Σπανακόρυζο με λεμόνι της Έλλης
Υλικά
1 κιλό σπανάκι
4 πράσα το λευκό μέρος
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
1 ποτήρι του καφέ ρύζι Καρολίνα
1/2 ματσάκι άνηθο
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
χυμό απο 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά ψιλοκομμένα, τα πράσα κομμένα σε ροδέλες μόνο το άσπρο μέρος τους και τα σοτάρουμε. Μόλις γυαλίσουν, προσθέτουμε το σπανάκι ( πλυμένο και κομμένο χοντρά), ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας για να μαραθεί το σπανάκι και να βγάλει τα υγρά του. Αφού μαραθεί το σπανάκι μας, ρίχνουμε το ρύζι, 1-2 κούπες τσαγιού νερό βρασμένο, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά να μην μας κολλήσει το ρύζι. Λίγο πριν σβήσουμε το μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να τραβήξει τα υγρά του.
Σχετικές συνταγές