Η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για κλασσικό αρνί
Υλικά
2 μπούτια κατσικιού
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 λεμόνια
2 κλαδάκια δεντρολίβανο
2 κλαδάκια μαντζουράνα φρέσκια
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα μπούτια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια. Με την μύτη ενός μαχαιριού, τρυπάμε βαθιά το κάθε μπούτι σε διάσπαρτα σημεία και από τις δύο πλευρές, και βυθίζουμε μέσα στην κάθε τρύπα και από ένα σκόρδο.
Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε στην χούφτα μας ελαιόλαδο και πασαλείβουμε τα μπούτια. Τα τοποθετούμε στην γάστρα ή το ταψί μας και ρίχνουμε από πάνω πολύ λίγο ελαιόλαδο, το κρασί, το νερό ανακατεμένο με τον χυμό των λεμονιών, το δεντρολίβανο και την μαντζουράνα.
(Αν τα βάλουμε σε ταψί καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.) Βάζουμε την γάστρα ή το ταψί μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1,30 ώρα
Ενδιάμεσα γυρίζουμε τα μπούτια από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου πάρουν τα μπούτια χρώμα.
Κατσικάκι στο φούρνο της Έλλης