Saturday, 24 October, 2020

MasterChef 4 τελικός: Η συνταγή για το πιάτο με το αυγό… γλυκό – Το μεγαλύτερο τρολ ever!

Η ημέρα του μεγάλου τελικού του MasterChef 4 έφτασε.

Σταύρος και Σταυρής φόρεσαν τις ποδιές τους και μπήκαν στην κουζίνα του MasterChef 4 για τη δεύτερη δοκιμασία του μεγάλου τελικού. Εκεί, τους περίμεναν τέσσερις καμπάνες, οι οποίες έκρυβαν τα πιάτα αντιγραφής. Ανάμεσα σε αυτά ένα έκανε ιδιαίτερη εντύπωση… Το πιάτο που έμοιαζε με τηγανιτό αυγό.

Το πιάτο θύμισε τηγανιτό αυγά με πατάτες τηγανιτές… αλλά μόνο αυτό δεν ήταν! Επρόκειτο για ένα γλυκό. Στην πραγματικότητα ήταν ένα αυγό με ασπράδι πανακότα, κρόκο από σφαιροποιημένο μάνγκο, πατάτες τηγανιτές από το ίδιο φρούτο, κέικ φουντούκι και κέτσαπ από φράουλα.

MasterChef 4: Τα σχόλια για το αυγό που δεν ήταν… αυγό
Οι τηλεθεατές, φυσικά, και σχολίασαν το αυγό του MasterChef 4. Τωρα μόλις ήρθα! Μ’έστειλε το εικονικό αυγό!! Έκπληκτο πρόσωπο. Τι ευφάνταστο πιάτο-γλυκό! Καλησπέρα σεφ του τελικού!
Αααα και εγώ είχα ένα τέτοιο αυγό στα κουζινικά μου όταν ήμουν μικρή! ίδιο ακριβώς !!! πλαστικό κ αυτό !!!
ΖΩ για τα πιάτα που φαίνονται σαν αβγά αλλά είναι κάτι άλλο Πρόσωπο με χέρι πάνω στο στόμα Ακόμα σκέφτομαι το “βραστό αυγό” από το τελικό πρόπερσι
Θα μοιάζει με αυγό αλλά δε θα είναι. ~Μάστερ σεφ 2020
Το «αυγό» όλα τα λεφτά!
Ρε τον Σατανά με ξεγέλασε με το αυγό
Αυτό με το αυγό που δεν είναι αυγό …απίστευτο ..
Το αυγό ήταν το μεγαλύτερο τρολ ever
Πολύ ενδιαφέρον το τηγανητό αυγό

After dinner breakfast
Η συνταγή του «αυγού» του MasterChef 4
Το Star, πάντως, έδωσε τη συνταγή του τηγανητού αυγού, για τους τηλεθεατές που θα θελήσουν να κάνουν τη δική τους προσπάθεια.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ
80 γρ. πραλίνα
120 γρ. ασπράδι
80 γρ. κρόκος
80 γρ. ζάχαρη
25 γρ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το ασπράδι, τον κρόκο και την πραλίνα, στον κάδο του μπίμερ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι και χτυπάμε πολύ καλά.
Σουρώνουμε το μείγμα και το αδειάζουμε σε ένα σιφόν. Του κουμπώνουμε 2 αμπούλες και το τοποθετούμε στο ψυγείο να σταθεί.
Κάνουμε τρύπα με ένα ψαλίδι σε πλαστικό ποτηράκι, το γεμίζουμε με το μείγμα από το σιφόν, σε ποσότητα δύο δαχτύλων.
Ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1΄.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΟΤΑ
1 lt κρέμα γάλακτος
4 γρ. βανίλια
0,5 σπόρος τόνκα
17,5 ζελατίνη
110 γρ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε παγόνερο.
Σε χαμηλή φωτιά, σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και μόλις το μείγμα ζεσταθεί χωρίς να βράσει, στραγγίζουμε τη ζελατίνη και τη ρίχνουμε μέσα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει.
Σουρώνουμε με σινουά εταμίν, σε μία κανάτα.
Από το παραπάνω μείγμα ζυγίζουμε 400γρ. σε μια μπασίνα.
Σε μια άλλη μπασίνα μεγαλύτερη, έχουμε ετοιμάσει παγόνερο και τοποθετούμε μέσα σ΄αυτήν τη μπασίνα με το παραπάνω μείγμα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Σουρώνουμε σε μια κανάτα, παίρνουμε το ταψάκι μας από την κατάψυξη και ζυγίζουμε πάνω σ’ αυτό 80 γρ. από την πανακότα.
Χτυπάμε λίγο και βάζουμε στο ψυγείο.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΤΗΓΑΝΗΤΗ ΜΑΝΓΚΟ
1 μάνγκο
Σιρόπι
Σιρόπι βανίλιας
1 κλ. δεντρολίβανο
Αυγό-φρυγανιά-αλεύρι
Φρυγανιά αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε στικς από το μάνγκο σε σχήμα πατάτας και τα τοποθετούμε σε ένα 1/9 γαστρονόμ.
Προσθέτουμε το σιρόπι, λίγη βανίλια και το δεντρολίβανο και κάνουμε όσμωση στο βάκιουμ 5 φορές. Αφαιρούμε τα στικς μάνγκο, τα περνάμε από αλεύρι, αυγό, φρυγανιά.
Σφίγγουμε με το χέρι την πανάδα να «κολλήσει» .
Την τοποθετούμε στο ψυγείο να δέσει.
Τηγανίζουμε στους 160ο C μέχρι να χρυσαφίσει.
Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
ΚΕΤΣΑΠ ΦΡΑΟΥΛΑ
200 γρ. πουρές φράουλας
50 γρ. σιρόπι
6,5 Gel cream frio
Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το σιρόπι με τον πουρέ, προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το gel cream.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ ΜΑΝΓΚΟ
250 γρ. πούλπα
5 γρ. gluconolactat
Αλγινικό μπάνιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε την πούλπα μάνγκο σε μία κανάτα και χτυπάμε μαζί με το gluconolacat μέχρι να ενσωματωθεί.
Ζυγίζουμε 20 γρ. από το μείγμα, βάζουμε σε φόρμα σιλικόνης (mold) έπειτα στο τσίλερ για 10΄.
Ξεφορμάρουμε και βυθίζουμε προσεκτικά μέσα στο αλγινικό μπάνιο.
Το αφήνουμε για 15΄, το αφαιρούμε προσεκτικά και το βυθίζουμε σε ένα μπολ με καθαρό νερό και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
«Καίμε» ένα κουτάλι και ζεματάμε το κέντρο της πανακότας έως ότου δημιουργηθεί τρύπα ίση σε μέγεθος με τον «κρόκο» του μάνγκο.
Τον τοποθετούμε επάνω στην πανακότα.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου