Tuesday, 24 December, 2024

Κουνουπίδι γιαχνί

Αυτό το φαγητό τρώγεται σκέτο σαν ελαφρύ γεύμα με φέτα και τραγανό ψωμί ή σερβίρεται πολύ ωραία με ρύζι.

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Το αφήνουμε να σταθεί σε λεκάνη με νερό και 1/4 φλ. ξίδι για 10΄. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.

2. Σε πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ώσπου να γυαλίσει και να γίνει διάφανο (για 5΄-6΄). Προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο, τη δάφνη και σοτάρουμε για 2΄-3΄ επιπλέον. Τέλος, προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε το γιαχνί, ρίχνουμε μία πρέζα ζάχαρη και κλείνουμε την κατσαρόλα.

3. Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 20΄ ώσπου να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει η πατάτα. Το φαγητό τρώγεται σκέτο σαν ελαφρύ γεύμα με φέτα και τραγανό ψωμί ή σερβίρεται πολύ ωραία με ρύζι.

Υλικά συνταγής

1/3 φλ. ελαιόλαδο
1½ κιλό κουνουπίδι
2 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
400 γραμμ. ντοματάκια
1 φύλλο δάφνη
αλάτι
πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη

argiro.gr

Κουνουπίδι γιαχνί

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου