Λαζάνια με σπανάκι και μπεσαμέλ
1 κιλό σπανάκι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. φέτα (ή οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας)
100 γρ. τριμμένο γκούντα
12 φύλλα λαζάνια
2 κουτ. σούπας βούτυρο
Μπεσαμέλ:
6 κ.σ. βιτάμ
6κ.σ. αλεύρι
1λίτρο γάλα
1 αβγό
αλάτι-πιπέρι-μοσχοκάρυδο
Πώς το κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, τα φρέσκα κρεμμύδια και σωτάρουμε.
Ρίχνουμε το σπανάκι να μαραθεί, σωτάρουμε για 10λεπτα (Θα βγάλει πολλά υγρά).
Προσθέτουμε τη σάλτσα, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε το σπανάκι για 15 λεπτά ακόμη.
Στο πυρέξ (στον πάτο) βάζουμε πολύ μικρά διάσπαρτα κομματάκια βούτυρο και το αλοίφουμε.
Βάζουμε μια σειρά λαζάνια, καλύπτωντας όλο τον πάτο.
Πάνω απ τα λαζάνια απλώνουμε το 1/3 της ποσότητας από το σπανάκι μας και τρίβουμε φέτα-γκούντα.
Καλύπτουμε πάλι με λαζάνια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές(σύνολο 3 στρώσεις με σπανάκι και φέτα).
Στην τελευταία στρώση λαζάνια, ρίχνουμε τη μπεσαμέλ.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου για μισή ώρα.