Sunday, 24 November, 2024

Ζυμαρικά με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και φέτας

Ζυμαρικά με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς και φέτας

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας
5-6 μεγάλες πιπεριές ψημένες στο φούρνο ή 1 βάζο έτοιμες
3 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 κ. σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλ. ζωμό
1 φλ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. φέτα
Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καταρχήν βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο και τα αφήνουμε στην άκρη. Άν έχουμε ψήσει τις πιπεριές στον φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε και πετάμε τα σπόρια. Αυτές οι πιπεριές δίνουν πολύ ωραιότερη γεύση από τις έτοιμες στο βάζο.

Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει, ρίχνουμε και το σκόρδο. Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, τις προσθέτουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα στο μούλτι και το πολτοποιούμε.

Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε πάλι τον πουρέ της πιπεριάς στο τηγάνι. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Προσεκτικά με το αλάτι γιατί μετά θα βάλουμε και την φέτα. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος.

Σιγοβράζουμε την σάλτσα μέχρι να πήξει, αποσύρουμε και προσθέτουμε την θρυμματιμένη φέτα. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Από πάνω προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο.

cookeatup.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου