Αφράτο κέικ με ολόκληρα μανταρίνια και σοκολάτα
Υλικά
1. 4 μανταρίνια ( ολόκληρα)
2. 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200γρ)
3. 110γρ ελαιόλαδο (μισή κουπα)
4. 2 αυγά
5 .350γρ ζάχαρη (1 και μισή κούπα)
6. 1 1/2κτγ σόδα
7. 1 1/2κτγ μπέικιν πάουντερ
8. 1/2 κτγ αλάτι
9. 1 βανίλια
10. 150γρ σοκολάτα γάλακτος/ κουβερτούρα
11. 400γρ αλεύρι
12.3 κ.σ. κακάο
Μανταρίνια (ολόκληρα με τη φλούδα), λάδι, αυγά, βανίλια, γιαούρτι (κρατάμε λίγο για το κακάο) όλα μαζί στο μπλέντερ. Αφού χτυπηθούν καλά, προσθέτουμε την σόδα και την ζάχαρη. Σ’ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και προσθέτουμε το μίγμα του μπλέντερ. Κρατάμε λίγο μίγμα και προσθέτουμε το κακάο και το υπόλοιπο γιαούρτι. Αλοίφουμε μια φόρμα με λάδι και κακάο, με μία μαρίζ αλείφουμε μόνο τα πλαινά με λίγο μίγμα κακάο. Ρίχνουμε το μισό μίγμα μανταρινιού, στρώνουμε στην μέση την κουβερτούρα κομμένη μακρόστενα κομμάτια, ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα μανταρινιού και από πάνω το υπολοιπο μίγμα σοκολάτας (εάν χρειαστεί να το αραιώσουμε, προσθέτουμε ελάχιστο νερό). Ψήνουμε στους 175 για 45 λεπτά με μία ώρα.
star.gr