηγεί ότι ο συγκεκριμένος τηλεφωνικός κατάλογος που δημοσιεύτηκε δεν είναι του Επαστάιν αλλά της Γκισλέιν Μάξγουελ, πρώην συντρόφου και συνεργάτιδα του Τζέφρι Επστάιν.

«Δεν τον έχω συναντήσει ποτέ. Αυτός ήταν ο τηλεφωνικός κατάλογος της Γκισλέν Μάξουελ και όχι του Έπσταϊν, συνέλεγε πληροφορίες και τηλεφωνικούς αριθμούς σαν τρελή. Έτσι έχτιζε τις διασυνδέσεις της… αυτό είναι πραγματικά», αναφέρει η Μαρί Σαντάλ στη δήλωσή της, η οποία όπως διευκρινίστηκε από το protothema.gr αφορά και τον σύζυγό της Παύλο. Την παραπάνω δήλωση έκανε η Μαρί Σαντάλ στον συγγραφέα Ανδρέα Μέγκο, συνεργάτη της σελίδας στο Instagram «Greek Royal».

Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ GREEK ROYAL (@GREEK_ROYAL)

Να υπενθυμίσουμε ότι η υπόθεση με τον Αμερικανό χρηματιστή Τζέφρι Επσταιν έχει προκαλέσει τριγμούς σε παγκόσμιο επίπεδο μιας και έγγραφα της υπόθεσης που δημοσιοποίησαν οι δικαστικές αρχές περιλαμβάνουν σχεδόν 200 ονόματα προσώπων, με ορισμένα εξ αυτών να εμπλέκονται στην υπόθεση trafficking, άλλα είναι φερόμενα ως θύματα και άλλοι ισχυροί άνδρες και ισχυρές γυναίκες που είχαν επαφές μαζί του.

Αυτοκινητάκι που κινείται σε τοίχους. Θα το λατρέψει ο γιος σου

Το πολυδιαφημισμένο πλήθος εγγράφων δεν φάνηκε να αποκαλύπτει πολλά νέα στοιχεία για τον Έπσταϊν και τους πελάτες του. Περισσότερα από 100 άτομα που κατονομάζονται, ορισμένοι κατηγορούνται για αδικήματα, ενώ άλλοι στα δικαστικά έγγραφα προβάλλουν ισχυρισμούς ή είναι πιθανοί μάρτυρες.

Παράλληλα, την ίδια ώρα σε αμερικανικά ΜΜΕ έχουν διαρρεύσει στοιχεία από τον τηλεφωνικό κατάλογο του Έπσταϊν, το περίφημο «little black book» των 92 σελίδων, στο οποίο κρατούσε τηλέφωνα ισχυρών (σ.σ. δηλαδή η ατζέντα του) ανά τον κόσμο προσωπικοτήτων, στα οποία ήθελε ο ίδιος να έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή το επιθυμούσε.

Σε αυτό τον κατάλογο, ο οποίος δεν δημοσιεύτηκε από την εισαγγελία, ο Επστάιν είχε καταγεγραμμένα και τα στοιχεία επικοινωνίας επιφανών Ελλήνων, μεταξύ των οποίων ο Παύλος Γλύξμπουργκ και η επενδυτική εταιρεία του, Ivory Capital Group. Τα στοιχεία του Γλύξμπουργκ βρίσκονται στη σελιδα 28 του καταλόγου.

Στις 92 σελίδες της ατζέντας συναντά κανείς τα ονόματα ισχυρών και επιφανών ελληνικών οικογενειών, όπως του Κωνσταντίνου Νιάρχου, του Δημήτρη Γουλανδρή, της Δήμητρας Λαλαούνη, καθώς και μελών της οικογένειας Μαυρολέων, αλλά και γόνων βασιλικών οίκων.

Σημειώνεται πως τα ονόματα των Ελλήνων που βρίσκονται στον τηλεφωνικό κατάλογο δεν εμπεριέχονται στα δικαστικά έγγραφα της υπόθεσης.

Στον ίδιο κατάλογο βρίσκονται ο πρίγκιπας Μιχαήλ της Γιουγκοσλαβίας, η πριγκίπισσα Φιριάλ της Ιορδανίας, ο πρίγκιπας Χάινριχ Φίρστενμπεργκ, όπως και ο πρίγκιπας Αντριου και η πρώην συζύγός του Σάρα Φέργκιουσον. Στα δικαστικά έγγραφα αναφέρεται και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Σύμφωνα με τα αρχεία, η Τζοάνα Σόμπεργκ κατέθεσε ότι ο Έπσταϊν της είπε κάποτε ότι στον Κλίντον «αρέσουν τα μικρά», αναφερόμενη σε κορίτσια. Ο κ. Κλίντον είχε σχέση με μια 22χρονη ασκούμενη στον Λευκό Οίκο ενώ ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου