Sunday, 17 November, 2024

Τζιγεροσαρμάδες

Τζιγεροσαρμάδες

Υλικά

1 συκωταριά αρνίσια

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 σκέπες αρνίσιες

1 ματσάκι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλυτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα

½ ματσάκι άνιθο ή δυόσμο

αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε τη συκωταριά με κρύο νερό.

Τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να τη σκεπάζει, τη βράζουμε δέκα λεπτά, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, τη στραγγίζουμε και την κόβουμε σε πολύ ψιλά κομματάκια.

Έπειτα σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι να μαραθεί.

Ρίχνουμε μέσα τη συκωταριά, τη σωτάρουμε ελαφρά, ρίχνουμε το ρύζι, το σοτάρουμε κι αυτό ελαφρά και στη συνέχεια προσθέτουμε μισό φλυτζάνι τσαγιού ζεστό νερό για να φουσκώσει λίγο το ρυζάκι και τέλος προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά.

Πλένουμε καλά τη σκέπη με χλιαρό νερό και ξύδι και μετά την ξεπλένουμε με κρύο νερό.

Γεμίζουμε τα κομμάτια της σκέπης με το μίγμα των συκωτιών, σχηματίζοντας στρογγυλούς τζιγεροσαρμάδες.

Τοποθετούμε τη σκέπη σε ένα μπολάκι, γεμίζουμε με το μίγμα και κλείνουμε σταυρωτά.

 Από πάνω αλείφουμε τους τζιγεροσαρμαδες με ένα χτυπημένο αυγό.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. (ανά διαστήματα αφαιρούμε από το ταψί το λίπος που βγάζουν για να ξεροψηθούν)

*Ευχαριστούμε τη Μάγδα για τη συνταγή

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου