Ψωμάκια της Έλλης
Υλικά
500 γρ αλεύρι
150 ml νερό
150 ml γάλα
1 φακελάκι μαγιά
2 κ.σ. γάλα
3 κ.σ Ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. κοφτά αλάτι
Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μία λακκούβα, ρίχνουμε όλα τα υλικά (την μαγιά την διαλύουμε σε 2 κ.σ χλιαρό γάλα)και τα ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε την λεκάνη και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
Αφού διπλασιαστεί η ζύμη κάνουμε 5-6 ψωμάκια ρίχνουμε από πάνω σουσάμι και τα βάζουμε μέσα σε σακούλα ψησίματος. Κλείνουμε την σακούλα, τρυπάμε σε διάφορα σημεία με μία βελόνα για να βγαίνει ο ατμός και τα βάζουμε πάνω στην σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.