Καλοκαιρινά ροφήματα για τις ζεστές ημέρες
Σπιτική λεμονάδα
Υλικά
Για 4-6 άτομα
2 φλούδες λεμονιών
2 φλιτζάνια χυμό φρέσκων λεμονιών
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
Αφήνουμε να βράσουν το νερό με τη ζάχαρη και τις φλούδες των λεμονιών για πέντε λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά, βγάζουμε τη φλούδα και ανακατεύουμε με το χυμό των λεμονιών.
Λεμονάδα με φράουλα και δυόσμο
Υλικά
Για 8-10 άτομα
Για τη φράουλα με δυόσμο
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι νερό
1 κιλό φράουλες, πλυμένες και κομμένα σε φέτες
3/4 φλιτζανιού πυκνά φύλλα δυόσμου
Για τη λεμονάδα
8 φλιτζάνια κρύο νερό
2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού, παγωμένο
πάγος
1/2 κιλό φράουλες, πλυμένες και κομμένα σε φέτες για το γαρνίρισμα
1/4 φλιτζανιού πυκνά φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για τη φράουλα με δυόσμο
Τοποθετήστε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα αρχίσει να βράζει.
Προσθέστε τις φράουλες, κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες, περίπου 10 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Βάζουμε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 45 λεπτά.
Σουρώνουμε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι που πάνω από ένα μπολ.
Αφαιρείτε τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου. Καλύψτε το σιρόπι και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Για τη λεμονάδα
Ρίχνουμε το νερό, χυμό λεμονιού, και 1 1/2 φλιτζάνια από το σιρόπι φράουλας δυόσμου σε ένα μπολ 3-λίτρων και ανακατώστε για να συνδυάσετε.
Προσθέτετε πάγο και γαρνίρετε με τις κομμένες φράουλες και τα φύλλα.