Γεμιστά ψωμάκια της Έλλης
Υλικά
6 στρογγυλά ψωμάκια
12 φέτες κασέρι
1 κρεμμύδι
450 γρ. κιμάς
1 κ.σ βούτυρο
1 ποτηράκι κρασί
½ ποτήρι χυμό ντομάτας
1 κύβος λαχανικών
6 κ.σ κέτσαπ
2 ντομάτες
2 αυγά βραστά
½ ματσάκι μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
λίγη πάπρικα
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε πλακέ κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το βούτυρο το κρεμμύδι κομμένο σε ζαράκια και το σοτάρουμε να γυαλίσει. Μόλις γίνει το κρεμμύδι ρίχνουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς. Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμισθεί προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών διαλυμένος σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό, ρίχνουμε και τον χυμό ντομάτας, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να εξατμιστούν τα υγρά. Κατεβάζουμε από το μάτι την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει.
Κόβουμε με προσοχή ένα καπάκι από κάθε ψωμάκι και το αδειάζουμε προσεκτικά. Αλείφουμε τον πάτο από τα ψωμάκια με λίγη κέτσαπ, βάζουμε μία φέτα κασέρι και διπλώνουμε τις άκρες που προεξέχουν. Πάνω από το κασέρι απλώνουμε τον κιμά, μετά τις φέτες του αυγού(κόβουμε το αυγό με το ειδικό μηχάνημα που βάζει λεπτές φέτες), κόβουμε δύο τρία φύλα μαϊντανου, κατόπιν πάλι μία φέτα κασέρι και από πάνω λεπτές φέτες ντομάτας. Τέλος πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.