Γλυκό με κρέμα μοσχολέμονου και τραγανή βαση μπισκότο
Για την Βάση
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολικής αλέσεως,
125 γρ λιωμένο βούτυρο, ξύσμα από 1 λαιμ ή λεμόνι.
Για την κρέμα
4 κρόκους από μεγάλα αυγά,
2 ζαχαρούχο,
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι,
150 γρ χυμό λαιμ, ξύσμα από 4-5 λαιμ,
1 πρέζα αλάτι.
Για το γαρνίρισμα 250 γρ κρέμα γάλακτος με 2 κσ άχνη ή εάν θέλουμε φυτική σαντιγί την οποία θα αρωματίσουμε με ξύσμα από ένα λαιμ.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ Θρυμματίζουμε τα μπισκότα προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα και τα στρώνουμε σε μια φόρμα δαχτυλίδι δημιουργώντας τοιχώματα γύρω γύρω. Ψήνουμαι 10 λεπτά στους 170 βαθμούς αέρα.
ΚΡΕΜΑ χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ να ασπρίσουν και σιγά σιγά προσθέτουμε το ζαχαρούχο και στην συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα. Αδειάζουμε πάνω στην μισοψημένη βάση και ψήνουμε άλλα 15 -20 λεπτά. Αφού κρυώσει καλύπτουμε με την σαντιγί. μπορούμε αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε το λαιμ με λεμόνι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Βάζουμε τα λαιμ για μισή ώρα σε βραστό νερό για να μαλακώσουν. Είναι ένα πεντανοστιμο και πολύ εύκολο γλυκό που μοσχομυριζει λεμόνι.