Saturday, 27 July, 2024

Πέθανε ο Andre Braugher, πρωταγωνιστής του «Brooklyn Nine-Nine»

Πέθανε σε ηλικία 61 ετών ο Andre Braugher, πρωταγωνιστής του Brooklyn Nine-Nine.

Από καρκίνο του πνεύμονα πέθανε ο Andre Braugher, ο αγαπημένος ηθοποιός που ενσάρκωσε μεταξύ άλλων τον Captain Holt στην κωμική σειρά Brooklyn Nine Nine, αποκάλυψε ο ατζέντης του. Η αρχική ανακοίνωση του θανάτου του σε ηλικία 61 ετών έκανε λόγο για μια «σύντομη ασθένεια». Μάλιστα είχε κόψει το κάπνισμα τα τελευταία δέκα χρόνια, και δεν έπινε.

Αυτό μεταδίδει το περιοδικό People, επικαλούμενο τον ατζέντη του ηθοποιού. Ο θάνατός του την περασμένη Τετάρτη (14.12.2023) σκόρπισε θλίψη τόσο στους συμπρωταγωνιστές του στο Brooklyn Nine Nine όσο και στους θαυμαστές του σε όλο τον πλανήτη, αφού ο ρόλος του Captain Holt τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους όσους παρακολούθησαν την κωμική σειρά.

Δεν είναι γνωστό πότε διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα ο Andre Braugher, σύμφωνα με το People. Ο ατζέντης του ηθοποιού είχε δηλώσει την ημέρα του θανάτου του ότι στο πλευρό του ήταν η οικογένειά του, η σύζυγός του- και επίσης  ηθοποιός- Ami Brabson, αλλά και οι γιοι του Michael, Isaiah και John Wesley, ο αδελφός του Charles Jennings και η μητέρα του Sally Braugher.

Ο Andre Braugher γεννήθηκε το 1962 στο Σικάγο και στη μακρά καλλιτεχνική πορεία του κέρδισε πολλές υποψηφιότητες και βραβεία Critics’ Choice και Emmy. Ήταν γνωστός κυρίως ως δραματικός ηθοποιός, ωστόσο ο ρόλος του Captain Holt στο Brooklyn Nine Nine εκτόξευσε την καριέρα του.

Ο θάνατος του Αμερικανού ηθοποιού επιβεβαιώθηκε από τους μάνατζέρ του, οι οποίοι είπαν ότι πέθανε έπειτα από σύντομη ασθένεια. Ο Andre Braugher υποδυόταν  συχνά αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της καριέρας του, παίζοντας τόσο σε δραματικούς όσο και σε κωμικούς ρόλους.

Το βιογραφικό του Andre Braugher

O Andre Brauger γεννήθηκε στο Σικάγο, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ προτού φοιτήσει στη Σχολή Θεάτρου Τζούλιαρντ. Επαινέθηκε για την ερμηνεία του στο Homicide: Life on the Street, όπου συμμετείχε. Η σειρά διήρκεσε από το 1993 ως το 1998 και του χάρισε ένα βραβείο Emmy για τον ρόλο του στη δραματική σειρά. Ο Braugher ξεχώρισε επίσης στον ρόλο του ως Captain Raymond Holt στην κωμική σειρά Brooklyn Nine-Nine του Fox-NBC, που προβλήθηκε από το 2013-21. Συμμετείχε επίσης στα στις παραγωγές Kojak και Men of a Certain Age.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, είχε επιλεγεί ως ο πρωταγωνιστής σε μία παραγωγή μυστηρίου του Netflix που διαδραματίζεται στον Λευκό Οίκο.

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Ami Brabson, την οποία γνώρισε στα γυρίσματα του «Homicide» με την οποία είχε αποκτήσει τρεις γιους του.

Με πληροφορίες του BBC/Hollywood Reporter

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου