Friday, 29 March, 2024

Παραπολιτικά: Η εκπαίδευση για ολίγους, υπόσχεται αίμα και δάκρυα

Διοικητική πράξη με τίτλο για γέλια και για κλάματα, αναρτήθηκε από Δήμο στη Διαύγειαparap.-foto1

Δράστης το πιθανότερο κάποιος απρόσεκτος υπάλληλος, ο οποίος αντί να βάλει το όνομα της πράξης, έγραψε κάτι που μάλλον προοριζόταν για το chat του facebook:
«Δηλαδή από τη μια μου λες ότι εγώ δεν θέλω άλλη κι εγώ σου λέω ότι θα έρθω κ θα σε δω? σου κολλαει?», έγραψε ο υπάλληλος σε άψογη ορθογραφία, στίξη, σύνταξη κλπ… Μόλις η γκάφα του άρχισε να κάνει τον γύρο των social media, η ανάρτηση στη ‘’Διαύγεια’’ διορθώθηκε.

Άκου να θέλουν 50€ για να ψηφίσει κάποιος στις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή προέδρου της ΝΔ!
Τι έγινε ρε παιδιά; Θέλετε να ψηφίσετε μόνοι σας; Αυτά λέει το καταστατικό;
Άλλοι λένε για 20 ευρώ. Έτσι θέλετε να πάτε μπροστά; Κλειστό κλαμπ θέλετε το μαγαζί για να μείνει στις οικογένειες σας;

Οι εμπειρικοί χειρουργοί του Υπουργείου Παιδείας περιμένουν δωρεές από Ιδρύματα
Ενώ το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος το οποίο θα φιλοξενήσει το φαραωνικού μεγέθους Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” καταπίνει τόνους μπετά και σίδερα, με τους ντόπιους μεγαλοεργολάβους, επικοινωνιολόγους και ΜΜΕ να το παρουσιάζουν ως ένα από τα 7 Θαύματα του Κόσμου, το Ίδρυμα μειώνει δραματικά το Πρόγραμμα Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής για το τρέχον σχολικό έτος (2015-2016). Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοινώνει νέα δωρεά, συνολικού ύψους μόλις 2,5 εκατ. ευρώ, για την υποστήριξη του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», σε δημόσια σχολεία της χώρας, κατά το τρέχον σχολικό έτος (2015-2016). Από τα συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ της νέας δωρεάς, το 1 εκατ. ευρώ θα διατεθεί άμεσα για την ενίσχυση του Προγράμματος, ενώ το υπόλοιπο 1,5 εκατ. ευρώ θα δωρισθεί με τη μέθοδο των συμπληρωματικών κονδυλίων (matching funds). Η νέα δωρεά θα υποστηρίξει άμεσα περίπου 3.800 μαθητές, αλλά και τις οικογένειές τους, σε σχολεία που παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά επισιτιστικής ανασφάλειας. Τα σχολεία βρίσκονται κυρίως σε μεγάλες πόλεις, όπου παρατηρείται εντονότερη συσσώρευση των συνεπειών της συνεχιζόμενης κρίσης. Μόλις 2 χρόνια πριν το Ίδρυμα ανακοίνωνε συνολική δωρεά που ξεπερνούσε τα 10.000.000 ευρώ. Οι περικοπές-σοκ της δωρεάς του Ιδρύματος έρχονται να προσθέσουν έναν ακόμη εφιάλτη σε γονείς και μαθητές καθώς ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση από τους εμπειρικούς χειρουργούς του Υπουργείου Παιδείας (που περιμένουν να συλλάβουν “ισοδύναμους” φοροφυγάδες) παγώνουν τα λαϊκά στρώματα και τις φτωχογειτονιές. Η εκπαίδευση για ολίγους, υπόσχεται αίμα και δάκρυα για τη φτωχολογιά και εκατομμύρια ηλιθίων και αμαθών χαχόλων ψηφοφόρων που θα στηρίζουν τις άθλιες κυβερνήσεις των πάσης φύσεως αρπακτικών…

Θα μετακινούνται θέλουν… δεν θέλουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι
Θέμα που ανακινείται και πάλι και είχε μείνει στον ‘’πάγο’’ για λίγο καιρό, έρχεται και πάλι ελέω Μνημονίου. Συγκεκριμένα προβλέπεται θέσπιση νέου συστήματος “μόνιμης κινητικότητας”, τον Δεκέμβριο του 2015. Το Μνημόνιο επίσης προβλέπει πως, το σύστημα θα προωθήσει τη χρήση της περιγραφής καθηκόντων και θα συνδέεται με μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, που θα περιλαμβάνει όλες τις κενές θέσεις.
Την τελική απόφαση για την “κινητικότητα” του προσωπικού θα λαμβάνει η εκάστοτε Υπηρεσία. Συνεπώς, θα είναι υποχρεωτική για τον δημόσιο υπάλληλο και όχι εθελοντική, όπως ήταν π.χ. η “κινητικότητα”, που εφαρμόστηκε στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 2014. «Με τον τρόπο αυτόν», αναφέρεται στο Μνημόνιο «θα εξορθολογιστεί η κατανομή πόρων καθώς και η στελέχωση σε ολόκληρο τον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης». Όμως, η μόνιμη – υποχρεωτική “κινητικότητα”, δεν θα είναι το μόνο μέτρο που έρχεται στο Δημόσιο, βάσει Μνημονίου. Μέσα στο μήνα Οκτώβριο πρέπει να θεσπιστεί το νέο ενιαίο μισθολόγιο και να αναμορφωθούν οι μη – μισθολογικές παροχές, το Νοέμβριο προβλέπεται η θέσπιση του νέου συστήματος “αξιολόγησης” και τον Δεκέμβριο πρέπει να θεσπιστεί το νέο σχήμα της “κινητικότητας”.

Παραπολιτικά: Η εκπαίδευση για ολίγους, υπόσχεται αίμα και δάκρυα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου